14 nye koronatilfeller i Fredrikstad

Det er registrert 14 nye smittetilfeller i Fredrikstad søndag 15. november

12 er kjente nærkontakter, to har foreløpig ukjent smittevei.
Totalt 303 smittede i Fredrikstad kommune siden 2. november. Totalt 730 smittede siden 5. mars 2020.

–Etter flere dager med høye smittetall (30+), registrerer vi nå for andre dag på rad noe færre smittetilfeller i Fredrikstad. Det er positivt. Det er likevel all grunn til å minne om at situasjonen er alvorlig. Vi hadde forrige uke høyere smittetall enn hovedstaden målt i smittetilfeller per innbygger. Selv om smitten i Fredrikstad er mer oversiktlig, med færre klynger og kjente smitteveier, må nå alle bidra for at smitten ikke skal komme ut av kontroll, sier ordfører Jon-Ivar Nygård.

–I så måte er det positivt at trafikktallene for sentrum viser en nedgang på 29 prosent fra uke 44 til uke 46, altså fra før til etter regjeringen gikk ut med sin oppfordring om at folk må redusere sosial omgang og holde seg mer hjemme. Dette viser at folk tar myndighetenes oppfordring på alvor, det er veldig bra!, sier ordfører Jon-Ivar Nygård.

–Samtidig synliggjør disse tallene utfordringen koronapandemien er for næringslivet i byen vår. Vi vet at det er flere næringsdrivende som sliter. Oppfordringen til innbyggerne er derfor å kutte ned på antall byturer, men ikke handelen. Unngå de travleste tidene på døgnet dersom du må i butikken. Kanskje kan gavekort til en av byens restauranter være et julegavetips?, sier ordfører Jon-Ivar Nygård.

Her finner du informasjon om gjeldende smittevernråd, nasjonalt og lokalt: https://www.fredrikstad.kommune.no/tjenester/helseomsorgogvelferd/helsestasjoner/korona/dette-bor-vare-innbyggere-vite-om-korona
viruset/

Sist oppdatert: 15. november 2020