Min side Meld fra
Kontakt oss

Besøksrekord for Fritid i Fredrikstad

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Nesten 29 000 ungdommer benyttet seg av Fredrikstad kommunes kultur- og fritidsaktiviteter i fjor.
Cornelius Gluckstad ved bijardbordet
Cornelius Gluckstad (17) ved biljardbordet.

– Tilbudene som virksomhet Fritid i Fredrikstad bidrar med gjør en forskjell for byens barn og unge. Uformelle møteplasser er viktige, og besøksøkningen bekrefter at klubbene og tilbudene er et attraktivt sted for barn og unge i Fredrikstad, noe som igjen er et resultat av dedikert innsats fra våre ansatte, sier etatssjef for kultur, Tora Klevås.

I løpet av fjoråret har Fritid i Fredrikstad opplevd en gledelig økning i besøkstallene. Totalt har 28 879 besøkende benyttet seg av tilbudene, noe som representerer en økning fra tidligere år. Både avdeling Østsiden og Gressvik har hatt besøksrekord i 2023. Sammenlignet med 2022, når Skatehallen ekskluderes, ser vi en reell økning på 3 651 besøkende, som vitner om en økende interesse for kultur- og fritidsaktivitetene.

Fritid i Fredrikstad har ikke bare styrket tilbudet sitt, men også vist evnen til å trekke til seg eksterne midler for å gi barn og unge i Fredrikstad enda bedre opplevelser. I løpet av 2023 hadde Fritid nesten 3,5 millioner kroner i ekstern støtte. Midlene kommer fra Bufdir, Gjensidigestiftelsen, Sparebankstiftelsen, Ungdom og fritid, Viken fylkeskommune, Lions, Kiwanis, diverse LSU (Lokalsamfunnsutvalg), Demos Fredrikstad, og UKM Norge. Disse midlene har blitt brukt til å utvide tilbudet og gjøre Fritid til et enda mer inkluderende og mangfoldig sted.

– Vi er takknemlige for den betydelige støtten vi har mottatt fra eksterne kilder. Dette gjør at vi kan realisere spennende prosjekter og tilby aktiviteter som ellers ville vært utenfor rekkevidde, kommenterer Charlotte Kjær Sandberg, virksomhetsleder for Kulturetaten – Fritid i Fredrikstad.

Aldersgruppe 10–20 år

Flere vellykkede initiativer har bidratt til den positive utviklingen:

• Ung i jobb: Et program som gir ungdom verdifull arbeidserfaring og hjelper dem med å utforske muligheter innen arbeidslivet.

• Fredagsklubben Østsiden: Et fast tilbud annenhver fredag som har skapt et trygt og inkluderende miljø for ungdom med ulike funksjonsnedsettelser og behov.

• Ferieaktivitet og helgearrangementer: Gir kultur- og fritidstilbud utover ordinær drift i ferie og helg eksempelvis i form av turer, opplevelser, workshops, konserter og arrangementer

• Psykisk helse-uke: En uke dedikert til et viktig tema tilknyttet verdensdagen for psykisk helse

• Demokrativerksted: Fokus på medvirkning og medbestemmelse fra ungdommer selv

– I 2023 hadde vi 72 ungdommer i jobb, og i år har 26 allerede fått tilbudt en plass i vårt prosjekt Ung i jobb i 2024. Dette er en av mine hjertesaker, sier Sandberg, som har erfaring fra å jobbe med lignende prosjekt i Oslo kommune.

– Dette er et veldig viktig prosjekt, som har stor verdi for både kommune og samfunn generelt, med tanke på at vi ser at flere og flere unge havner utenfor arbeidslivet, utdyper Sandberg.

Invitasjon til fellesskap og glede

Fritid i Fredrikstad ønsker alle barn og unge velkommen til å delta i de varierte aktivitetene og arrangementene.

– Vi er her for å skape minner, styrke fellesskapet og gi barn og unge muligheten til å utfolde seg og medvirke. Besøk nettsiden vår for oppdatert informasjon og sjekk ut Fritid i Fredrikstad på Facebook og Instagram om kommende arrangementer og aktiviteter, oppfordrer Sandberg.

Akkurat nå ligger det for eksempel en utlysning ute for Ung i sommerjobb!

Gå inn på Fredrikstads kommune nettside for Ledige stillinger, skriv  «Ung i sommerjobb» i søkefeltet, og du får opp stillingsannonsen for deg som er mellom 14 og 18 år og interessert i å jobbe. Søknadsfristen er 01. mars 2024.


Sist oppdatert: 01. februar 2024