43 nye koronatilfeller i Fredrikstad

Det er registrert 43 nye smittetilfeller i Fredrikstad mandag 23. august.

Smitteveiene for tilfellene siste døgn fordeler seg som følger:
Seks er smittet i utlandet, en har ukjent smittevei. De øvrige 36 er nærkontakter til kjente tilfeller.

Stor pågang
–Det er registrert høye smittetall i Fredrikstad de siste dagene. Økningen har vært størst blant barn og unge og mange skoler og barnehager er nå berørt. De fleste smittetilfellene har kjent smittevei, men omfanget gjør likevel at både test- og smittesporingskapasiteten på Koronasenteret nå er presset. Vi ber derfor publikum om forståelse for at det tidvis er lang ventetid på testtelefonen, sier kommuneoverlege Lise Wangberg Storhaug.

Anbefaler vaksine
–Med pågående smitteklynger i skoler- og barnehager forventer vi høye smittetall også de neste dagene. I aldersgrupper som er vaksinert sprer ikke smitten seg på samme måte, og vi anbefaler alle som kan til å ta vaksine så raskt som mulig.

Kommunens beredskapsledelse følger situasjonen tett og vurderer i samråd med FHI fortløpende om det skal iverksettes flere lokale smitteverntiltak.

Sist oppdatert: 24. august 2021

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.