Min side Meld fra
Kontakt oss

– Går gjerne en omvei for å få litt mer aktivitet

Han sjekker antall skritt flere ganger om dagen for å holde seg nok aktiv. Møt Tariq Alsagoff i denne podkasten med programleder Anne Skauen i Aktive Fredrikstad.

Regnet har akkurat vært på en snarvisitt over Fredrikstad når Tariq Alsagoff blir med Anne Skauen på tur langs elva. Han er godt forberedt med skritt-telleren på håndleddet, men trenger ikke paraplyen han tok med. 

– Jeg sjekker været ofte, i alle fall når jeg skal på tur med deg, smiler han til Anne og dermed setter de i marsj. 

Her kan du høre hele podkasten der Anne Skauen går på tur i Fredrikstad sentrum med Tariq Alsagoff, daglig leder i Dialogforum Østfold og styreleder i Darussalam-moskéen i Fredrikstad sentrum. 

– Praktiserende muslimer som er i bønn er veldig aktive fem ganger om dagen. Når vi ber, beveger vi alle leddene i kroppen, sier Alsagoff.

Selv er han i tillegg opptatt av å gå nok skritt om dagen. 10.000 skritt er anbefalingen fra Verdens Helseorganisasjon. Og han har et lurt triks i bakhånd:

– Ikke vær redd for å ta en omvei istedenfor en snarvei!

Dette er Aktive Fredrikstad

  • Et program der målet er å øke hverdagsaktiviteten og bevegelsen i befolkningen. Det skal føre til en ISO-sertifisering av Fredrikstad som en by i nettverket Global Active City.
  • Det er Fredrikstad kommune som har tatt initiativet og etablerer programmet.
  • Med tiden vil andre aktører bli med i et partnerskap. Høgskolen i Østfold er allerede partner og det jobbes med å få på plass flere.
  • Programleder for Aktive Fredrikstad er Anne Skauen.

 

 

Sist oppdatert: 19. april 2022