Min side Meld fra
Kontakt oss

Nyheter

Fredrikstad får 13,5 millioner kroner fra spillemidler

1. juni fordelte Viken fylkesråd spillemidler for 2023. Fredrikstad fikk tildelt 13.509.000 kroner til idrett/aktivitet og friluftslivsanlegg.

02. juni 2023


Kunngjøring av godkjente valglister til kommunestyrevalget i Fredrikstad 2023

Valglistene er hengt opp til gjennomsyn i resepsjonen på rådhuset og kunngjort på valgsiden.

02. juni 2023


Advarsel om høy skogbrannfare

Det er økende skogbrannfare i Fredrikstad og Hvaler og folk oppfordres til økt forsiktighet.

01. juni 2023


Vanningsrestriksjoner i Fredrikstad og på Hvaler

På grunn av stort vannforbruk er det innført vanningsrestriksjoner i Fredrikstad og på Hvaler fra dags dato og inntil videre. Det er noen unntak.

01. juni 2023


Sirkulærfestival skal få ned forbruket

Har du noe som trenger å repareres? Fredag 2. og lørdag 3. juni har du muligheten til å få dette gjort gratis dersom du stikker innom Sirkulærfestivalen på Dampskipsbrygga.

01. juni 2023


Bompengepause i Fredrikstad

Fra onsdag 31. mai kl. 12.00 stanses innkreving av bompenger i store deler av Fredrikstad. Innkreving på Kråkerøyforbindelsen videreføres som i dag. Etter planen vil det bli bompengeinnkreving igjen fra januar 2024 i forbindelse med oppstart av fase 2 i Bypakke Nedre Glomma.

30. mai 2023


Kartlegger ferdselshindringer i strandsonen

I sommer kan du møte på representanter fra kommunen som beveger seg langs kysten og blant hytter for å undersøke om det er satt opp ulovlige ferdselshindringer.

30. mai 2023


Nye forslag i Plan for skolebygg

Basert på fjorårets innspillsrunde har administrasjonen nå lagt fram et oppdatert forslag til Plan for skolebygg mot 2040.

25. mai 2023


Kunståpning på Helseparken Onsøyheimen

Kunst spiller en betydelig rolle for menneskers fysiske og psykiske helse, og nå er verkene på nye helseparken tilgjengelige for pasienter, besøkende og medarbeidere.

24. mai 2023


Lions sikrer 400 000 kroner til barn og unge

Lions club Fredrikstad og Fredrikstad bibliotek har lenge samarbeidet om arrangementer for barn og unge. Nå kommer en stor gladnyhet til alle barn. Søknaden fra Fredrikstad bibliotek – En arena for alle - har fått 417 000 kroner til å styrke tilbudet på bibliotekene våre.

24. mai 2023


Kommune-samarbeid om barnevern

Statsforvalteren har bevilget en halv million kroner til et barnevernssamarbeid mellom Fredrikstad, Sarpsborg og Halden kommuner.

23. mai 2023


Friluftsbadet er åpent!

Mandag 22. mai åpner Friluftsbadet igjen. Da kan badende igjen svømme, teste sklia og hoppe fra tier’n utendørs på Kongsten.

22. mai 2023


Ny drifter av Stadion p-hus

Fredrikstad kommune drifter ikke lenger Stadion p-hus på Fredrikstad stadion, og det er nye betingelser for parkering. For de som har inngått parkeringsavtale i p-hus så gjelder den også i Stadion p-hus i 2023.

16. mai 2023


Syklende veisjef

I mai markerer Fredrikstad kommune Aktivitetsuka med en rekke aktiviteter. Vi er glade for å kunngjøre at Kristin Greaker Carlsson tar utfordringen med å bli en syklende veisjef.

12. mai 2023


Til Fredrikstad for å lære om demokratiguider

Rundt 20 elever og lærere fra Drammen videregående skole var i dag på besøk i Fredrikstad for å lære om kommunens ordning med demokratiguider.

12. mai 2023


Vil du bli demokratiguide?

Er du engasjert i samfunnet rundt deg? Vil du jobbe for å styrke demokratiet i Fredrikstad? Da er det deg vi er på jakt etter!

08. mai 2023


50 sommeraktiviteter for barn og unge

Vi kaller det «en sommer å glede seg til», og sammen med over 40 ulike aktører i Fredrikstad har vi fått på plass sommeraktiviteter for enhver smak. De fleste aktivitetene er gratis, og nå er det åpent for påmelding!

08. mai 2023


Nytt regelverk for leie og bruk av kommunale utendørsarealer

Fredrikstad kommune ønsker å være en arrangørvennlig by der det skal være lett å orientere seg og enkelt å gjennomføre et arrangement. Vi har sett behovet for å etablere tydelige regler og retningslinjer som gjelder utleie av kommunale uterom til salg, aktiviteter og arrangementer.

05. mai 2023


Bassenget i Gaustadhallen midlertidig stengt

Høye klorverdier gjør at bassenget i Gaustadhallen er midlertidig stengt. Fredrikstad kommune har oppdaget en feil på en sirkulasjonspumpe, og undersøker nå om denne må byttes ut.

02. mai 2023


Skal selge et av Gamlebyens største og viktigste bygg

Bystyret har vedtatt at Fredrikstad kommune skal kjøpe Kasernegaten 47, for så å selge bygget videre til en aktør som kan utvikle bygget og bygge opp under ønsket utvikling av Gamlebyen. Konkurransegrunnlaget er nå offentlig.

28. april 2023


Muntlig eksamen for 10. trinn

Årets muntlig eksamen for 10. trinn avvikles på to dager. Her ser du hvilken dato som gjelder for de ulike skolene.

27. april 2023


Vil senke terskelen for å delta i arbeidslivet

Fredrikstad kommune vil øke antallet varig tilrettelagte arbeidsplasser (VTA). - VTA-plasser gir personer som står utenfor arbeidslivet mulighet til å delta og bidra i samfunnet. Det er en vinn-vinn situasjon, sier leder av VTA-arbeidsutvalget, Bjørnar Laabak og ordfører Siri Martinsen

27. april 2023


Lindrende enhet inn på Helsehuset

Fredrikstad korttidssenter er tømt. Korttidsplassene er flyttet til Helseparken Onsøyheimen, mens Lindrende enhet er flyttet til Akuttavdelingen på Helsehuset.

25. april 2023


Kommunen tilbakebetaler feilfakturert festeavgift

Fredrikstad kommune har gjennomgått sin praksis og rutiner for oppregulering av festeavgift og erkjenner at noen innbyggere har blitt fakturert for mye på grunn av en feiltolkning av loven.

25. april 2023


Bli deltidsbrannkonstabel på Hvaler

På Hvaler søkes etter nye deltidsbrannkonstabler for å øke beredskapen og gjøre kommunen til et tryggere sted å bo.

21. april 2023


Rehabilitering av Gamlebyveien

Nå gjenstår asfaltering, merking og siste finpuss, og disse arbeidene blir utført de neste ukene. Det betyr redusert fremkommelighet 24.-27. april.

21. april 2023


Servicetorget har byttet navn til Innbyggerdialog

Virksomheten har ansvar for innbyggerdialog i kommunen, og skal være hele kommunens førstelinje og ansikt utad.

21. april 2023


Droner til Fredrikstad brannvesen

Dronene er utstyrt med kameraer og varmesøkende teknologi, som gjør det mulig å oppdage branner på en effektiv måte.

20. april 2023


Forbud mot å tenne bål eller grill i skog og utmark

Fra 15. april til 15. september er det et generelt bålforbud i Norge. I denne perioden er hovedregelen at du ikke har lov til å tenne bål eller grill i skog og utmark. Hensikten er å unngå skogbrann.

15. april 2023


Merkesesongen er i gang

I løpet av våren og sommeren kan du treffe på landmålere som maler hvite firkanter på bakken. Disse merkene skal brukes til flyfotografering.

14. april 2023


Bypakka vedtatt i Stortinget

Bypakke Nedre Glomma fase 2 ble vedtatt i Stortinget 13. april, og jobben kan endelig starte for alvor. Målet er å gjøre hverdagen enklere for alle som ferdes i regionen. Klimagassutslipp, luftforurensning og støy i byområdene skal reduseres. Veksten i persontrafikken skal skje med kollektivtransport, sykling og gåing.

14. april 2023


Få oppfriskningsdose av koronavaksinen nå

De over 75 år som ikke har gjennomgått covid-infeksjon, eller som har én eller flere underliggende risikofaktorer, anbefales koronavaksine. Også sykehjemsbeboere bør vaksineres.

05. april 2023


Skutefest i Fredrikstad 15.-18. juli

Gled deg til store og små opplevelser under The Tall Ships Races til sommeren! Hold av datoen og få med deg åpne skuter, god mat, gratis konserter, og et mylder av ulike opplevelser.

05. april 2023


Skal styrke samarbeidet mellom kultur og reiseliv

Fredrikstad kommune, Visit Fredrikstad & Hvaler og Østfold Kunstsenter har fått innvilget et stort intereg-prosjekt sammen med svenske partnere. Nå skal samarbeidet mellom kultur- og reiseliv styrkes!

03. april 2023


Har meldt avvik til Datatilsynet

Fredrikstad kommune har hatt fødselsnumre offentlig tilgjengelig i et skjema som ble benyttet i perioden 2015-2018. Dette beklager vi.

03. april 2023


Åpne servicebygg og toaletter i påsken

Ut på tur i påsken? Servicebyggene med toaletter i friluftslivsområdene er åpen i påsken fra onsdag 5. april til mandag 10. april (2. påskedag) i tidsrommet kl.  09.00-21.00.

03. april 2023


Vårryddingsaksjoner

Våren er snart i anmarsj! Da er det trivelig om byen, hagen og huset skinner om kapp med solstrålene. Fredrikstad kommune tilrettelegger også i år for flere vårryddingsaksjoner i nærmiljø, langs strender og i hus og hage.

01. april 2023


Søk sommerjobb nå

I kommunen har vi mange ledige sommerjobber du kan søke på. Se hele listen her.

29. mars 2023


Oppfordrer til å slette TikTok og Telegram fra jobbtelefonen

Fredrikstad kommune følger anbefalingen fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM), og ber ansatte og folkevalgte om å slette appene TikTok og Telegram fra jobbtelefoner og andre digitale enheter som er koblet til kommunens it-systemer.

28. mars 2023


Er du klar for sommeren? Bestill vaksinetime nå

Hos kommunens nye vaksinasjonskontor kan du få satt både reise- og koronavaksiner.

28. mars 2023


Status for eiendomsskatt i Fredrikstad kommune

Høy andel hytter og eneboliger påvirker gjennomsnittet for eiendomsskatt per innbygger i Fredrikstad.

19. mars 2023


Kvenfolkets dag

16. mars markerte vi kvenfolkets dag i Fredrikstad.

17. mars 2023


Gratis klima- og energirådgivning til boligeiere

Hvordan kan du bruke mindre strøm på å holde boligen varm? Hvilke klima- og energitiltak er smarte for din bolig? Fredrikstad kommune tilbyr frem til 31. desember 2023 gratis klima- og energirådgivning til sine innbyggere.

