200 Moderna-doser i fare for å gå ut på dato

Nå trenger vi din hjelp til å få satt vaksine før den går ut på dato! Flere tusen innbyggere med alvorlig nedsatt immunforsvar får nå tilbud om en tredje dose. Det er bare å møte opp på vaksinasjonssenteret.

Vaksinasjonssenteret drop in.jpg

Leder av Korona- og vaksinasjonssenteret, Heidi Veland (t.v) og teamleder Inger Johanne Bråten holder åpent tirsdag fra 0830 og onsdag fra 0830-2100 for å få brukt opp 200 Moderna-doser før de går ut på dato.

– Det går ut brev digitalt i disse dager til pasienter som skal få tilbud om en tredje dose med koronavaksine, forklarer teamleder Inger Johanne Bråten ved Korona- og vaksinasjonssenteret.

Men en trenger ikke vente på brevet for å få vaksine. For det haster med å få satt vaksinene før de går ut på dato onsdag 22. september.

– Ta med noe dokumentasjon på at du er i denne gruppa, og du vil få den tredje dosen. Du trenger ikke bestille time, du kan bare møte opp rett på vaksinasjonssenteret på Dokka 1 på Kråkerøy, sier hun.

I sommer var kommunen i en tilsvarende situasjon der det var fare for at vaksiner måtte kastes fordi de går ut på dato. Da gikk folk mann av huse og ikke en eneste dose gikk til spille.

– Det håper vi at vi klarer også denne gangen. Forklaringen denne gangen er at nesten 170 personer ikke møtte til time i forrige uke. Det er mange grunner til det, men det gjør at vi står i fare for å måtte kaste doser. Så budskapet er veldig enkelt: Møt opp til timen din slik at vi slipper dette, sier kommuneoverlege Guro Steine Letting.

Åpningstider for drop-in og timebestilling:

Mandag 20. september: 0830-1445
Tirsdag 21. september: 0830-1445
Onsdag 22. september: 0830-2100

Sist oppdatert: 20. september 2021

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.