Bruk av selvtester fra apotek, dagligvarebutikken osv.

Mer smitte i befolkningen gjør at mange kjøper selvtester for koronavirus.

Hurtigtester vil spille en viktig rolle i videre i den videre teststrategien for håndteringen av pandemien i Norge. Det er imidlertid ennå ikke klart hvilke tester som vil godkjennes for slik bruk.

- Det er positivt av folk ønsker å teste seg, men fordi kvaliteten på selvtester man kjøper i butikk eller apotek er varierende er det viktig at man ikke stoler blindt på et negativt prøvesvar, sier kommuneoverlege Lise Wangberg Storhaug.

- Ved symptomer på forkjølelse, rennende nese eller hoste skal man alltid kontakte Koronasenteret og ta en test der, sier kommuneoverlegen.

Positivt prøvesvar på selvtest fra apotek eller dagligvarebutikk

Dersom man får positivt prøvesvar på en selvtest skal man kontakte kommunens koronasenter på tlf. 69 38 11 08. Man vil da bli satt opp til time for PCR-test og det blir startet smittesporing på vanlig måte.

Sist oppdatert: 02. september 2021

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.