Min side Meld fra
Kontakt oss

– Hodet virker bedre etter en treningstur

Det var mer friluftsliv enn trening da han var ung. Nå er daglig leder Kjell Arne Græsdal i Fredrikstad Næringsforening aktiv både på jakt og med joggesko.

Her kan du høre podkasten med daglig leder Kjell Arne Græsdal fra Fredrikstad Næringsforening og programleder Anne Skauen i Aktive Fredrikstad.

Han har vært aktiv hele livet, daglig leder i Fredrikstad Næringsforening, Kjell Arne Græsdal. Fra guttedagene i Ålesund til voksenlivet i Fredrikstad. 

– Jeg var en aktiv gutt, men ikke sånn idrettsaktiv. Jeg var med i speideren og var mye ute, sier han.

Græsdal trives også godt i urbane strøk og jobber aktivt med byutvikling gjennom rollen som styreleder i Norsk sentrumsutvikling.

– En av de virkelig viktige funksjonene til en by, er at vi drar dit for å treffe hverandre. Byrommet må fylles med innhold og aktiviteter i mye større grad. Det er vanlig å sette opp noen benker, men vi må bruke plassene til å legge til rette for mer bevegelse.

Han mener sentrumsleder Line Jeppesen har et godt poeng:

– By er ikke bare handel og kommersiell aktivitet. Men det er veldig lite uten, for da blir det park. 

I podkasten kan du blant annet høre mer om hva han mener må til for å øke hverdagsaktiviteten blant oss.

Dette er Aktive Fredrikstad

  • Et program der målet er å øke hverdagsaktiviteten og bevegelsen i befolkningen. Det skal føre til en ISO-sertifisering av Fredrikstad som en by i nettverket Global Active City.
  • Det er Fredrikstad kommune som har tatt initiativet og etablerer programmet.
  • Med tiden vil andre aktører bli med i et partnerskap. Høgskolen i Østfold er allerede partner og det jobbes med å få på plass flere.
  • Programleder for Aktive Fredrikstad er Anne Skauen.
Sist oppdatert: 02. mai 2022