Min side Meld fra
Kontakt oss

12. mars: To år med korona

142.000 tester og 174.370 vaksiner i løpet av to år. Korona- og vaksinasjonssenteret har vært avgjørende i kampen mot pandemien.

Alle husker torsdag 12. mars 2020. Dette var dagen da Norge ble stengt ned og Fredrikstad kommune satte kriseledelse og etablerte krisestab. Koronasenteret ble etablert én drøy uke etter denne dagen – og ble etter hvert et kombinert korona- og vaksinasjonssenter.

– Takket være innbyggere som har fulgt opp myndighetenes smittevernstiltak, er det få i Fredrikstad som er blitt alvorlig syke av korona, sier Heidi Veland, leder ved korona og vaksinasjonssenteret.Koronasenteret vokste ut av lokalene så fort at de ansatte måtte ta i bruk tomme senger til kontorplasser. Her er det leder Heidi Veland som har funnet seg en uvanlig arbeidsplass.

– De har vært fleksible og løsningsorienterte i en uforutsigbar tid. Mange har vært tatt ut av sine vanlige stillinger for å jobbe her. Underveis har vi måttet snu om på driften flere ganger. Vi har vokst fra 0 til 130 ansatte, og nedskalerer nå virksomheten, forteller Veland.

Fortsatt anledning til å ta vaksinen 

Veland benytter anledningen til å minne om at det fortsatt er anledning til å ta covid-19-vaksinen. Innbyggere trenger bare å kontakte vaksinetelefonen på 69 38 11 08 eller møte opp på drop-in på Vaksinasjonssenteret i åpningstiden. 

Hun påpeker at det er vaksiner som er hovedårsaken til at vi nå kan returnere til en normal hverdag.

Direktør Janka Ekrem Holstad sier at korona- og vaksinasjonssenteret har vært en spydspiss i kampen mot pandemien.

– Som leder er jeg dypt takknemlig og imponert over den store innsatsen som er gjort i pandemien. En spesiell takk til helsepersonell som er blitt utfordret på både arbeidstid og ferie, som har forsaket samvær og aktiviteter på fritiden, og ikke minst har kjent på frykten for et nytt og uforutsigbart virus, sier Ekrem Holstad.


Korona- og vaksinasjonssenteret ble kåret til Årets navn i Fredrikstad i 2021.

Sist oppdatert: 12. mars 2022