17. mai på FBTV

Årets 17. mai blir en feiring utenom det vanlige. I stedet for barnetog og flagg i gatene, blir det flahskorps, taler og storslått feiring av dagen. Innbyggerne kan følge det hele på Fredriksstad Blads TV-sending.

(Foto: Trine Sirnes)

– Det oppleves dramatisk å måtte avlyse barnetog, folketog og familiearrangementer på skolene. Vi tror likevel det kan bli en fin og minneverdig nasjonaldagsfeiring. Fra utvalgets side er vi svært takknemlige for at City scene og Bjørn Halstensen var raskt på ballen med gode planer for digitale overføringer, og vi setter stor pris på samarbeidet også med Fredriksstad Blad som bidrar til at vi får en godt koordinert og formidlet markering, sier leder av 17.mai-utvalget, Margrete Kvalbein.

FBTVs dekning av nasjonaldagen i Fredrikstad er et samarbeid mellom 17.mai-utvalget i Fredrikstad kommune, Fredriksstad Blad og City Scene.

Kvalbein forteller at det på nasjonaldagen blir morgenmusikk flere steder. Sykehjem og andre institusjoner vil få musikalske besøk i løpet av 17. mai.

– Men vi er tilbakeholdne med å offentliggjøre klokkeslett. Vi vil unngå at for mange mennesker samler seg, og satser derfor på det som noen kommuner kaller for «geriljakorps» eller «flashkorps». 17. Mai 2020 blir året hvor hendelser kan dukke opp på tider og steder som du ikke kan planlegge, sier hun.

– Dette gjelder også veteranbilkortesjen som har vært omtalt – og det gjelder opptog av båter som vil dukke opp på elva, fortsetter hun.

– Noe vil vi likevel gjøre for å samle byen.

– Klokka 12 den 17. mai blir det en direktesending på FBTV (Fredriksstad Blad) der vi samler sammen mange av elementene som vi forbinder med 17. Mai: Både unge og voksne skal holde sine taler, vi vil få se Tambourafdelingen og speidernes flaggborg, turnforeningen skal dele noe av det de kan med oss, og jubileumskorpset fra Torp skal spille. Ikke minst skal vi synge «Ja, vi elsker» sammen – og sammen med hele landet kl 13, etter salutten, forteller Kvalbein.

Fredriksstad Blad og City Scene har invitert flere gjester og artister inn i sitt studio og lover flere timer med sending på nasjonaldagen. Sendingen vil være åpen for alle og bli gjort tilgjengelig i opptak.

Fredriksstad Blad legger også opp til TV-sendingen på 16. mai.

Les mer på f-b.no

Sist oppdatert: 06. mai 2020