16. mars 2023


Antall gonorétilfeller øker

Det er en betydelig økning i antall gonorétilfeller, også i Fredrikstad.

09. mars 2023


Kommunens egen forsker

Nina Solberg skal forske på sin egen arbeidsplass, Fredrikstad kommune. Hun skal undersøke hvordan tildeling av en rekke helsetjenester kan gjøres på best mulig måte for de som søker om det og de som innvilger det.

02. mars 2023


Undersøkelse: God trivsel, men lavere motivasjon

Resultatene fra årets elevundersøkelse viser at de fleste elevene i Fredrikstadskolen trives og opplever et godt læringsmiljø – Det er gledelig, sier fungerende skolesjef Linda Hellingsæther.

01. mars 2023


Overskudd i 2022-regnskapet

Økt skatteinngang, god koronakompensasjon og stram styring medførte årsresultat i pluss.

23. februar 2023


Båndlegging for ny bru over Glomma er forlenget

Statsforvalteren i Oslo og Viken har innvilget kommunens søknad om forlenget båndlegging av arealer innenfor avgrensningen for kommunedelplanen for ny bru over Glomma mellom Omberg og Torp.

17. februar 2023


Kommunen har brutt forsvarlighetskravet

Statsforvalteren har konkludert med at Fredrikstad kommune har brutt forsvarlighetskravet i helse- og omsorgstjenestelovens paragraf 4-1.

15. februar 2023


Plan for skolebygg: Forslår ny høring

Det kom i fjor inn mange gode innspill til Plan for skolebygg. På bakgrunn av alle innspillene vil kommunedirektøren foreslå at planen legges ut på en ny høringsrunde.

15. februar 2023


Har du en bolig til flyktningene?

Nå kan du registrere din bolig på Fredrikstad kommunes nettsider dersom du ønsker å leie ut til de ukrainske flyktningene vi forventer kommer hit.

15. februar 2023


Ønsker mye aktivitet i Storstua

Storstua på Østsiden sykehjem er nå ferdig og klar til bruk. Demenskoret innvier rommet med sin første øvelse 14. februar.

13. februar 2023


Nytt vann- og avløpsprosjekt ved Torvbyen

Brochs gate mellom Daniel Leegaards gate og Apenes gate/fv. 109 blir stengt fra mandag 13. februar. Parkeringsplassen ved Torvbyen er også stengt og skal disponeres av busselskapene.

12. februar 2023


Resultatene fra likestillings- og inkluderingsundersøkelsen er klare

Medarbeiderundersøkelse om likestilling og inkludering er gjennomført for tredje gang i Fredrikstad kommune. Nå er resultatene klare.

10. februar 2023


Nytt prosjekt: Gjenbruk av møbler og inventar

Fredrikstad kommune og Høgskolen i Østfold styrker samarbeidet igjennom prosjekt for grønne forretningsmodeller.

10. februar 2023


Oppfylte drømmen fra 7. klasse

I en vennedagbok skrev Pia (24) at hun ville bli lærer. Da gikk hun i 7. klasse. Nå er drømmen gått i oppfyllelse.

09. februar 2023


Disse fikk tilskudd til kunst- og kulturtiltak

Kultur- og miljøutvalget har fordelt 1 184 000 kroner i kunst- og kulturtilskudd. Totalt ble det søkt om 4 610 083 kroner.

07. februar 2023


Festivalbyen Fredrikstad

Vi har et spennende kulturår i vente. I 2023 gjennomføres minst 18 kulturfestivaler i Fredrikstad innenfor et bredt spekter av uttrykk.

06. februar 2023


Gratulerer med dagen, alle samer!

For 106 år siden ble det første samelandsmøtet avholdt i Trondheim.

06. februar 2023


Byens tredje elektriske ferge døpt

Go'vakker Grethe – den nye elferga som kalles opp etter Grethe Sørensen ble døpt i dag.

03. februar 2023


Demenskoret starter på Valentinsdagen

Nå får også Fredrikstad sitt eget demenskor. Første øvelse er allerede 14. februar. Her blir det gode muligheter for å oppleve sang og glede.

02. februar 2023


Batterifabrikk med inntil 500 arbeidsplasser etablerer seg i Fredrikstad

Battericelleprodusenten HREINN har siden begynnelsen av 2022 jobbet med å finne et egnet sted for battericelleproduksjon i Norge. Valget falt på Viken Park i Fredrikstad.

01. februar 2023


Nye Sentrum helsestasjon har åpnet

Tidligere Vestsiden helsestasjon, Kråkerøy helsestasjon, vaksinasjonskontor, smittevernkontor og Helsestasjon for ungdom har nå fått felles lokaler i Storgata 32.

01. februar 2023


Barnas verdenskunst på Råde ankomstsenter

Lørdag 28. januar besøkte Barnas verdensdag ankomstsenteret og rigget til kunstverksted.

31. januar 2023


Viktig milepæl for bypakka

Fredag la regjeringen fram forslaget til fase 2 for Bypakke Nedre Glomma. – Dette er godt nytt for innbyggere og næringsliv i Fredrikstad og Sarpsborg, sier Siri Martinsen, leder av styringsgruppa for Bypakka og ordfører i Fredrikstad kommune.

27. januar 2023


Fredrikstad kommune trenger flere utleieboliger

Fredrikstad kommune opplever et økende behov for gode og stabile utleieboliger og ønsker å inngå tilvisningsavtale med aktører som har som formål å eie, forvalte og leie ut boliger.

25. januar 2023


Disse fikk kommunens idretts- og kulturpriser

Lørdag kveld ble Fredrikstads kultur- og idrettsliv hedret på City Scene. Kommunen delte ut tre priser; idrettsstipend, kulturstipend og Kong Frederiks hederspris.

16. januar 2023


Økte kommunale gebyrer

Det siste året har medført økte kostnader på strøm og renter, noe som får direkte konsekvens for gebyrene innbyggerne skal betale.

16. januar 2023


Ordføreren tok første spadetak for Trosvikhallen

Ordfører Siri Martinsen satte seg i gravemaskinen og fikk æren av å ta det første offisielle og høytidelige spadetaket for Trosvikhallen. Nå er byggingen endelig i gang.

12. januar 2023


Her kan du hente gratis strøsand

Kjør og gå pent på glatta! Vi har etablert flere henteplasser der byens innbyggere kan hente saltblandet strøsand gratis.

06. januar 2023


Slår sammen to etater

Innbyggernes behov for differensierte tjenester er en viktig grunn til at Etat tjenester til funksjonshemmede og Etat friskliv og mestring nå slås sammen. Navnet blir Etat friskliv og mestring.

05. januar 2023


Forlenger avtalen om overdragelse av tomteareal på Værste

Fredrikstad kommune, Viken fylkeskommune og Værste AS er enige om å forlenge avtalen om overdragelse av tomteareal på Værste i Fredrikstad med ett år.

23. desember 2022


Vant i Returkartonglotteriet

- Åh, er det sant? Du tuller ikke, spør Astrid Pedersen når vi ringer og forteller at hun har vunnet 10 000 kroner i Returkartonglotteriet.

22. desember 2022


Aktive Fredrikstad fyller 1 år

Det første året med Aktive Fredrikstad er unnagjort. I fellesskap bidrar vi til at flere i Fredrikstad blir mer aktive, enda oftere.

15. desember 2022


Fredrikstad brann- og redningskorps endrer navn

Fredrikstad brann- og redningskorps foretar en navnendring, og bytter navn til Fredrikstad brannvesen fra 1. januar.

14. desember 2022


Signerte samarbeidsavtale på frivillighetens dag

Fredrikstad kommune og Norske Kvinners Sanitetsforening signerte en samarbeidsavtale om beredskap på den internasjonale frivillighetsdagen 5. desember.

05. desember 2022


Røykvarslerdagen 1. desember

Vinteren er høysesong for boligbranner – test røykvarsleren 1. desember og bytt batteri. Brannvesenet tilbyr eldre og funksjonshemmede som ikke har pårørende i nærheten gratis hjelp til å bytte batteri i røykvarslere fram til 16. desember.

30. november 2022


Et unikt utdanningsløp – fagbrev med lønn

Fredrikstad kommune er klar for å rekruttere nye deltakere til Menn i helse for oppstart i april 2023.

30. november 2022


Forslag til budsjett 2023 og økonomiplan 2023-2026

Her finner du forslag til budsjett for 2023 og økonomiplan for perioden 2023-2026.

30. november 2022


To nye taxiholdeplasser i Fredrikstad

Fredrikstad kommune har satt opp nye taxiskilter i Hollendergata og Storgata. Disse plassene gjelder på nattestid i helgene. Taxiskiltet i Farmannsgate er fjernet.

15. november 2022


Guttene gjør det bedre i regning

Årets nasjonale prøver i grunnskolen viser at guttene gjøre det bedre i regning. Jentene gjør det godt i lesing.

11. november 2022


NAV Fredrikstad

Vi oppfordrer alle som har behov for kontakt eller tjenester fra NAV, om å benytte seg av de digitale løsningene. Lenker finner du i teksten.

08. november 2022


Hvordan bygge en aktiv og attraktiv by?

Aktivitetsfremmende nærmiljø og byrom for god folkehelse. Det var temaet da Fredrikstad Næringsforening, Østfold Arkitektforening og Fredrikstad kommune ved programsatsing Aktive Fredrikstad inviterte til morgenmøte tirsdag 1. november.

01. november 2022


Gratis barnebøker til småbarnsforeldre

Fredrikstad kommune og Litteraturhuset Fredrikstad går sammen i bresjen for tidenes leseløft i Fredrikstad. Nå skal alle foreldre lese mer for barna sine.

31. oktober 2022


Alltid beredt?

Er du forberedt på å håndtere et langvarig bortfall av vann eller strøm? Mandag 31. oktober starter Egenberedskapsuka i Fredrikstad.

28. oktober 2022


Kommunedirektøren la fram forslag til stramt budsjett

Kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold (bildet) presenterte onsdag 26. oktober forslag til årsbudsjett 2023 og økonomiplan 2023–2026, for formannskapet i Fredrikstad kommune.

26. oktober 2022


Nå kan du bli med på Fredrikstads første «fotball-VM»

Er du glad i fotball og minst 20 år? Lørdag den 19. november inviterer Fredrikstad internasjonale skole og Fredrikstad kommune ved programsatsingen Aktive Fredrikstad til «fotball-VM» i Østfoldhallen.

26. oktober 2022


Paul Holmsens vei stengt for gjennomkjøring fra 31. oktober

Busslinje 116 og 187 kan dessverre ikke kjøre ordinær rute via øvre del av Oredalen fordi det ikke er omkjøringsmuligheter for bussen. Bussene vil i stedet kjøre om Christianslund allé.

25. oktober 2022


Tilskudd til inkludering av barn og unge

Skal ditt lag eller forening søke om tilskudd til inkludering av barn og unge? Frist for å søke er 18. november.

