Min side Meld fra
Kontakt oss

ALLEMED-dugnad

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Torsdag denne uken var ALLEMED! Visste du at Fredrikstad har en fritidserklæring som sier at alle barn og unge skal ha mulighet til å delta i fritidsaktiviteter?
Fredrikstad ungdomsråd åpnet ALLEMED-dugnaden.jpeg
 Fredrikstad ungdomsråd åpnet ALLEMED-dugnaden

Torsdag 16. november lanserte vi ALLEMED: Lokal fritidserklæring for barn og unge i Fredrikstad, og holdt en dugnad med over 90 deltakere fra ungdomsråd, frivillighet, idrett- og kulturliv, kommunen og politikere. Der kom alle deltakere med ideer og innspill til hvordan vi kan realisere vår lokale fritidserklæring, og sikre at ALLE barn og unge kan få delta på aktiviteter på fritiden.  

Blant gode ideer som kom frem var:

  • Transportmuligheter for flere til og fra fritidsaktiviteter
  • Fritidsaktiviteter inn i skoletid og SFO
  • Byttedager og lokale skattekammer på skolene med klær og utstyr

Still dere bak erklæringen!

Nå ønsker kommunen tilslutninger til fritidserklæringen. Det er mange i Fredrikstad som brenner for barn og ungdom, og fritidserklæringen skal være et verktøy i arbeidet med inkludering i fritidsaktiviteter. For å få til det, er møtepunkter og samarbeid på tvers essensielt. Ved å tilslutte deres organisasjon inviteres dere blant annet til årlige møter for dialog og samarbeid med andre som jobber med barn og ungdom. Alle som ønsker å jobbe for å nå målene i fritidserklæringen kan tilslutte seg.  

Dette og mye mer skal koordineringsgruppa nå jobbe videre med, i godt samarbeid med et særs engasjert og motivert lokalsamfunn. Koordineringsgruppa for lokal fritidserklæring i Fredrikstad består av Fredrikstad Idrettsråd, Fredrikstad Speiderråd, Fredrikstad Aktivitetsråd, Fredrikstad Musikkråd, Fredrikstad ungdomsråd, Fredrikstad kommune v/ seksjon for utdanning og oppvekst, kulturetaten og aktive liv, og ALLEMED.  

Gruppearbeid ALLEMED.jpeg
Gruppene fikk utdelt ulike caser med eksempler på barn med utfordringer som kan vanskeliggjøre deltakelse i fritidsaktiviteter. Hvordan kan vi løse disse?
Sist oppdatert: 17. november 2023