Min side Meld fra
Kontakt oss

Aktive Fredrikstad-foredrag med Ole Petter Hjelle

Hjerneforsker Ole Petter Hjelle sparker i gang programmet som skal gjøre Fredrikstad til Norges mest aktive by.

hjelle.PNG

Fredrikstad skal bli Norges mest aktive by. Etat Aktive liv koordinerer arbeidet med å bli en del av et globalt nettverk av byer som satser på økt livskvalitet gjennom fysisk aktivitet. 

For å lansere satsningen, inviterer Fredrikstad kommune til gratis seminar med lege og hjerneforsker Ole Petter Hjelle, samt president i Legeforeningen Anne Karin Rime. 

Hjelle skal holde sitt forrykende foredrag Sterk hjerne med aktiv kropp - hvordan hjernen vår påvirkes når vi er i aktivtet.

"Tenk deg at det eksisterte en enkel, bivirkningsfri behandling som gjorde at
du ville leve et lengre og bedre liv. En behandling som reduserte risikoen for
hjerteinfarkt, diabetes, kreft, depresjon og demens. Den ville i tillegg gi deg bedre hukommelse, bedre stressmestring, øke kreativiteten din og sannsynligvis gjøre deg mer intelligent. Dette høres for godt ut til å være sant. Men, denne behandlingen finnes, og vi har kjent til den i tusenvis av år. Jeg snakker om fysisk aktivitet," har Hjelle tidligere uttalt. 

Anne Karin Rime
Anne Karin Rime (Foto: Legeforeningen)

President i legeforeningen Anne Karin Rime kommer for å fortelle hvorfor bevegelsesglede og folkehelse er et viktig tema for Norges mer enn 38 000 leger og medisinstudenter. 

 

Hvor: Litteraturhuset, Egalia 3. etg.
Når: onsdag 2. mars 2022, kl. 18.00
Gratis

 

Ordfører Siri Martinsen åpner kvelden og etatssjef i etat Aktive liv André Flatner orienterer om hvorfor Fredrikstad går i gang med Global Active City satsingen. Kvelden avsluttes med sofasamtale mellom ordfører, etatssjefen, hjerneforskeren og presidenten.

Ingen påmelding, men begrenset antall plasser. Foredraget strames også på kommunens Facebook-sider. 

 

Sist oppdatert: 18. februar 2022