25. oktober 2022


Kommunen med nytt program for foreldrestøtte

For første gang har Fredrikstad kommune fått på plass et systematisk og helhetlig program for foreldrestøtte. Programmet heter Foreldrekompasset.

20. oktober 2022


Prestisjetung pris til kommunens hovedverneombud

Fredrikstad kommunes hovedverneombud, Lise Moe Kristiansen, er tildelt Den Norske Arbeidsmiljøprisen 2022.

20. oktober 2022


Ny kartlegging: Dette sier statistikken om å leve i Fredrikstad

Sosial ulikhet i helse, levekårsutfordringer og opphopning av dette i noen områder, er blant de største utfordringene i Fredrikstad kommune.

20. oktober 2022


Behandler munnproblemer med en tannhelse-app

Ved hjelp av en ny digital plattform kan helsepersonell hjelpe beboere på Østsiden sykehjem med problemer i munnhulen uten at de behøver å dra til tannlegen.

17. oktober 2022


Gamlebyveien stengt for gjennomkjøring

Gamlebyveien blir stengt for gjennomkjøring mellom Nabbetorpveien og Torsnesveien (Heibergkrysset) fra 3. oktober til 31. januar. Gående og syklende kan benytte gang- og sykkelveien langs parkeringsplassen. Torsnesveien åpner for gjennomkjøring igjen mellom Heibergkrysset og Habornveien når Gamlebyveien blir stengt.

30. september 2022


Slik skal kommunen spare på strømregningen

Som de fleste har fått med seg har energiprisene steget veldig mye den siste tiden. Dette påvirker også økonomien til Fredrikstad kommune.

29. september 2022


Derfor satser Fredrikstad kommune på digitale læremidler

Fredrikstad kommune har innført Chromebooks på barnetrinnet gradvis – på 4. trinn forrige skoleår, og fra 3. trinn i år.

26. september 2022


Fredrikstad er attraktiv for næringslivet

Nye tall fra Telemarksforskning viser at Fredrikstad har fått hele 921 flere arbeidsplasser i første halvår 2022.

22. september 2022


Nå kan du søke om støtte fra tilskuddsfond for kulturminner

Tilskudd kan gis til bevaring av faste kulturminner og fartøy i Fredrikstad kommune. Søknadsfristen er 30. september.

16. september 2022


Ny mulighet for fagbrev i kommunen

Dennis Pettersen (24) er én av dem som har fått mulighet til å opparbeide seg fagbrev ved jobbing i Fredrikstad kommune.

16. september 2022


– Du kan være med på å forandre byen i løpet av en hektisk helg

Under The Tall Ships Races for tre år siden var Helge Hammeren ansvarlig for alle som jobbet frivillig. Nå er han i gang med å rekruttere frivillige som kan bidra når skutene inntar byen for fjerde gang neste sommer.

15. september 2022


Hanne Utne er Fredrikstads nye biblioteksjef

Hanne Utne er ny biblioteksjef i Fredrikstad, etter at Tora Klevås tidligere i år ble tilsatt som kultursjef i Fredrikstad kommune.

14. september 2022


Plukker epler til sykehjemmene

Inn på tunet-brukerne har tatt på seg oppgaven med å plukke epler for sykehjemmene i Fredrikstad kommune.

14. september 2022


Kommune-NM: Nest best i Østfold

Resultatene fra NHOs Kommune-NM er klare. Fredrikstad lander i år på 2. plass blant de gamle Østfoldkommunene. Kåringen måler kommunene etter økonomisk bærekraft og næringslivets lokale vekstkraft.

08. september 2022


Fredrikstad sover aldri

24 bedrifter på 24 timer. I løpet av ett døgn skal kommunens virksomhet for næringsutvikling besøke 24 ulike bedrifter i Fredrikstad. Én ny bedrift hver time.

30. august 2022


Torsnesveien blir stengt for gjennomkjøring mellom Heibergkrysset og Habornveien

Veien blir stengt fra 29. august–14. oktober. Fredrikstad kommune skal rehabilitere Gamlebyveien mellom Nabbetorpveien og krysset Gamlebyveien/Torsnesveien (Heibergkrysset). I tillegg skal vi legge nye vann- og avløpsledninger og montere nytt gatelysanlegg på strekningen. Arbeidene vil foregå i to faser.

26. august 2022


Skal samarbeide for økt forståelse mellom kristne og muslimer

Gjennom en ny samarbeidsavtale skal Fredrikstad kommune og Dialogforum Østfold jobbe sammen for økt forståelse og samhandling mellom kristne og muslimer.

25. august 2022


Fagerliveien stengt for gjennomkjøring

Fagerliveien blir stengt for gjennomkjøring fra 25. august og i ca. ett år. Gående og syklende kan passere. Kjøring til eiendommer er tillatt. Arbeidene starter fra krysset Fagerliveien/Skogløkken. Årsaken er at kommunen skal legge nye vann- og avløpsledninger i området.

25. august 2022


Helseparken Onsøyheimen er i rute

I en periode som har vært preget av krig og koronakrise, holder Helseparken Onsøyheimen rammene både tidsmessig og økonomisk.

24. august 2022


Åpning av ny sykkelvei med fortau langs Lisleby allé

I strålende solskinn ble den nye sykkelveien med fortau langs Lisleby allé offisielt åpnet. Ordfører Siri Martinsen klippet snoren til stor jubel og applaus fra 5. trinn på Nøkleby skole.

23. august 2022


Fredrikstad kommune på topp 40 i kvalitet

Agenda Kaupangs kommuneindeks for Norges best styrte kommuner ble lagt fram under Arendalsuka onsdag. Fredrikstad tar en flott 39. plass på kvalitetsindeksen.

18. august 2022


Sommervikarene

Fredag var det siste dag for sommervikarene på Østsiden sykehjem. Prosjektet «Ung i sommerjobb» har gitt 44 ungdommer unik erfaring fra forskjellige jobber i kommunen.

18. august 2022


Hevdet seg i Minecraft-konkurranse

Fem jenter fra Ambjørnrød skole troppet denne uken opp med nye Minecraft-klokker. I våres nådde de nesten helt til topps i en digital konkurranse om demokrati, medborgerskap og fred.

18. august 2022


De oransje skolesekkene er forsinket

På grunn av leveranseproblemer så er årets oransje skolesekker forsinket. Sannsynligvis er de ikke på plass før i september.

09. august 2022


Rehabilitering av Stordammen

Arbeidene starter 1. august. Vannet i Stordammen skal senkes med 1,5 meter. Det skal bygges ny damkrone og nytt flomløp. Anleggsmaskiner vil kjøre til og fra anleggsplassen via Kvernhusveien. Bading i Stordammen frarådes!  

26. juli 2022


Vaksinedose 4 til alle over 75 år

Fra mandag 4. juli anbefales alle over 75 år (eller som fyller 75 i år) en oppfriskningsdose mot covid-19. Det vil si en dose nummer 4. Vaksinasjonssenteret i Kråkerøyveien holder åpent for drop-in.

01. juli 2022


Ung i sommerjobb

Mohammed Hassan (17) fra Lisleby gleder seg til familieferie i Roma og å beskue Peterskirken på nært hold, men først venter to uker sommerjobb på biblioteket.

30. juni 2022


Skjærgårdstjenesten 30 år

Skjærgårdstjenesten i Oslofjorden feirer 30 år i tjeneste for båtfolk, miljø og friluftsliv.

30. juni 2022


Milliontilskudd til internasjonalt sirkulærøkonomi-prosjekt

Viken fylkeskommune og Fredrikstad kommune har til sammen fått 14 millioner kroner av EU til å jobbe med et internasjonalt sirkulærøkonomiprosjekt

29. juni 2022


Bading i Fredrikstad

Sjekk hvor du kan bade i sommer!

27. juni 2022


Lisleby allé er åpen for trafikk

Nå kan du gå eller sykle på den nye og flotte sykkelveien med fortau langs Lisleby allé, som kommunen har bygd i samarbeid med Bypakke Nedre Glomma. Lisleby allé er åpen for trafikk, men bussen vil fortsatt ha omkjøring via Leiegata og Rolvsøyveien/fv. 109 på grunn av et nytt vann- og avløpsprosjekt i Fagerliveien.  

24. juni 2022


Brannvesenet: – Lei redningsvest av oss

– Hadde flere vært flinke til å bruke redningsvest, hadde ikke like mange mistet livet i drukningsulykker, sier Jan Selnes i Fredrikstad brann- og redningskorps – beredskap.

22. juni 2022


Ny ungdata-undersøkelse

Den årlige ungdata-undersøkelsen forteller at de fleste unge i Fredrikstad har det bra, men det er en stabilisert trend i selvrapporterte psykiske helseplager.

21. juni 2022


Tilbakeblikk på en aktiv uke

Takk til alle som var med på å gjøre Verdens aktivitetsuke fabelaktig!

20. juni 2022


Tildelt årets kunstnerstipend

Årets arbeidsstipend for kunstnere tildeles Linda Spaun Hauglie. Leder av kultur- og miljøutvalget, Erik Skauen, overrakte stipendet på Østfold kunstsenter lørdag ettermiddag.

19. juni 2022


Foten kiosk har åpnet

Fredag åpnet Foten kiosk og restaurant med ny driver, Joseph Gillen (32). På menyen står italiensk pizza, hamburger, pølser og toast, pluss kuleis og softis.

17. juni 2022


Barnehage med i internasjonalt prosjekt

Digitale verktøy i barnehagen er tema når Kiæråsen barnehage deltar i et internasjonalt prosjekt sammen med barnehager i Latvia og Estland.

14. juni 2022


Ønsker at flere gjør som Fredrikstad

Demokratiguidene i Fredrikstad får nå nasjonal anerkjennelse. I et notat fra Tankesmien Agenda anbefaler de at flere kommuner prøver ut det samme.

09. juni 2022


Ny kultursjef ansatt

Tora Klevås (48 år) er tilsatt som etatssjef for Kulturetaten i Fredrikstad kommune.

09. juni 2022


Foreslår omfattende endringer og innsparinger

Rapporten «En bærekraftig økonomi mot 2025» er lagt fram.

03. juni 2022


Kommunal brøyting av private veier opphører

Fra høsten 2022 opphører kommunal brøyting av private veier i Fredrikstad kommune.

03. juni 2022


Dialogdag i Fredrikstad

Tirsdag deltok elevene på 10. trinn ved Haugeåsen ungdomsskole på Dialogdag i Fredrikstad, med blant annet besøk i Gamle Glemmen kirke og i moskeen på Lisleby samfunnshus.

02. juni 2022


SalatMestern viser vei med klimatiltak

SalatMestern er blant bedriftene i Fredrikstad som viser at kraftige reduksjoner i klimagassutslipp fra næringslivet er mulig.

02. juni 2022


Kartlegger ferdselshindringer i strandsonen

Fredrikstad kommune er nå i gang med et pilotprosjekt. Publikum oppfordres også til å bidra.

