Min side Meld fra
Kontakt oss

Advarer mot falsk hjemmehjelp

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Søndag 18. april skrev Fredriksstad Blad om noen som utga seg å være fra hjemmetjenesten i kommunen, og som lørdag ble sluppet inn til en eldre dame og stjal fra hennes bopel.

– Dette er bekymringsfulle hendelser for den dette gjelder, og vi i etat hjemmesykepleie blir lei oss når vi hører om slike tilfeller. Dette bidrar til å mistenkeliggjøre ansatte i våre tjenester, og skremmer våre pasienter, sier Wenche M. Halvorsen, etatssjef for hjemmesykepleien i Fredrikstad kommune.

– Vi opplever å få meldinger om slike hendelser fra tid til annen. Vi henstiller til alle som mottar hjemmesykepleie: Be om legitimasjon der det er ukjente ansatte som ringer på. Etatens ansatte bærer alltid blå uniform med kommunens logo, og alle har ID-kort. De fleste som kommer til våre pasienter kommer med tjenestebiler med kommunens logo, utdyper Halvorsen.

Også medarbeidere fra praktisk bistand har uniformer, ID-kort og ankommer i tjenestebiler med Fredrikstad kommunes logo.

– Vi vil oppfordre alle om å være årvåkne, og kun slippe inn tjenesteytere som har arbeidsuniform med kommunens logo, og som bærer ID-kort. De som prøver å lure seg inn til folk, har naturligvis ikke nøkkel eller gyldig ID-kort fra kommunen, sier Ronny Kløvfjell, virksomhetsleder for mat, vaskeri og praktisk bistand.

Lenke til artikkelen i Fredriksstad Blad her

Sist oppdatert: 19. april 2021