57 nye koronatilfeller i Fredrikstad

Det er registrert 57 nye smittetilfeller i Fredrikstad onsdag 25. august.

Smitteveiene for tilfellene siste døgn fordeler seg som følger:
To er smittet i utlandet, tre har ukjent smittevei og de resterende 52 er nærkontakter til kjente tilfeller.

- Det er viktig å understreke at alle som er forkjølet eller har influensalignende symptomer må holde seg hjemme og ta kontakt med koronasenteret for test. Uavhengig av alder og uavhengig av om du er vaksinert eller ikke, sier kommuneoverlege Berit Løkken Finess.

Ikke vaksinert?
Har du fortsatt ikke tatt vaksine? Da kan du møte opp på Vaksinasjonssenteret når du måtte ønske mellom kl 08.30 og 20.30 på hverdager. Da har vi drop-in for dose 1.

Har du forkjølelses- eller influensalignende symptomer?
- Ta kontakt med Koronasenteret for å bestille time til test. Ring koronatelefonen på tlf. 69 28 11 08 eller send inn digitalt skjema.
- Små barn bør også testes hvis de er forkjølet. Alle barn testes nå med en enkel prøve foran i nesen.
- Kommunen tilbyr ikke drop-in tester.

Har du spørsmål om hurtigtester?
- Alle barn og unge som er tatt ut til testing på grunn av smittetilfeller i skole eller barnehage vil få beskjed via Vigilo.
- Alle nærkontakter skal testes med hurtigtest så snart som mulig etter smitteeksponering («dag 1») Les mer om hurtigtester i skole og barnehage her.
- Hold deg hjemme fram til du har fått svar på første test (og testen ikke påviser smitte).

Du finner mer informasjon på
www.fredrikstad.kommune.no/korona
- Hurtigtester i skole og barnehage i Fredrikstad kommune
- Testing og prøvesvar
- Informasjon om korona på andre språk

Kommunens beredskapsledelse følger situasjonen tett og vurderer i samråd med FHI fortløpende om det skal iverksettes flere lokale smitteverntiltak.

Sist oppdatert: 26. august 2021

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.