Min side Meld fra
Kontakt oss

Advarsel om høy skogbrannfare

Det er økende skogbrannfare i Fredrikstad og Hvaler og folk oppfordres til økt forsiktighet.

Fredrikstad brannvesen vurderer nå fortløpende om det skal innføres totalforbud mot bruk av åpen ild i skog og utmark.

– Det er nå stor skogbrannfare både i Fredrikstad og ute på Hvaler, uttaler brannsjef Stein D. Laache.

– Det fine været den siste tiden kombinert med vind og tidvis høye dagtemperaturer har ført til at skogbunnen og deler av vegetasjonen har tørket opp i våre to kommuner.

Inntil et eventuelt totalforbud blir innført, oppfordrer brannvesenet befolkningen til å være ekstra forsiktige når de ferdes i skog og mark. Det er høy risiko for skogbrann, og det gjelder både til lands og til vanns.

Laache presiserer også at det generelle bålforbudet gjelder fra 15. april til 15. september. Det er derfor i utgangspunktet forbudt å tenne opp bål og grill, inkludert engangsgriller, i eller i nærheten av skog og annen utmark. Ved overtredelse av forbudet kan det medføre bøter eller fengsel.

– Nyt finværet og den flotte naturen vi har rundt oss. Ta gjerne med ferdig oppvarmet mat og drikke dersom det er behov for dette. Vi ber alle om å vise ekstra varsomhet da det skal svært lite til før vi har et branntilløp eller en større brann. De fleste branner i vår region skyldes menneskelig aktivitet, sier Laache.

Fredrikstad brannvesen følger situasjonen nøye og oppfordrer innbyggerne til å holde seg oppdatert på kommunens nettside for eventuelle endringer og ytterligere informasjon.

Sist oppdatert: 05. juni 2023