30. mai 2022


Tilbud om gratis henting av vrakbåter forlenges

Kambo Marina vil også i 2022 henter gamle båtvrak helt gratis.

25. mai 2022


Dette kan du gjøre med hageavfall

Visste du at det er forbudt å kaste hageavfallet ditt på andres grunn eller i skogen? Her er noen tips til hva du kan gjøre!

24. mai 2022


Ny praksis på byggesak

Fredrikstad kommune åpner for bygging av inntil tre boenheter uten at kravet om tilstrekkelig skolekapasitet skal vurderes.

19. mai 2022


Sjekk når brannforebyggeren kommer neste gang

Brannvesenets feieravdeling utfører tilsyn og feiing av fyringsanlegg. I mai er det fastboende på Hvaler som får branntilsyn og feiing. Fritidsboliger både i Fredrikstad og på Hvaler står for tur i juni og juli.

19. mai 2022


Kulturkonfirmasjon for niendeklassinger

I starten av mai var 900 elever gjennom kulturkonfirmasjon på St. Croix. Neste års niendeklassinger kan glede seg til tilsvarende arrangementer i slutten av september i år, i uke 39.

18. mai 2022


Evakuerer til legevakten etter brannen

Fredrikstad kommune etablerer pårørendesenter på legevakten på Helsehuset etter brannen på Kråkerøy 17. mai.

17. mai 2022


Nytt kart for friluftsliv og båtsport

Kartet gir informasjon om tilrettelegging for friluftsliv og båtsport i Fredrikstad og på Hvaler.

16. mai 2022


– Sosial aktivitet er det viktigste for meg

Hun jobber med å få folk ut til å bruke både kultur og natur mer aktivt. Møt reiselivssjefen i Visit Fredrikstad og Hvaler i denne podkasten.

16. mai 2022


Har du sett oljesøl?

Vi ønsker fortsatt tips hvis du har observert oljesøl.

13. mai 2022


65 000 kroner til dokumentar

Med støtte fra Fredrikstad kommune håper Elisabeth Bergaust (38) og Ola Waagen (46) å få til et fagmiljø for dokumentarproduksjon i Fredrikstad.

12. mai 2022


Arwen (6) jobber for Fredrikstad kommune

Fredrikstad er én av få kommuner i Norge som har egne skolehunder.

11. mai 2022


Orket nesten ikke gå tur etter alvorlig sykdom

Hun var så syk at hun nesten ikke orket gå rundt huset. Biskop Kari Mangrud Alvsvåg har jobbet seg tilbake, blant annet ved å gå tur. Hør podkasten her.

10. mai 2022


Nye gebyrer for byggesaker

Bystyret vedtok torsdag 5. mai en ny lokal forskrift for reguleringsplan, bygge- og delesaker.

06. mai 2022


Storfornøyde morgensvømmere i Kongstenhallen

Det var god stemning både i svømmehallen og på kafe Kongsten da pensjonister inntok bassenget torsdag morgen.

05. mai 2022


Etablerer Fredrikstad bygningsvernsenter

Byantikvar Oline Giske Stendebakken er sentral når Fredrikstad kommune lanserer et nytt bygningsvernsenter. Hun forteller at senteret ikke blir et fysisk sted.

05. mai 2022


Aktiv kultur-vår

Det skjer massevis i Fredrikstad framover! Formannskapet gir et tilskudd på 500 000 kroner til et samlet kulturliv for å markedsføre det tette programmet.

03. mai 2022


– Hodet virker bedre etter en treningstur

Det var mer friluftsliv enn trening da han var ung. Nå er daglig leder Kjell Arne Græsdal i Fredrikstad Næringsforening aktiv både på jakt og med joggesko.

02. mai 2022


Nye 2,3 millioner koronakroner til næringsliv

Fredrikstad kommune deler ut 2,3 millioner kroner til lokale virksomheter som er økonomisk rammet av nasjonale smitteverntiltak under koronapandemien.

02. mai 2022


Morgenbad og frokost på Kongsten

Beboere på Østsiden over 65 år kan være med på gratis svømming ved Kongstenbadet.

02. mai 2022


Fredrikstads første sandsvalehotell

Fredrikstad kommune har etablert to mobile hotell for sandsvaler. De er allerede klare for innsjekk.

26. april 2022


Tok et iskaldt bad for folkehelsa

Hun er innebandy-avhengig og tar utfordringer på strak arm. Møt Marianne Storm fra Fredrikstad Aktivitetsråd i denne podkasten om aktivitet og bevegelse i hverdagen.

26. april 2022


Sikrer strømstolper for å redde hubro

Fredrikstad kommune roser strømselskap for samarbeidet som nå trygger uisolerte strømstolper i Onsøy for å beskytte den sterkt truede uglearten hubro.

25. april 2022


Hold Fredrikstad ren - vårdugnad i nærmiljøet

Våren er her! Da er det trivelig om nærmiljøet skinner om kapp med solstrålene. Vi oppfordrer til vårdugnad og plukking av søppel i nærmiljøet. Sekker kan dere få av kommunen. Kommunen sørger for gratis bortkjøring av søppel. Det er fortsatt tre hentedager igjen.

23. april 2022


Endelig ny dans- og sirkusforestilling

Det er tre år siden Kulturskolen i Fredrikstads danse- og sirkuselever sto på scenen. Nå er de klare med forestillingen As We Are Now.

22. april 2022


Ansettelses- og innkjøpsstopp i kommunen

Kommunedirektøren iverksetter strakstiltak for å redusere kostnadene i kommunen.

20. april 2022


Fribyforfatter har ankommet

Fredrikstad har fått sin første forfulgte forfatter gjennom friby-ordningen. Leila Rasoul Ghahremanimaralloo har mottatt flere priser som årets beste iranske poet.

20. april 2022


Starter eget dansekompani

Tilskuddet fra Fredrikstad kommune bidrar til at Live Skullerud (25) kan starte eget dansekompani.

19. april 2022


– Går gjerne en omvei for å få litt mer aktivitet

Han sjekker antall skritt flere ganger om dagen for å holde seg nok aktiv. Møt Tariq Alsagoff i denne podkasten med programleder Anne Skauen i Aktive Fredrikstad.

19. april 2022


Oppgraderer skateparken

Fredrikstad rullebrettklubb og Fredrikstad kommune går sammen for å utvide og gjøre skateparken på Steffensjordet tryggere.

12. april 2022


Afternoon Tea med påskevri

Like før påske fikk beboere ved Rolvsøy sykehjem en uvanlig stund: Britisk Afternoon Tea med påskehare og påskevri.

11. april 2022


Dette betyr tallene på sykkelskiltene

Har du lurt på hva tallene på de nye sykkelskiltene som nå settes opp over hele Fredrikstad betyr? Her er forklaringen.

08. april 2022


Kan du ukrainsk og norsk?

Fredrikstad kommune ønsker komme i kontakt med folk som kan ukrainsk og norsk.

07. april 2022


Nå kan du besøke biblioteket etter stengetid

Hovedbiblioteket har blitt meråpent.

07. april 2022


Fortsatt støtte til demokratiprosjekt

Ellen Reiss og Erik Kruse jubler: De har fått innvilget søknad om fortsatt støtte til «Demos Fredrikstad».

07. april 2022


Markerte klima-samarbeid

Klima Østfold-samarbeidet markerer 10-års jubileum!

07. april 2022


Våroppryddingsaksjoner

Våren er i anmarsj! Da er det trivelig om byen, hagen og huset ditt skinner om kapp med solstrålene. Fredrikstad kommune tilrettelegger også i år for flere våroppryddingsaksjoner i nærmiljø, langs strender, i hus og hage.

06. april 2022


Inviterer til innovasjonsprosess

Fredrikstad kommune er i en spennende innovasjonsprosess med StartOff i arbeidet med å gjøre Fredrikstad til en enda mer arrangørvennlig by. Sjekk konkurransen!

06. april 2022


Åpent møte: Områderegulering for Gamlebyen, Kongsten og Hagebyen

Fredrikstad kommune skal i gang med områderegulering for Gamlebyen Kongsten og Hagebyen og ønsker velkommen til åpent møte.

06. april 2022


Prisdryss til kultur og idrett

Ole-Hermann Gudim Lundberg fikk Kong Frederiks Hederspris 2021. Det vanket også priser til årets idrettsutøver og årets scenetalent under Frederikprisen.

05. april 2022


20 år med vegetarbuffet

I 20 år har Marit Frydenlund laget vegetarbuffet på St. Croix-huset.

04. april 2022


– Jeg gjør heller tungt kroppsarbeid ute enn å vaske inne

Hun trives best når hun slipper å sitte i ro. Møt Torvbyens senterleder Monique Blystad i ukas podkast om aktivitet og bevegelse.

04. april 2022


– Løkka var mitt andre hjem

FFK-trener Bjørn «Bummen» Johansen har alltid vært aktiv og hadde løkka i nabolaget i Tromsø som sitt andre hjem. Hør podkasten her.

28. mars 2022


Hatten av for frivilligheten!

Det er mange som ønsker å bidra når vi skal ønske ukrainske flyktninger velkommen til byen vår.

24. mars 2022


Har alltid vært aktiv

Som guttunge "kengla" han på bussen til Sarpsborg. I dag ivrer Værste-sjefen for å legge til rette for aktivitet når byen utvikles.

21. mars 2022


Østfolds største kjøkken

Visste du at kommunekjøkkenet lager mat til 1000 mennesker hver dag? Og har stått for cateringen på store konserter og Fredrikstad Cup?

21. mars 2022


Klare til å ta imot 240 flyktninger

Fredrikstad kommune er godt i gang med forberedelsene til å ta imot flyktninger fra Ukraina. Kommunen er nå bedt om å bosette totalt 240 flyktninger i 2022.

18. mars 2022


Rekrutterer menn til helsefeltet

Et unikt prosjekt skaffer menn med annen yrkesbakgrunn jobb i helsevesenet i kommunen.

17. mars 2022


Ny etatssjef for Bygg og eiendom

1. mars begynte Thea Stenersrød Gaulen som ny etatssjef for Bygg og eiendom.

16. mars 2022


Positiv hurtigtest? Husk å registrere resultatet på kommunens sider

Helsedirektoratet ber om at alle som får positivt resultat på selvtest registrerer resultatet.

16. mars 2022


På tur med Siri Martinsen

Fredrikstad-ordfører Siri Martinsen liker å gå fort på tur. I en helt ny podkast kan du høre hva annet hun gjør for å bevege seg nok i hverdagen.

14. mars 2022


- Trær er levende kulturminner

For å ta vare på byens grønne infrastruktur har kommunen ansatt en treforvalter i nyopprettet stilling.

09. mars 2022


Mange vil hjelpe ukrainerne

Flere kontakter Fredrikstad kommune og tilbyr boliger til ukrainske flyktninger som er ventet hit. Mer informasjon om hvordan du kan hjelpe kommer om noen dager.

09. mars 2022


Bli lærling i kommunen!

Esmaeel Al-Whsh anbefaler andre ungdommer å bli lærling, og ta fagbrev som helsefagarbeider hos Fredrikstad kommune.

