Min side Meld fra
Kontakt oss

Bytt batteri og sjekk røykvarslerne dine

Nå er det høysesong for brann igjen. Bytt batteri og sjekk røykvarslerne dine. Brannvesenet tilbyr gratis hjelp til batteribytte til eldre og funksjonshemmede uten pårørende i nærheten.

Fredrikstad brann- og redningskorps rykket ut til 31 branntilløp i desember 2020 og januar 2021. Temperaturen kryper nedover, vi trekker innendørs, fyrer i peisen, lager mere mat på komfyren, tenner lys og ikke minst – stresser mer i førjulstida. Denne kombinasjonen kan være direkte brannfarlig.
- Når det brenner er hvert sekund avgjørende. Man overlever ikke lenge i en bolig som raskt fylles opp av røyk, så man er helt avhengig av tidlig varsling for å redde seg selv og de man bor sammen med, sier Tomas Søland, branningeniør ved forebyggende avdeling i Fredrikstad brann- og redningskorps.

Bytt batteri i røykvarsleren
Alle boliger skal ha røykvarslere eller brannalarmanlegg og du må ha minst én varsler i hver etasje.
- Alarmen skal kunne høres tydelig på oppholdsrom og soverom, også når døren mellom rommene er lukket. En fungerende røykvarsler er våken og følger med, også når du sover. Sørg for å gå brannsesongen i møte med nye batterier og kontroller at du hører varsleren godt. Samtidig skal ikke røykvarsleren være eldre enn 10 år, presiserer Søland.

Gratis batteribytte i røykvarslere
Brannvesenet tilbyr eldre og funksjonshemmede som ikke har pårørende i nærheten gratis hjelp til bytte av batteri i røykvarslere i perioden 29. november-17. desember.
Påmelding til brannvakta, tlf. 69 30 64 67, e-post: thso@fredrikstad.kommune.no

For nyttig informasjon om tiltak som bedrer brannsikkerheten, se www.roykvarslerdagen.no

Hvordan kvitte deg med gamle batterier?
Du kan levere dem til en butikk som selger batterier, du kan levere dem i den røde boksen (Miljøsparer'n) eller til gjenvinningsstasjonen. Du skal IKKE kaste dem i restavfallet. Batterier som kastes i restavfallet eller naturen utgjør brannfare og er en fare for mennesker og miljøet. 

Bytt batteri i røykvarslerne dine

Sist oppdatert: 25. november 2021