17.mai med musikk - uten folkemengder

Nasjonaldagen skal feires med korpsmusikk, men uten folkemengder i år.

(Foto: Trine Sirnes)

Det har kommet nye, nasjonale retningslinjer for koronatilpasset øving for kor og korps. Det betyr at byens korps kan øve sammen før nasjonaldagen, og spille i gatene på selve dagen. 

– For grupper som har stor nok plass til å holde avstand mellom seg, kan nå opptil 30 musikere øve sammen, sier Margrete Kvalbein, leder for 17.mai-utvalget i Fredrikstad.

Hun sier at utvalget fortsatt jobber med programmet og derfor ikke har detaljene ennå. Det er klart at det ikke vil bli aktiviteter med store forsamlinger, men aktiviteter som ikke samler folk kan gjennomføres. Musikk blir et viktig element. 

– Dette betyr at det vil gå fint å ha musikk i lokalmiljøene, ved bekransninger og utenfor sykehjem og andre institusjoner på nasjonaldagen, forteller hun.

17.mai-utvalget minner om at det ikke vil bli lagt opp til sammenkomster i sentrum.

– Til årets 17.mai er det nabolaget som gjelder, sier Kvalbein.

– Flere har gode ideer til «stunts» som kan skje rundt omkring i kommunen, men vi oppfordrer da til å la være å annonsere tidspunkter, til å ikke stå lenge på ett sted, og til å unngå sentrum. Alt dette så vi unngår at vi samler for mange mennesker for tett sammen, sier hun. 

Kl. 13, gjør vi oss klare for å synge nasjonalsangen sammen med hele landet

 

 

 

Sist oppdatert: 23. april 2020

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.