09. mars 2022


Er du bekymret?

Trenger du noen å snakke med? Både barn og voksne kan føle det ekstra vanskelig i disse dager.

09. mars 2022


Jodtabletter til innbyggere

Er du under 40 år, gravid, ammende eller har barn som bor hjemme? Da anbefaler Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet deg å ha jodtabletter hjemme.

07. mars 2022


Årsresultat i pluss for 2021

På tross av merforbruk i driften, endte årsresultatet for Fredrikstad kommune i pluss for 2021.

07. mars 2022


Eiendomsskatten: Ikke nødvendig å hyre inn egen takstmann ved klage

Etter at vedtaksbrevene for ny eiendomsskatt er sendt ut, er det nå flere hus- og hytteeiere som bruker penger på å engasjere egen takstmann for en ny vurdering. Det er ikke nødvendig.

27. februar 2022


Eiendomsskatten: Lavere skatt for 1/3 av befolkningen

For de fleste av oss har eiendomsskatten gått opp, men for ca. 1/3 av boligeierne i Fredrikstad har eiendomsskatten faktisk gått ned.

27. februar 2022


Eiendomsskatt – vedtaksbrev sendes ut fra uke 8

Mandag 21. februar startet utsendingen av vedtaksbrevene med den nye eiendomsskatten i Fredrikstad kommune.

21. februar 2022


Åpnet Kafé Kongsten

Fristelsene sto i kø da Kafé Kongsten åpnet dørene i formiddag.

21. februar 2022


Aktive Fredrikstad-foredrag med Ole Petter Hjelle

Hjerneforsker Ole Petter Hjelle sparker i gang programmet som skal gjøre Fredrikstad til Norges mest aktive by.

18. februar 2022


Nytt samarbeid skal gi sterkere bedrifter

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at kun 50 prosent av alle nye bedrifter overlever de fem første årene. Det skal Etablerertjenesten i Søndre Viken gjøre noe med.

17. februar 2022


Åpner Kafé Kongsten

Mandag 21. februar åpner kafeen i Kongstenhallen. Åpningen markeres med konkurranser og aktiviteter for barna.

17. februar 2022


Beklager lang behandlingstid på byggesaker

Fredrikstad kommune har for tiden økt saksbehandlingstid på byggesaker. Regulering og byggesakssjef Anna Auganes beklager.

16. februar 2022


For en fantastisk gjeng!

Denne uka får alle ansatte i helse og velferd en symbolsk takk for den ekstraordinære innsatsen de har gjort de to siste årene. Mandag ble de første fruktkurvene kjørt ut.

14. februar 2022


Smitteverntiltakene oppheves lørdag 12. februar

Regjeringen fjerner alle forskriftsfestede tiltak mot covid-19, inkludert krav om munnbind, en meter avstand og plikt til isolasjon ved sykdom.

12. februar 2022


Løst: Teknisk feil på stillingsportalen

Problemet med søknader på stillinger er nå løst.

11. februar 2022


Utslipp fra avløpsledning til Glomma

På østsiden har en større avløpsledning til FREVAR gått tett på en lengre strekning. Det har medført at avløpsvann fra toalett og vask har gått i overløp og flyter urenset ut i Glomma. Nå er problemet løst. Avløpsvannet renner nå gjennom ledningen helt fram til renseanlegget på Øra.

08. februar 2022


Frivillige har delt ut over 100 000 tester

De siste åtte ukene har frivillige delt ut over 100 000 hurtigtester fra brakkene ved koronasenteret på Kråkerøy.

07. februar 2022


Rapport etter marin kartlegging

Fredrikstad kommune har bestilt en rapport fra COWI som kartlegger og beskriver naturmangfoldet og tilstanden til havbunnen langs deler av Onsøykysten.

06. februar 2022


Videreføring av tilskuddsordningene for kulturnæringer

Én tilskuddsordning skal gjøre Fredrikstad mer attraktiv for film- og tv-produksjon, den andre skal stimulere unge, kreative miljøer.

03. februar 2022


Velfortjent heder til Østsiden bibliotek

Godordene satt løst da Østsiden bibliotek i dag fikk det synlige beviset på at de er årets bibliotek i Norge!

28. januar 2022


Avvik ved kommunens parkeringsregulering

Et tilsyn fra Statens vegvesen avdekket at Fredrikstad kommune har hatt avvik i parkeringsregisteret etter Parkeringsforskriften §16. Dette har medført at noen kontrollsanksjoner kan være feil ilagt i angitte tidsrom.

21. januar 2022


Fiolinist og roer vant stipend

Roeren Lars Martin Benske får Fredrikstad kommunes idrettsstipend for 2021. Fiolinisten Julie Waaler Skogrand får Fredrikstad kommunes kulturstipend for 2021. Stipendet er på 25.000 kroner.

14. januar 2022


Oppgradering av veilys og overføring av eierskap

Fredrikstad kommune er i gang med en omfattende oppgradering på veibelysningen som vil pågå over flere år. Oppgraderingen innebærer at alt strømforbruk skal måles og at alle armaturer skal skiftes ut til LED.

14. januar 2022


Nå kjører vi ut matavfallsdunker til 1100 husstander

I disse dager forberedes oppstart for prøveprosjekt matavfall i Fredrikstad kommune. Det er utvalgte husstander på østsiden som i første omgang får være med på ordningen.

12. januar 2022


Kåret til Årets bibliotek

Norsk bibliotekforening utpekte i dag Østsiden bibliotek til Årets bibliotek, prisen som i fjor gikk til Deichman Bjørvika.

12. januar 2022


Fant turgleden på nytt

Det var flere som gikk alle de #52lufteturene som Fredrikstad kommune ga innbyggerne i julegave i 2020. Og det var mange høydepunkter for de ivrige turgåerne.

07. januar 2022


Vant i Returkartonglotteriet

Åh, er det sant? Da har jeg noe å betale strømregningen med, ha ha, ler en glad Per Palacios Andreassen når vi rett før jul ringer og forteller at han har vunnet 10.000 kroner i Returkartonglotteriet.

30. desember 2021


Rune Beige trimmer i byen

Fortsatt god jul! Det er nydelig utendørs om dagen, hvorfor ikke kombinere lufteturen med litt styrketrening?

29. desember 2021


Endring i parkeringsbetingelser for elbiler

Det blir innført parkeringsavgift for elbiler i Apenesfjellet og St.Hansfjellet p-hus i tidsrommet 00.00-06.00 og for gateparkering i grønn sone fra 1. januar.

27. desember 2021


Julas viktigste huskeliste

Barn merker voksnes alkoholbruk tidligere enn du tror. Derfor oppfordrer vi alle voksne om å huske på at barn liker best voksne som er trygge og forutsigbare, også under julefeiringen.

21. desember 2021


Åpningstider i julen

4600 personer i Fredrikstad har ennå ikke startet sitt vaksineløp. Her kan du sjekke drop-in-tidene for julen.

17. desember 2021


Rune Beige forbereder jul

Rune Beige har tatt utfordringen fra Aktive liv på alvor og holder seg aktiv samtidig som han pynter til jul!

16. desember 2021


Ikke kapasitet til å PCR-teste alle som vil ut av karantene

Med nye karanteneregler stilles det krav til negativ PCR-test for å kunne gå ut av karantene før det har gått 10 dager. Dette har ført til kapasitetsutfordringer på Koronasenteret. På grunn av høyt smittetrykk må visse grupper nå prioriteres.

15. desember 2021


Søk støtte fra Smart- og næringsfondet.

Fredrikstad kommune utlyser muligheten til å søke om midler fra Smart- og næringsfondet.

14. desember 2021


Sola gir grønn energi til flere skoler

To barneskoler i Fredrikstad har i høst fått solceller på taket. Solcelleanleggene er en del av kommunens satsing på klima og bærekraft.

10. desember 2021


Gjev pris til Korona- og vaksinasjonssenteret

De ansatte og lederne ved Fredrikstad kommunes korona- og vaksinasjonssenter ble i ettermiddag kåret til årets navn i Fredrikstad av Fredriksstad Blad.

08. desember 2021


Bytt batteri og sjekk røykvarslerne dine

Nå er det høysesong for brann igjen. Bytt batteri og sjekk røykvarslerne dine. Brannvesenet tilbyr gratis hjelp til batteribytte til eldre og funksjonshemmede uten pårørende i nærheten.

25. november 2021


Demokratiguidene på Stortinget

10 av årets demokratiguider fikk oppleve Stortinget fra innsiden denne uka.

24. november 2021


Nytt musikkstudio på Gressvik

Ungdom spiller, synger og lager sin egen musikk etter at Fritid i Fredrikstad Gressvik fikk på plass et eget musikkstudio.

22. november 2021


Bystyremedlem Eddie Gjerløw er død

Bystyremedlem Eddie Gjerløw (72) døde etter sykdom søndag 14. november.

16. november 2021


Ny besøksrekord hos Fritid i Fredrikstad

Fritid i Fredrikstad har hatt mer enn 5000 besøk av barn og unge bare i oktober. Virksomhetslederen mener behovet er stort etter alle restriksjonene.

13. november 2021


Skal i gang med to viktige planer

Nå kan du si hva du mener om planene for planene.

11. november 2021


Flere muligheter for en dukkert

Visste du at dere er flere steder du kan svømme innendørs i Fredrikstad i vinter? Du kan til og med leie bassengtid bare til deg og familien.

11. november 2021


Lærerik forestilling av og med ungdom

Ungdommer fra Fredrikstad har selv produsert forestillingen Foran meg, som har urpremiere på kulturhuset Blå Grotte onsdag 10. november.

10. november 2021


Hvordan har du det?

Og hvordan trives du der du bor? Det inviteres 1663 Fredrikstad-innbyggere til å svare på de neste ukene.  

09. november 2021


Brudd på forsvarlighetskravet i helse- og omsorgstjenesteloven ved brannhendelse

Statsforvalteren konkluderer med at Fredrikstad kommune har brutt forsvarlighetskravet i helse- og omsorgstjenesteloven, etter at en pasient døde av skadene etter en brann i en omsorgsbolig tilknyttet Østsiden eldresenter.

08. november 2021


Stenger avdeling som følge av smitteutbrudd

Som følge av at to pasienter og to ansatte har testet positiv for korona, stenges en avdeling ved Østsiden sykehjem for besøk inntil videre.

01. november 2021


Kommunedirektørens forslag til budsjett 2022 og økonomiplan 2022–2025

Torsdag 27. oktober la kommunedirektøren i Fredrikstad kommune, Nina Tangnæs Grønvold, fram sitt forslag til økonomiplan 2022-2025 og årsbudsjett 2022 for formannskapet.

27. oktober 2021


Sykehjemmene innfører besøkslogg

For å redusere risikoen for smitte inn og spredning i kommunale helse- og omsorgsinstitusjoner, innføres besøkslogg.

26. oktober 2021


Markerte SimFredrikstad

Fredrikstad kommune ved direktør for helse og velferd Janka Ekrem Holstad, overrakte gode ord og blomster og takket høgskoledirektør Carl Morten Gjeldnes for godt samarbeid.

