– Ta buss så barna rekker toget!

Innhold

– Ta bussen til byen på nasjonaldagen så unngår vi kø og alle barn rekker frem til toget i tide, oppfordrer leder for 17. mai-komitéen i Fredrikstad, Camilla Eidsvold.

Camilla Eidsvold appellerer folk til å la bilen stå 17 .mai  (Foto: Trine Sirnes)


– Hver 17. mai er det dessverre noen barn som ikke når frem i tide til Barnetoget går fra Tollbodplassen. Det blir fort kø og trafikkproblemer i byen når «alle» i Fredrikstad skal inn til sentrum på samme tid. Vi oppfordrer derfor alle til å velge buss i år. Det går gratis shuttlebusser fra Gressvik og Kongsten, ellers går ordinære busser i lørdagsruter, sier Eidsvold.


Hun sier at komitéen årlig får tilbakemeldinger om kø og problemer med å parkere og håper familier vil snu på dette og gjøre bussturen til noe hyggelig.


– Nasjonaldagen er barnas dag og det å ta bussen kan gjøres til en opplevelse i seg selv for barna. I stedet for å trykke finstasen inn i baksetet, kan foreldre og barn sitte side om side på bussen med god plass og se på en festpyntet by utenfor bussvinduet sammen, fortsetter hun.
 
Rutetider for shuttlebuss:
Fra Gressvik torv klokken 1100 og 1130
Fra parkeringen utenfor Kongstenhallen klokken 10.30, 1100 og 1130


Rutetider ordinær buss
Planlegg din reise og se tider på Østfold kollektivtrafikk - http://ostfold-kollektiv.no/planlegg-reisen/bussruter/ 

Fergetider

Ferga er som alltid gratis. Her er tidene for 17. mai:

Byferga
Byferga kjører kun mellom sentrum og Gressvik. Det kjøres kontinuerlig med tre ferger kl. 08-18. Ingen avganger fra Gamlebyen, Isegran, Smertu og Værste.


Gamlebyferga
Gamlebyferga mellom Cicignon og Gamlebyen kjører søndagsrute med kontinuerlige avganger etter behov. To ferger kjører kl. 08-18 etter behov.


Sellebakk – Lisleby
Kjører søndagsrute med kontinuerlige avganger etter behov


 
Se hele 17. mai-programmet, togorden og togrute

(Foto: Trine Sirnes)

Sist oppdatert: 10. mai 2019

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?