Min side Meld fra
Kontakt oss

Anbefaler avlysning av kamper, cuper og stevner

Fredrikstad kommune anbefaler breddeidrettslag i Fredrikstad å avlyse alle planlagte kamper, cuper, stevner og treningskamper de neste 14 dagene.

Det er de siste par ukene påvist mange koronatilfeller i Fredrikstad. Antall nye smittede per dag er nå stabilt høyt. Det er viktig å begrense smitten i samfunnet. Fredrikstad kommune anbefaler derfor at breddeidrettslag i Fredrikstad avlyser alle planlagte kamper, cuper, stevner og treningskamper i perioden 11.11.–25.11.20. Dette gjelder både barne- og voksenidrett. Anbefalingen gjelder også utenbys idrettslag som planlegger aktiviteter i Fredrikstad.  

- Vi har mange smittetilfeller i Fredrikstad nå. Det er nødvendig å gjøre mer for å få ned mengden smitte i samfunnet. Derfor håper vi at breddeidretten kan bli med på dugnaden ved å avlyse kamper, cuper og stevner de neste 14 dagene, sier ordfører Jon-Ivar Nygård. 

Når flere reduserer sosial aktivitet og antall nærkontakter, regner vi med å få en gradvis nedgang i antall smittede de kommende ukene. Men, med mange smittede i kommunen, er det større risiko for at vi i Fredrikstad kan forårsake smitte også andre steder. Det ønsker vi å redusere risikoen for. Derfor gir kriseledelsen i Fredrikstad kommune nå følgende lokale råd:  

·       Avlys kamper, cuper, stevner og treningskamper i breddeidretten for voksne og barn i 14 dager framover, altså til og med onsdag 25.11.2020.  

·       Reduser den sosiale aktiviteten, avtal hjemmekontor med arbeidsgiver der det er praktisk mulig og øk bruken av digitale jobbmøter.  

·       Bruk munnbind på kollektivtransport, når det ikke er mulig å holde minst en meters avstand til andre reisende, og på taxireiser med flere passasjerer eller varighet på mer enn 15 minutter.  

Her finner du informasjon om gjeldende smittevernråd, nasjonalt og lokalt:

https://www.fredrikstad.kommune.no/tjenester/helseomsorgogvelferd/helsestasjoner/korona/dette-bor-vare-innbyggere-vite-om-koronaviruset/

 

Sist oppdatert: 12. november 2020