26 smittetilfeller i Fredrikstad siste døgn

17 av tilfellene kan knyttes til utbruddet av mutert koronavirus ved Begby skole.

Som følge av at det ble påvist tilfeller av koronavirus på Begby barne- og ungdomsskole fredag 5. februar, har Fredrikstad kommune satt i gang et omfattende test- og smittesporingsarbeid.

– Smitten ved Begby skole stammer fra Comet-utbruddet i Halden, det dreier seg dermed om den muterte varianten av koronaviruset. Det er ingen holdepunkter for at denne virusvarianten gir mer sykelighet, men det smitter lettere. At vi har fått påvist flere smittetilfeller er dessverre som forventet, sier kommuneoverlege Lise W. Storhaug.

Det er iverksatt flere tiltak for å få kontroll på utbruddet: Skolen er stengt ut uken, alle elever ved 1., 2., 3. og 4.trinn, samt et stort antall voksne er satt i karantene. I tillegg er elevene som ikke er i karantene oppfordret til å ikke ha kontakt på tvers av klassekohorter på fritiden.

– Smitteklynger som dette kan oppstå selv om man følger alle anbefalinger for skoler på gult nivå. Det er viktig for oss å presisere at ingen skal føle på skyld eller skam for utbruddet. Vi følger nå utviklingen svært tett og vurderer fortløpende behov for ytterligere karanteneuttak, sier kommuneoverlege Lise W Storhaug.

Smittetall 8. februar
Det er meldt 26 tilfeller mandag 8. februar. Ingen med ukjent smittevei.
17 tilfeller knyttes til utbruddet ved Begby skole (som igjen stammer fra Halden/Cometutbruddet)
En er utenlandssmitte.
Åtte nærkontakter av kjente smittetilfeller.

Sist oppdatert: 09. februar 2021

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.