Anmelder hærverk på skulptur

Kulturetaten i Fredrikstad kommune politianmelder ødeleggelser på en dyreskulptur i Lykkebergparken etter at den ble funnet med alle beina knekt mandag morgen.

Det ble tidligere denne måneden oppdaget et lite brudd i ett av beina på kunstverket av Skule Waksvik. Skulpturen ble da pakket inn i presenning og merket i påvente av reparasjon hos Kristiania Kunst- & Metalstøperi denne uka. Mandag morgen ble den funnet veltet og med alle beina knekt.

– Dette er ødeleggelse av kommunens kunst, en del av vår eiendom. Vi politianmelder all hærverk på våre kunstverk. Det har vi også gjort i dette tilfellet, sier spesialkonsulent i kulturetaten i Fredrikstad kommune, Inger Anne Kilde Storli.

Etter at et barn ble skadet etter å ha fått en skulptur over seg i Kirkeparken i 2014, har Fredrikstad kommune innført strenge rutiner for kontroll og sikring av skulpturer i parkene. Skulpturen som nå er funnet brukket ble kontrollert både i mai og juli i år, og var ved begge disse inspeksjonene i orden.

– Denne type hærverk utsetter andre mennesker for fare, og noe vi tar med stort alvor, sier Storli.

Skulpturen er nå hentet av Kristiania Kunst- & Metalstøperi som skal utbedre skaden på verket.

Sist oppdatert: 13. august 2019