15 nye koronatilfeller i Fredrikstad

Det er registrert 15 nye smittetilfeller i Fredrikstad onsdag 4. november

Smitteveiene for tilfellene siste døgn fordeler seg som følger:

Sju kan knyttes til utbruddet ved Gudeberg skole, fire er smittet i utlandet, en er smittet i annen kommune, to er kjente nærkontakter, en har foreløpig ukjent smittevei.

25 av smittetilfellene registrert den siste uken, er relatert til utbruddet ved Gudeberg skole. Gudeberg skole ble stengt (med hjemmel i smittevernloven) fra 2. november, og i første omgang ut uka. Samtlige elever har hjemmeundervisning.

–Vi har de siste sju dagene opplevd over en firedobling av smitten sammenlignet med forrige uke. Det er viktig at folk nå er ekstra påpasselige med å holde avstand og reduserer antall mennesker de treffer hver dag, sier kommuneoverlege Anne Kristine Nitter.

–Mye smitte til tross, et lyspunkt er at folk er flinke til å teste seg. Vi har opplevd «all time high» på koronasenteret de siste dagene, med 401 tester i går og rundt 500 tester i dag. Dette tyder på at folk nå tar symptomer på alvor, sier kommuneoverlege Anne Kristine Nitter.

Kommunens beredskapsledelse følger situasjonen tett, og vurderer fortløpende om det skal iverksettes flere lokale smitteverntiltak.

Sist oppdatert: 04. november 2020