26. oktober 2021


Ny ordfører på plass i Fredrikstad

Siri Martinsen fikk fredag ettermiddag nøkkelen til ordførerkontoret av Jon-Ivar Nygård, som er blitt samferdselsminister i den nye regjeringen.

22. oktober 2021


Spør unge om spark-bruk

Fredrikstad kommune samarbeider med TØI (Transportøkonomisk Institutt) og en rekke andre kommuner for å lære mer om unges el sparesykkelbruk.

21. oktober 2021


Penger til ungt kulturtalent

Det er snart frist for å søke kommunens kulturstipend med mulighet for 25.000 kroner i støtte.

20. oktober 2021


Offisiell åpning av lysløypa på Gressvik

I strålende vær kunne kommunen i samarbeid med Gressvik lokalsamfunnsutvalg endelig invitere til offisiell åpning av lysløypa på Gressvik. Mange tok turen til vanntårnet i Trondalen søndag 17. oktober.

19. oktober 2021


Fritidstilbud med rekordbesøk i september

Barn og unge strømmer til Fredrikstad kommunes sju avdelinger i virksomhet Fritid. LittFri i Fredrikstad sentrum satt besøksrekord i september med 374 besøkende.

15. oktober 2021


Fredrikstad kommune gratulerer Jon-Ivar Nygård som statsråd

Etter 10 år som ordfører i Fredrikstad kommune, er Jon-Ivar Nygård torsdag 14. oktober 2021 utnevnt til statsråd og samferdselsminister i Jonas Gahr Støres regjering.

14. oktober 2021


Oppfriskningsdose til alle over 65 år

Regjeringen har besluttet å tilby alle over 65 år en oppfriskningsdose med koronavaksine.

05. oktober 2021


Aktivitetstilbud høsten 2021

Mange av høstens aktiviteter er nå kommet i gang igjen etter at koronatiltakene opphørte.

05. oktober 2021


Fredrikstad fortsetter å vokse

Flere kommuner vil oppleve en nedgang i innbyggertall de neste årene. I Fredrikstad er det motsatt, her er det beregnet en vekst på 0,9 prosent hvert år fremover.

01. oktober 2021


Tulle Ruth får Fredrikstads første kunstnerstipend

Det første kunstnerstipendet fra Fredrikstad kommune tildeles Tulle Ruth. Overrekkelsen skjedde i ettermiddag.

29. september 2021


Jobber aktivt for å redusere matsvinn

Hver dag jobber Fredrikstad kommune med å kaste mindre mat. I dag markerer FN den internasjonale dagen mot matsvinn.

29. september 2021


Demensprisen til Østsiden sykehjem

Dagavdelingen på Østsiden sykehjem ble torsdag kveld hedret med demensprisen.

24. september 2021


Endelig får vi Treffpunkt i Fredrikstad!

Barn og unge som har alvorlig sykdom i familien eller som har mistet noen kan ha god nytte av å møte andre som har opplevd det samme.

24. september 2021


Nyåpning av Fredrikstadmarka barnehage, Veum

Det gamle bygget var slitent, upraktisk og utgått på dato. Nå fremstår barnehagen som ny etter en effektiv rehabilitering på seks måneder. I går var det nyåpning.

21. september 2021


Åpnet Hans Nielsen Hauges plass

Det er 250 år siden Hans Nielsen Hauge ble født på Rolvsøy. I helga fikk foregangsmannen en egen plass oppkalt etter seg i Fredrikstad sentrum.

20. september 2021


Kronprinsparet besøker Fredrikstad

Kronprinsparet skal på fylkestur til Viken 28. til 30. september. Turen går til Indre Østfold, Våler, Moss og Fredrikstad kommuner. Kronprinsparet besøker Fredrikstad torsdag 30. september.

14. september 2021


Flere enn halvparten forhåndsstemte i Fredrikstad

Nesten 53 prosent forhåndsstemte i Fredrikstad ved årets valg.

13. september 2021


Her kan du stemme

Søndag og mandag kan du stemme ved 13 ulike lokaler i Fredrikstad. Åpningstiden er fra 12-21. Få oversikten over alle stedene her.

12. september 2021


Magisk fredag – dette skjer lørdag

Byen myldret av liv fredag under Kulturnatt Fredrikstad, men det er ikke over ennå.

10. september 2021


Sju prosent av kommunens ansatte jobber i administrasjonen

De siste ukene har det vært flere medieoppslag om at 12 prosent av de ansatte i Fredrikstad kommune jobber i administrasjonen og at det er langt flere enn kommuner det er naturlig å sammenligne med.

10. september 2021


SimFredrikstad åpnet for helsepersonell

Høgskolen i Østfold har åpnet sitt topp moderne simuleringssenter på 2000 kvadratmeter. Her kan kommunens helserpersonell trene og drille på reelle situasjoner – med det nyeste som finnes innen utstyr og teknologi. Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim sto for snorklippingen under den offisielle åpningen av milepælsprosjektet 8. september.

10. september 2021


Siste uke med forhåndsstemming

Frem til fredag kan du forhåndsstemme på Kongstenhallen, Østsiden bibliotek, Torvbyen, Østfoldhallene og i Byhallen. Hittil har over 13.000 forhåndsstemt.

06. september 2021


Hør engasjerte folk i podkast

Det handler om engasjement i podkastene fra Fredrikstad kommune i forbindelse med valget.

31. august 2021


Offisiell åpning av nye Rolvsøy barnehage

I strålende solskinn ble den nye og topp moderne Rolvsøy barnehage i dag offisielt åpnet av ordfører Jon-Ivar Nygård. Åpningen startet med to flotte sanger av barna.

30. august 2021


Åpner «Fredagsklubben»

Fritid i Fredrikstad Østsiden lanserer denne høsten Fredagsklubben for ungdom og unge voksne med nedsatt funksjonsevne. De håper det vil gi trygghet for ungdommene til å komme også i ordinær åpningstid.

30. august 2021


Nå kan du forhåndsstemme mange steder

Denne uka er det mulig å forhåndsstemme fire forskjellige steder i kommunen: Byhallen, Østfoldhallen, Torvbyen og Rema 1000 Kråkerøy.

30. august 2021


Massetesting på utvalgte skoler i Fredrikstad

Etter en uke med økende smittetall og mange smittetilfeller blant barn og unge tar Fredrikstad kommune nå i bruk massetesting ved Haugeåsen og Borge ungdomsskoler. Tiltak på øvrige skoler vurderes fortløpende og rettes mot de skolene som opplever mye eller økende smitte.

27. august 2021


Nå kan du forhåndsstemme på Gressvik

Denne uka er det mulig å forhåndsstemme på Gressvik Torg. Åpningstiden er fra 12-20 onsdag - lørdag.

25. august 2021


Anbefaler gravide vaksine mot covid-19

FHI anbefaler nå alle gravide i 2. og 3. trimester vaksine mot covid-19. Vaksinasjon i svangerskapet vil også beskytte barnet etter fødsel.

22. august 2021


Ekstraferge Gamlebyen - Smertu - Sentrum

Kråkerøybrua stenges for all ferdsel 23. august - 22. oktober på grunn av vedlikehold. Byferga kjører ekstraferge hver halvtime mellom kl. 17 og 23 alle dager i denne perioden. 

22. august 2021


Møt byens nye guider

De neste ukene vil du møte mange ungdommer i oransje vest rundt om i Fredrikstad. De er årets demokratiguider.

19. august 2021


Endringer for søndagsåpne butikker

Matbutikker som skal holde søndagsåpent i Fredrikstad må fra nå av ligge i område definert som «typisk turiststed». Endringene vil ikke gjelde for de såkalte «Brustadbuene» (matbutikker mindre enn 100 kvm).

16. august 2021


Oppretter midlertidige korttidsplasser for å avlaste sykehuset

Sykehuset Østfold Kalnes har de siste ukene hatt ekstra stor pågang av pasienter og ber nå Fredrikstad kommune om å iverksette tiltak for å kunne ta imot flere utskrivningsklare pasienter.

13. august 2021


Feirer lostjenesten

Lostjenesten i Norge fylte 300 år i 2020. Feiringen ble utsatt, men i helgen blir det endelig markering både i Gamlebyen og på Skjærhalden.

12. august 2021


To dager med Kulturnatt Fredrikstad

Fredag 10. og lørdag 11. september 2021 fylles Fredrikstad for sjette gang med et mylder av gratis kulturopplevelser spredt over hele byen.

10. august 2021


Takk, Fredrikstad

Takk til alle som benyttet drop-in til å vaksinere seg. Vi har brukt opp alle dosene og ingen er kastet!

06. august 2021


Slik kan du flytte timen din selv

Venter du på dose to av koronavaksinen? Nå blir den flyttet fremover i tid på grunn av stor leveranse av vaksiner.

05. august 2021


Stor pågang for vaksine

Allerede før dørene åpnet var køen for lang til at alle kan få sin dose med Pfizer-vaksinen i dag.

05. august 2021


E6 ved Årum bru stenges for trafikk natt til tirsdag 3. august

E6 stenges kl. 22.00 mandag kveld for å legge om trafikken til nytt kjøremønster. Veien åpnes igjen tirsdag morgen kl. 05.30 med ett kjørefelt i hver retning.

02. august 2021


Gjør klart for storinnrykk

Fra i morgen kan ansatte ved barnehager, SFO og skoler benytte drop-in ved vaksinasjonssenteret til Fredrikstad kommune for dose to. Nå gjøres det klart til storinnrykk.

27. juli 2021


Helikopterflyvning over Fredrikstad

Denne uka vil det være inspeksjon av høyspenningsnettet med helikopter i distriktet.

26. juli 2021


Ikke drop-in for innreisetest

Det er stort press på grensene for testing. Politiet eller testsenteret kan derfor be noen om å reise til hjemkommunen sin for å teste seg. I Fredrikstad må de det gjelder bestille time for dette, det er ikke drop-in.

24. juli 2021


Sterk markering av 22. juli

Om lag 200 mennesker møtte opp i Lykkebergparken da 10-årsmarkeringen av terrorangrepet mot regjeringskvartalet og Utøya ble arrangert torsdag formiddag.

22. juli 2021


Markering av 22. juli

Den 22. juli 2021 er det ti år siden terrorhandlingene på Utøya og i Oslo sentrum. Dette skal markeres flere steder i landet, også i Fredrikstad.

20. juli 2021


Superenkelt å få første vaksine

Nå trenger du ikke timeavtale for å få den første vaksinedosen. Mandag, onsdag og fredag er det drop-in på vaksinasjonssenteret. Tilbudet gjelder til og med 30. juli.

19. juli 2021


SFO starter opp 1. august

Vi gleder oss til å starte opp med mange nye og gamle elever uten koronarestriksjoner fra 1. august.

15. juli 2021


Ingen køhopp for dose to

Venter du på dose to med koronavaksine, er det din oppsatte time som gjelder.

