Min side Meld fra
Kontakt oss

– Løkka var mitt andre hjem

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
FFK-trener Bjørn «Bummen» Johansen har alltid vært aktiv og hadde løkka i nabolaget i Tromsø som sitt andre hjem. Hør podkasten her.

Starten på fotballsesongen er rett rundt hjørnet og det er mange som heier og håper FFK-guttane får en knallsesong.

Her kan du høre podkasten med Bjørn «Bummen» Johansen og programleder Anne Skauen. 

Programleder Anne Skauen i Aktive Fredrikstad tok med seg FFK-trener Bjørn «Bummen» Johansen på tur for å høre hans tanker om aktivitet og bevegelse både på jobb og i hverdagen.

Mye uorganisert aktivitet

– En veldig sentral bit av oppveksten min, var å være på løkka og spille fotball. Når foreldrene mine prøvde å få oss til å gå på ski, tok broren min og jeg på oss skia og gikk en liten runde før vi snek oss ned på løkka og spilte på snøen, smiler han.

Det lyser opp i øynene hans når han får høre at Liverpool er en del av nettverket i Global Active City. Fotballklubbene i byen er med på programmet og besøker skoler for å inspirere skolebarn til å bevege seg mer.

– Jeg tror det handler om å få aktivitet høyere opp på agendaen. Prøve å synliggjøre gevinsten og gleden av å bli med på en aktiv idrett. Den forståelsen er kanskje ikke god nok i mange sammenhenger, sier Johansen.

Dette er Aktive Fredrikstad

  • Et program der målet er å øke hverdagsaktiviteten og bevegelsen i befolkningen. Det skal føre til en ISO-sertifisering av Fredrikstad som en by i nettverket Global Active City.
  • Det er Fredrikstad kommune som har tatt initiativet og etablerer programmet.
  • Med tiden vil andre aktører bli med i et partnerskap. Høgskolen i Østfold er allerede partner og det jobbes med å få på plass flere.
  • Programleder for Aktive Fredrikstad er Anne Skauen.
Sist oppdatert: 28. mars 2022