30 nye koronatilfeller i Fredrikstad

Det er registrert 30 nye smittetilfeller i Fredrikstad onsdag 11. november

1 er utenlandssmitte, 27 er nærkontakter til kjente smittetilfeller, 2 har foreløpig ukjent smittevei.

Totalt 218 smittede i Fredrikstad kommune de siste 14 dagene (siden 27. oktober). Totalt 633 smittede siden mars 2020.

–Selv om smitten i hovedsak er begrenset til et fåtall klynger med kjente smitteveier, er det alvorlig at vi har såpass høye smittetall i Fredrikstad flere dager på rad. Kriseledelsen i Fredrikstad kommune har onsdag 11. november derfor besluttet å anbefale ytterligere tiltak for å forhindre smittespredning i samfunnet, sier ordfører Jon-Ivar Nygård.

I tillegg til rådene fra nasjonale myndigheter gir kriseledelsen i Fredrikstad kommune nå følgende lokale råd:

• Avlys kamper, cuper, stevner og treningskamper i breddeidretten for voksne og barn i 14 dager framover, altså til og med onsdag 25.11.2020.

• Reduser den sosiale aktiviteten, avtal hjemmekontor med arbeidsgiver der det er praktisk mulig og øk bruken av digitale jobbmøter.

• Bruk munnbind på kollektivtransport, når det ikke er mulig å holde minst en meters avstand til andre reisende, og på taxireiser med flere passasjerer eller varighet på mer enn 15 minutter.

Her finner du informasjon om gjeldende smittevernråd, nasjonalt og lokalt

Sist oppdatert: 12. november 2020