14. juli 2021


Mange flotte badeplasser

Sommer’n er herlig i Fredrikstad! Vi har laget en oversikt over flere av byens badeplasser der du kan nyte sol og vann.

14. juli 2021


Spise ute i sommer? Dette må du vite i forkant

Lave smittetall, sol og sommer gjør at byen gradvis begynner å fylle seg opp. Se vår oversikt over hvilke anbefalinger som gjelder hvis du skal benytte deg av byens restauranttilbud.

09. juli 2021


Fordeler friske millioner til næringsliv

Fredrikstad kommune skal fordele 9,5 millioner koronakroner til lokalt næringsliv innen butikkhandel, servering, skjenking, overnatting og turisme.

09. juli 2021


Stor forbedring i kildesorteringen i Fredrikstad

I 2020 har innbyggerne i Fredrikstad kommune gjort et realt byks når det gjelder materialgjenvinning.

08. juli 2021


Nå må etternølerne registrere seg

Vaksineringen har hittil i sommer gått i ekspressfart. I løpet av neste uke vil alle som har registrert seg ha fått sitt første stikk. Har du ennå ikke registrert deg for vaksine, så haster det nå.

07. juli 2021


Klar i hodet - klar for sjøen

Sammen med organisasjonen Av-og-til jobber Fredrikstad kommune med å fremme godt alkovett. Alkovett er å tenke gjennom om man skal drikke alkohol og hvor mye man skal drikke i ulike situasjoner.

07. juli 2021


Slik kan du bruke naturen i sommer

Her er råd om hvor du kan sette opp telt, padle kano, henge opp hengekøya og fiske.

07. juli 2021


Normal drift ved vannverket

Oppdatert: Det er igjen normal drift ved vannverket. Men vanningsrestriksjonene består.

05. juli 2021


Konsulentrapport om Hunnebunn

Cowi har levert en rapport om hvordan situasjonen i Hunnebunn kan forbedres. Kommunen vurderer nå konklusjonene i rapporten.

02. juli 2021


Stenger fontenen ved brohodet

Fontenen i rundkjøringen ved brohodet på Østsiden stenges etter at det er avdekket lekkasjer.

02. juli 2021


Deltavirus påvist i Fredrikstad

Den smittede har vært i karantene og det er ikke påvist smitte til andre personer.

29. juni 2021


Åpner brygge for kajakkpadlere

Bryggeanlegget til Fredrikstad Roklub ved Flora kan brukes av alle som skal legge ut kajakk og kano i sommer.

29. juni 2021


Hele 2003-kullet tilbys vaksine

De som fyller 18 år i år (2003-modeller) kan derfor melde seg i vaksinekø selv om de ennå ikke er fylt 18 år.

28. juni 2021


Status for vaksinering

Nå er 66 prosent av den voksne befolkningen i Fredrikstad vaksinert. Stadig flere melder seg i vaksinekø.

25. juni 2021


Samarbeider om sommerjobber

Ung i sommerjobb heter prosjektet som har skaffet mange ungdommer sommerjobb i år. Abdirahman (15) er storfornøyd med jobben han fikk.

25. juni 2021


Ny virksomhetsleder ved Østsiden sykehjem

Ingeborg Rugland (48) er ny virksomhetsleder ved Østsiden sykehjem. Hun tar over etter Lillian Rosten (67) som går av med pensjon etter 22 år i Fredrikstad kommune.

24. juni 2021


Koronasertifikat for ikke-digitale brukere

Fra torsdag 24. juni kan du som ikke kan bruke smarttelefon, PC eller nettbrett få tilsendt koronasertifikatet i posten.

23. juni 2021


Koronasertifikat på arrangementer

Fotballklubber, idrettslag, festivalarrangører og andre kan nå mer enn doble antallet deltakere dersom alle har grønt koronasertifikat. Helsemyndighetene har utarbeidet en app for å kontrollere koronasertifikat.

23. juni 2021


Lei deg en hall eller et basseng!

Privatpersoner kan nå leie skolebasseng eller idrettshall for kommende sesong.

22. juni 2021


Trygg gang- og sykkelvei fra Fredrikstad til Skjærviken

Nå kan du sykle ti kilometer på sammenhengende gang- og sykkelvei fra bysentrum til Skjærviken for å bade. Samtidig får elevene på Borge skole tryggere skolevei og ved Borge kapell slipper gravfølgene å krysse fylkesveien til fots.

22. juni 2021


Planlegger aktiv høst

Kulturetaten i Fredrikstad kommune forbereder både Barnas Verdensdag, Kulturnatt og en konsertserie for Musikkbrunch Fredrikstad til høsten.

22. juni 2021


Ønsker konseptforslag til julekonsert

Kulturetaten inviterer lokale profesjonelle musikere og artister til å levere konseptforslag til spaserstokkens julekonsert og juleturne i desember 2021.

21. juni 2021


Nye koronaregler fra søndag formiddag

Fra søndag formiddag 20. juni åpner Norge og Fredrikstad mer opp. Nå kan flere treffes på tvers av kommunegrensene.

18. juni 2021


Status for vaksinering

57 prosent av den voksne befolkningen i Fredrikstad er nå vaksinert med minst 1 dose. Det er kun personer i alderen 25-39 år som foreløpig ikke har fått tilbud om vaksinetime.

18. juni 2021


Kriseledelsen opphevet i Fredrikstad

Fredrikstad kommune har nå gått tilbake til ordinær ledelse, etter sju måneder med kriseledelse på grunn av koronasituasjonen.

16. juni 2021


Montere solcelle på taket?

Det er enkelt å sjekke om du må søke kommunen om tillatelse!

15. juni 2021


Lærte om ålegress, demokrati og vanntrygghet

Elever fra 3. klasse ved Borge barneskole fikk svar på sine brev til ordfører da de besøkte Friluftsbadet.

14. juni 2021


Ber deg ringe fastlegen dersom ting ikke haster

Ikke ring legevakta hvis det ikke er akutt. Ring heller fastlegen, oppfordrer kommuneoverlege Anne Kristine Nitter i Fredrikstad kommune.

12. juni 2021


Status for vaksinering

Denne helgen settes vaksinedose nummer 60 000 i Fredrikstad. Vi holder nå på med aldersgruppen 45-54 år.

11. juni 2021


Skal forske på bedre bruk av pasientdata

Fredrikstad kommune er en av 29 søkere som får midler fra Forskningsrådet til et forprosjekt om å utvikle morgendagens helseløsninger.

11. juni 2021


Fjerner de lokale koronareglene i Fredrikstad

Formannskapet i Fredrikstad kommune har vedtatt å oppheve den lokale koronaforskriften for Fredrikstad, med virkning fra midnatt, natt til fredag 11. juni.

10. juni 2021


Lanserer arbeidsstipend for kunstnere

Kulturetaten tar nå imot søknader til Fredrikstad kommunes første arbeidsstipend for visuelle kunstnere.

10. juni 2021


Fritak fra innreisekarantene

Regjeringen har bestemt at fullvaksinerte og de som har hatt covid-19 de siste seks månedene får unntak fra innreisekarantene fra og med fredag 11. juni kl. 15.

09. juni 2021


Foreslår å fjerne de lokale koronareglene

Formannskapet i Fredrikstad kommune skal torsdag 10. juni behandle sak om å oppheve den lokale koronaforskriften.

08. juni 2021


Demokratiguider inspirerer Oslo

Fredrikstads demokratiguider begeistrer politikere over hele landet. I morgen er det Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam som skal bli inspirert.

07. juni 2021


Koronasenteret uke 22

Det ble totalt meldt 7 nye tilfeller i uke 22. Ingen med ukjent smittevei. Her kan du se statistikk over testtall, smittetall, etc.

07. juni 2021


Slik blir vaksineringen i sommer

Her får du en oversikt over når din aldersgruppe forventes å bli vaksinert i sommer.

07. juni 2021


Utlyser kunstprosjekt til 22. juli

Fredrikstad kommune har satt av 30.000 kroner til et midlertidig kunstprosjekt for å markere ti-årsdagen for terrorangrepet 22. juli. Kunstnere oppfordres til å ta kontakt.

07. juni 2021


Streiken er avsluttet

Streiken i kommunesektoren er avsluttet etter at regjeringen grep inn med tvungen lønnsnemnd fredag ettermiddag.

04. juni 2021


Fortsetter takseringen frem mot sommeren

Mange eiendommer er taksert, men fortsatt er det noen igjen. Derfor kan det hende du møter en takstmann i hagen din hjemme eller på hytta.

04. juni 2021


Vanningsrestriksjoner

På grunn av stort vannforbruk er det innført vanningsrestriksjoner i Fredrikstad.

04. juni 2021


Oline er kommunens nye byantikvar

Mari Oline Giske Stendebakken startet opp i Fredrikstad kommune 1. juni.

04. juni 2021


Gratis levering av avfall fra metallfiske

Fredrikstad kommune oppfordrer magnetfiskere til å frakte avfallet de drar opp til et godkjent mottak. Det er gratis og noen steder får en betalt.

04. juni 2021


Sommeravslutninger – disse reglene gjelder nå

Lokale og nasjonale regler legger begrensninger på hvor mange som kan samles.

03. juni 2021


Orienterte formannskapet om Arena Fredrikstad

Etatsjef i Aktive liv André Flatner ga i dag formannskapet en løypemelding på storstua som skal bygges på FMV Vest.

03. juni 2021


Sjekk badetemperaturen!

Temperaturene er igjen tilgjengelig fra nettsidene til Foten og Mærrapanna. Flere badeplasser vil få egne målinger i løpet av sommeren.

03. juni 2021


Pårørendeskolen - påmelding

Nå åpner påmelding for kurs høsten 2021 og vinter 2022. Kun 50 plasser på hvert kurs.

01. juni 2021


Koronasenteret uke 21

Her kan du lese om testtall, henvendelser, osv. til Koronasenteret i uke 21.

31. mai 2021


Status for vaksinering

Over 30 000 har nå fått minst en vaksinedose i Fredrikstad. Vi holder nå på med gruppen 55-64 år.

28. mai 2021


Stordammen og sårbarhet for klimaendringer

Stordammen i Fredrikstad-marka er blant dammene som vurderes som sårbare for klimaendringer i en ny rapport fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

28. mai 2021


Fredrikstad kommune blir bedre på offentlighet

Nå er det enklere å få direkte innsyn i Fredrikstad kommunes postjournal og arkiv.

28. mai 2021


Innbyggerne stadig flinkere til å sortere plastemballasje

I 2020 har innbyggerne i Fredrikstad blitt mye flinkere til å kildesortere plastemballasjen sin. På ett år har det økt med litt over en kilo per innbygger.

27. mai 2021


Koronasenteret uke 20

Smittesituasjonen i uke 20 har vært stabil, og det er rekordlave tall for antall positive. Antallet som har blitt testet har gått ned med nesten 30 % fra de foregående ukene.

26. mai 2021


Forsinkelser på byggesak

Skal du levere byggesak hos kommunen nå, kan saksbehandlingstiden bli noe lengre enn normalt.

