Min side Meld fra
Kontakt oss

– Jeg gjør heller tungt kroppsarbeid ute enn å vaske inne

Hun trives best når hun slipper å sitte i ro. Møt Torvbyens senterleder Monique Blystad i ukas podkast om aktivitet og bevegelse.

Den blide senterlederen i Torvbyen har alltid vært aktiv og glad i å være ute. Monique Blystad har gode minner fra barndommen da hun hjalp besteforeldrene på gården deres i Alvdal.

– Jeg gjør heller tungt kroppsarbeid ute enn å vaske inne. For det syns jeg er fryktelig kjedelig, smiler hun. 

Her kan du høre podkasten med senterleder for Torvbyen, Monique Blystad og programleder Anne Skauen i Aktive Fredrikstad.

Monique Blystad vokste opp på Romerike og var mye ute som barn og ungdom. Nå har mye endret seg i samfunnet og vi sitter mer stille. Blystad tror vi må bli mer bevisste på at det ikke er så mye som skal til for å bli mer aktiv i hverdagen.

– Jeg tror det sitter i hodet til folk. Du trenger ikke løpe i skogen eller gå på treningssenter. Du kan jo gå til jobben istedenfor å kjøre. Eller ta trapper istedenfor heisen, for eksempel, sier hun.

Vurderer å kjøpe el-sykkel

Hun er god til å gå i trapper, men innrømmer at hun ikke er fullt så flink til å komme seg til jobb for egen maskin.

– Jeg kjører bil til jobb. For det er en del møter og jeg må fort hjem til bikkja. Men jeg vurderer nå å kjøpe meg el-sykkel. For det er så tungt å sykle oppover når jeg skal hjem til Ambjørnrød, ler Blystad.

– Men da må jeg omstille hodet mitt, til at det er førstevalget mitt for å komme meg frem. Men jeg er ikke helt der ennå, småler den smilende senterlederen i Torvbyen. 

Dette er Aktive Fredrikstad

  • Et program der målet er å øke hverdagsaktiviteten og bevegelsen i befolkningen. Det skal føre til en ISO-sertifisering av Fredrikstad som en by i nettverket Global Active City.
  • Det er Fredrikstad kommune som har tatt initiativet og etablerer programmet.
  • Med tiden vil andre aktører bli med i et partnerskap. Høgskolen i Østfold er allerede partner og det jobbes med å få på plass flere.
  • Programleder for Aktive Fredrikstad er Anne Skauen.

 

Sist oppdatert: 04. april 2022