30 nye koronatilfeller i Fredrikstad

Det er registrert 30 nye smittetilfeller i Fredrikstad onsdag 11. november

1 er utenlandssmitte, 27 er nærkontakter til kjente smittetilfeller, 2 har foreløpig ukjent smittevei.

Totalt 218 smittede i Fredrikstad kommune de siste 14 dagene (siden 27. oktober). Totalt 633 smittede siden mars 2020.

–Selv om smitten i hovedsak er begrenset til et fåtall klynger med kjente smitteveier, er det alvorlig at vi har såpass høye smittetall i Fredrikstad flere dager på rad. Kriseledelsen i Fredrikstad kommune har onsdag 11. november derfor besluttet å anbefale ytterligere tiltak for å forhindre smittespredning i samfunnet, sier ordfører Jon-Ivar Nygård.

I tillegg til rådene fra nasjonale myndigheter gir kriseledelsen i Fredrikstad kommune nå følgende lokale råd:

• Avlys kamper, cuper, stevner og treningskamper i breddeidretten for voksne og barn i 14 dager framover, altså til og med onsdag 25.11.2020.

• Reduser den sosiale aktiviteten, avtal hjemmekontor med arbeidsgiver der det er praktisk mulig og øk bruken av digitale jobbmøter.

• Bruk munnbind på kollektivtransport, når det ikke er mulig å holde minst en meters avstand til andre reisende, og på taxireiser med flere passasjerer eller varighet på mer enn 15 minutter.

Sist oppdatert: 12. november 2020

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.