Aksjon boligbrann

Innhold

Nå står brannhøytiden for døren igjen. Brannvesenet ber deg bytte batteri i røykvarslere og tilbyr gratis batteribytte til eldre og funksjonshemmede uten pårørende i nærheten. Du kan også møte brannvesenet på stand og få gratis batterier til røykvarsleren.


Gratis batteribytte i røykvarslere

Brannvesenet tilbyr eldre og funksjonshemmede som ikke har pårørende i nærheten gratis hjelp til bytte av batteri i røykvarslere i perioden 2.-20. desember. Påmelding til brannvakta, tlf. 69 30 64 67, e-post: thso@fredrikstad.kommune.no 
 
Her kan du møte brannvesenet
Stand med utdeling av gratis batterier til røykvarsler og brannforebyggende informasjon:

  • 1. desember kl. 12-16:    Julemarkedet i Gamlebyen (Røykvarslerens dag)
  • 5. desember kl. 10-16:    Parkeringsplassen på sydsiden av Østfoldhallen
  • 12. desember kl. 10-15:  Dypedalsåsen sykehjem (Hvaler)

Vil unngå nattbranner 
Brannvesenet i Østfold rykket ut til 41 boligbranner mellom kl. 23 og 07 i fjor. Det blir i gjennomsnitt nærmere fire nattbranner hver eneste måned hele året gjennom. 

De fleste boligbranner starter på kjøkkenet, nærmere bestemt ved komfyren.
- Vi fraråder å lage varm mat dersom du har vært på byen og kommer beruset hjem. Kjøp deg heller en pølse eller en kebab på byen, sier branningeniør Tomas Søland i Fredrikstad brann- og redningskorps.

Desember og januar er årets mest hektiske måneder for brannvesenet. Ifølge Søland er årsaken at vi trekker innendørs, fyrer i peisen, lager fet mat på komfyren, tenner lys og ikke minst - drikker mer alkohol. Denne kombinasjonen er direkte brannfarlig. 
 
Når det brenner er hvert sekund avgjørende. Man overlever ikke lenge i en bolig som raskt fylles opp av røyk, så man er helt avhengig av tidlig varsling for å redde seg selv og de man bor sammen med. 
- Alle boliger skal ha røykvarslere eller brannalarmanlegg. Du må ha minst én varsler i hver etasje og røykvarsleren skal ikke være eldre enn ti år. Alarmen skal kunne høres tydelig på oppholdsrom og soverom, også når døren mellom rommene er lukket. En fungerende røykvarsler er våken og følger med, også når du sover. Sørg for å gå brannsesongen i møte med nye batterier, og kontroller at du hører varsleren godt, understreker Tomas Søland i Fredrikstad brann- og redningskorps.  

På roykvarslerdagen.no finner du mye nyttig informasjon om tiltak som bedrer brannsikkerheten for deg og dine.  

Sist oppdatert: 28. november 2019

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?