- Viruset er fortsatt like smittsomt

Kommuneoverlegen ber oss om å fortsatt ta forholdsregler. Den siste uken er det oppdaget fem nye smittetilfeller i Fredrikstad.

Etter tre uker uten nye smittetilfeller, ser vi nå en økning i Fredrikstad. Det er registrert fem nye smittetilfeller i Fredrikstad de siste dagene, fire av disse siste døgn. En er smittet i utlandet, to er nærkontakter fra annen kommune og en har foreløpig ukjent smittevei. Vi har dermed 125 personer hjemmehørende i Fredrikstad som har testet positivt for koronavirus.

Kommuneoverlege Guro Steine Letting sier at dette minner oss om at viruset er like smittsomt som før. Med mer reiseaktivitet vil vi kunne se en økning i smitte.

- Vi må huske å holde avstand, vaske hender og holde oss hjemme når vi er syke, understreker Steine Letting.

Koronasenteret i disse dager stor pågang av turister og innbyggere som vil teste seg.

Ikke reis kollektivt hvis du ikke må
Kommuneoverlegen ber folk være varsomme på steder med mange mennesker, spesielt i sentrum. Blant annet opplever vi mye trafikk med våre byferger. Husk at man ikke bør reise kollektivt hvis man ikke må.

Sist oppdatert: 24. juli 2020