67,6% kvinnelige ledere i kommunen

Bare 7 av 100 toppledere i Fredrikstad er kvinner, meddeler Fredriksstad Blad mandag 1. oktober. -Dette er tall for privat sektor, for slik er det ikke i Fredrikstad kommune. Her er nemlig 67,6% av lederne kvinner.

Fredriksstad Blad har gjort en gjennomgang av byens 100 største bedrifter. Konklusjonen er at bare 7 % av topplederne i byen er kvinner. Ser man bort fra Fredrikstad Energi AS, er tallet nede i 4%.

I Fredrikstad kommune er bildet et ganske annet. Selv i kommunens øverste ledergruppe (rådmann og kommunalsjefer) er kjønnsfordelingen 50% kvinner og 50% menn.

-Kikker vi lenger ned i strukturen, til etats- og virksomhetsledersiktet, ser vi den samme trenden. 67,6 prosent av kommunens ledere er faktisk kvinner, sier stedfortredende kommunalsjef for Økonomi og organisasjonsutvikling, Ingrid Trømborg. Mange av våre kvinnelige ledere har store avdelinger med mange ansatte, noen med døgnbemanning og de har også ansvar for store budsjetter, så dette er ikke enkle lederoppgaver, men jobber som virkelig «krever sin kvinne».

Les intervju med Wenche Halvorsen i Fredriksstad Blad (+) her: https://www.f-b.no/nyheter/hjemmesykepleien/likestilling/to-av-tre-ledere-i-kommunen-er-kvinner-wenche-61-har-850-ansatte/s/5-59-1262489

tabell kjønnsfordeling fredrikstad kommune

Sist oppdatert: 03. oktober 2018