16 nye koronatilfeller i Fredrikstad tirsdag 3. november

Det er nå registrert 53 nye koronasmittetilfeller i Fredrikstad i løpet av sju dager. 18 av disse kan knyttes til smitteutbruddet ved Gudeberg skole. Med hjemmel i smittevernloven, ble Gudeberg skole stengt fra 2. november, og i første omgang ut uka.

–Takket være omfattende smittesporing, har vi god oversikt over smitteveiene i de aller fleste av smittetilfellene den siste uka. I motsetning til ved utbruddet i Skjeberg i august, er det imidlertid langt mer spredt smitte nå. Det er med andre ord større sjanse for å bli smittet i Fredrikstad nå, enn under utbruddet i august-september, sier kommuneoverlege Sofie Lund Danielsen

–Skal vi lykkes med å begrense smittespredningen denne gangen, må alle bidra. Vi må redusere antall mennesker vi omgås, holde oss mer hjemme, og bli enda flinkere til å følge smittevernrådene. Hold deg hjemme og test deg hvis du er syk, hold avstand og ha god håndhygiene, sier kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold.

Stengingen av Gudeberg skole, der samtlige elever nå har hjemmeundervisning, er iverksatt som et situasjonsbestemt og målrettet tiltak. Kommuneledelsen trapper nå opp koronaberedskapen, og både beredskapsledelsen og kommuneoverlegene følger situasjonen fortløpende.

Sist oppdatert: 03. november 2020