25. mai 2021


Vant i Returkartonglotteriet

- Så hyggelig! Da skal jeg kjøpe meg en vedfyrt pizzaovn, sa Mariann Rapp Hauge da vi nylig ringte henne og fortalte at hun hadde vunnet 10.000 kroner i Returkartonglotteriet.

21. mai 2021


Status for vaksinering

I uke 21 skal det settes over 5000 vaksiner i Fredrikstad. Men de aller fleste går til de som skal ha 2. dose.

21. mai 2021


Tanja vant Pilen sykkelen

- Dette var veldig gledelig og overraskende, sier den heldige sykkelvinneren.

20. mai 2021


Arrangement og samlinger – dette gjelder nå

Formannskapet i Fredrikstad kommune vedtok i dag lettelser for arrangement. Se hva som gjelder nå.

20. mai 2021


Planstrategi for Fredrikstad kommune 2021–2023 – offentlig ettersyn

Fredrikstad kommune skal behandle forslag til oppdatert planstrategi i bystyret 17. juni 2021. I den forbindelse offentliggjøres kommunedirektørens forslag til oppdatert plan 30 dager før bystyrets behandling.

15. mai 2021


Status for vaksinering

I uke 20 vil det ble satt om lag 3600 vaksinedoser i Fredrikstad. Ny fordelingsnøkkel betyr at alle over 18 år vil har fått tilbud om vaksine i midten av juli.

14. mai 2021


Ønsker alle muslimer en trygg Id-feiring!

Denne uken avsluttes fastemåneden ramadan med id-feiringen. Her kan du lese mer om hvilke regler som gjelder for arrangementer og sosial omgang i Fredrikstad nå.

11. mai 2021


Hvilke koronaregler gjelder for Fredrikstad nå?

Her får du oversikt over hvilke bestemmelser og anbefalinger som gjelder for Fredrikstad fra og med 10.05.2021 - 27.05.2021.

10. mai 2021


Nye koronaregler for Fredrikstad fra mandag 10. mai

Regjeringen har bestemt at Fredrikstad skal ut av tiltaksnivå 5B. Som følge av smittesituasjonen er det imidlertid fortsatt behov for forsterkede smitteverntiltak.

09. mai 2021


Status for vaksinering

I uke 19 skal det settes over 5000 vaksiner i Fredrikstad. Risikopasienter i kategori 6 og 7 må smøre seg med tålmodighet.

07. mai 2021


Nå kan du bytte avfallsdunk og fakturahyppighet selv

Ved å logge inn på Min side kan du nå både endre størrelse på avfallsdunken din og du kan endre fakturahyppigheten for kommunale avgifter.

06. mai 2021


Søker flere demokratiguider

20 år gamle Ivan Adnan Ibrahim likte veldig godt jobben som demokratiguide for to år siden. Ved høstens valg er han med igjen for Fredrikstad kommune.

05. mai 2021


Ønsker nytt kompetansesenter i Gamlebyen

Fredrikstad kommune har gjennom Viken fylkeskommune søkt Riksantikvaren om midler til å utrede Kunnskapssenter for kulturmiljø og bygningsvern (KKB) i Fredrikstad, fortrinnsvis tilknyttet Gamlebyen.

03. mai 2021


Tillatt med innendørsaktiviteter igjen

Fra og med i dag er det igjen tillatt med innendørs fritidsaktiviteter for unge under 20 år.

03. mai 2021


Forlenger strenge regler i Fredrikstad

Fredag 30. april sendte regjeringen ut pressemelding om at de strenge koronatiltakene i Fredrikstad forlenges med ytterligere én uke. Nå gjelder reglene i utgangspunktet til og med 16. mai.

01. mai 2021


Letter på rådene for fullvaksinerte

Regjeringen letter på rådene for fullvaksinerte etter anbefaling fra Folkehelseinstituttet.

28. april 2021


MAKS årsrapport 2020

Totalsalget av alkohol økte med over 50 prosent i Nedre Glomma-regionen i 2020. Samtidig gikk salget kraftig ned på skjenkestedene.

27. april 2021


Vårdugnad i nærmiljøet

Våren er her, og da blir det mye triveligere om alle bidrar til å gjøre det fint i nærmiljøet sitt. Kommunen henter sekker og søppel.

26. april 2021


Ønsker innendørs idrett og fritidsaktiviteter for barn og unge fra 3. mai

Kriseledelsen i Fredrikstad kommune anbefaler at barn og unge får delta på innendørs trening og fritidsaktiviteter igjen fra mandag 3. mai, forutsatt at ikke smittesituasjonen endrer seg i negativ retning i mellomtiden.

23. april 2021


Status for vaksinering

I uke 17 skal det settes 4270 vaksinedoser i Fredrikstad. Av disse skal fastlegene sette om lag 1600 doser.

23. april 2021


Fredrikstad settes til tiltaksnivå 5B

Fra mandag 26. april lettes tiltaksnivået i Fredrikstad. Regjeringen flytter da Fredrikstad kommune fra tiltaksnivå 5A til 5B i den nasjonale covid-19-forskriften. Det betyr blant annet at butikker, kjøpesentre, bibliotek og serveringssteder kan gjenåpne.

22. april 2021


Rødt nivå i skolen ut april

Kommuneoverlegen har i samråd med kriseledelsen besluttet at alle grunnskoler og videregående skoler i Fredrikstad kommune videreføres på rødt nivå ut april.

22. april 2021


Advarer mot falsk hjemmehjelp

Søndag 18. april skrev Fredriksstad Blad om noen som utga seg å være fra hjemmetjenesten i kommunen, og som lørdag ble sluppet inn til en eldre dame og stjal fra hennes bopel.

19. april 2021


Tilbake på risikonivå 3 i Fredrikstad kommune

Kommuneoverlegen har vurdert smittesituasjonen i Fredrikstad, og besluttet at kommunen skal tilbake fra risikonivå 4 til risikonivå 3 i uke 16.

19. april 2021


Status for vaksinering

Vi nærmer oss 20 000 vaksinerte med 1. dose i Fredrikstad. Til uken starter fastlegene å vaksinere igjen.

16. april 2021


Villa Lykkeberg og Stallen pusses opp

I løpet av våren får en av byens flotteste villaer, Lykkeberg, en grundig utvendig overhaling. Sidebygget Stallen skal også rustes opp. Arbeidet starter i uke 16.

16. april 2021


Forlenger rødt nivå på skolene

Kommuneoverlegen har i samråd med kriseledelsen besluttet at alle grunnskoler og videregående skoler i Fredrikstad kommune videreføres på rødt nivå i to nye uker.

15. april 2021


Ønsker at færre tar skolebussen

Fredrikstad kommune støtter Viken fylkeskommune i deres innstendige oppfordring til alle innbyggere om å være med på et krafttak for å minske smittefaren og trykket på skolebussene.

13. april 2021


Fortsatt strenge tiltak i Fredrikstad

Regjeringen har besluttet at Fredrikstad fortsatt skal være omfattet av kapittel 5A i den nasjonale covid-19-forskriften, til og med 25. april.  

10. april 2021


Status for vaksinering

Til uka skal det settes hele 4500 vaksiner i Fredrikstad. De første 66- og 67- åringene har fått innkalling.

09. april 2021


Planforslag for Cicignon Park klart

Forslag til reguleringsplan for Cicignon Park ligger nå ute på høring og alle kan komme med innspill. Fredrikstad kommune tror prosjektet blir bra for hele byen.

09. april 2021


Testing ved reise til utlandet

Koronasenteret tilbyr ikke lenger testing i forkant av utenlandsreise. Ulike private aktører tilbyr dette.

07. april 2021


Regjeringens plan for gjenåpning av samfunnet

Onsdag presenterte regjeringen sin plan for gjenåpning av samfunnet.

07. april 2021


Utbrudd av fugleinfluensa

Vi anmoder alle om å ikke mate ender, gjess og svaner nå.

06. april 2021


Går fra risikonivå 3 til 4 i Fredrikstad

Som følge av smittesituasjonen i Fredrikstad, har kommuneoverlegen besluttet å flytte Fredrikstad fra risikonivå 3 til risikonivå 4.

05. april 2021


Status for vaksinering

Over 13 000 Fredrikstad-innbyggere har fått sin første dose med vaksine. Nå innkalles 67- og 68-åringer.

02. april 2021


Koronatelefon i påsken

Ønsker du å teste deg eller har spørsmål om korona eller vaksine, så er vår koronatelefon åpen også i påsken.

31. mars 2021


Legevakten i påsken

Er du på besøk i Fredrikstad og Hvaler i påsken? Her kan du lese om hvilke råd som gjelder dersom uhellet skulle være ute.

30. mars 2021


Koronasenteret uke 12

Her kan du lese om testaktivitet og henvendelser til Koronasenteret i uke 12.

30. mars 2021


Nytt kunstverk i sentrum styres av mobilen din

Verket "The Mirrorworld" finner du i smuget mellom Rådhuset og Blå Grotte.

29. mars 2021


Enklere å kildesortere glass- og metallemballasje på hytta

Alle som skal tilbringe påskeferien på hytta og fritidsboligen sin i Fredrikstad kan nå glede seg over at det er satt ut 36 nye returpunkter for glass- og metallemballasje i nærheten av hytteområdene i kommunen.

29. mars 2021


Status for vaksinering

Om lag 3400 vaksinedoser skal settes i påskeuken. Mer enn 50 personer jobber nå ved vaksinasjonssenteret. Les om siste status her.

26. mars 2021


Møte venner og familie i påsken?

Lurer du på hvor mange du kan treffe i påsken? Her er svaret!

26. mars 2021


Smitte i bofellesskap

Det er smitteutbrudd i et av bofellesskapene i Etat tjenester til funksjonshemmede. Tre brukere og ti ansatte har testet positivt på korona.

24. mars 2021


Innfører nye nasjonale tiltak – du må holde 2 meters avstand

23. mars innførte regjeringen strenge smittetiltak over hele landet. I Viken og Fredrikstad er det allerede strenge tiltak. Men èn meter avstand blir nå til to meter.

23. mars 2021


Tilbyr publikums-PCer i Byhallen

Fredrikstad kommune setter nå opp to PCer i foajeen utenfor kinoen som kan benyttes i perioden biblioteket er koronastengt.

23. mars 2021


Haugeåsen med hjemmeskole i uke 12

Utfordrende bemanningssituasjon, kombinert med karantener og smitte, gjør at Haugeåsen ungdomsskole driftes med hjemmeundervisning i uke 12.

20. mars 2021


Fredrikstad kommune med ny forside

De nye nettsidene gjør det enklere å finne fram. Bruk søk – det er enkelt!

17. mars 2021


Innfører strenge regionale tiltak i hele Viken

Etter anbefaling fra statsforvalteren, Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet, innfører regjeringen tiltaksnivå A (særlig høyt tiltaksnivå) i hele Viken fylke og i Gran kommune i Innlandet fylke fra midnatt, natt til tirsdag 16. mars. Tiltakene varer til og med søndag 11. april.

15. mars 2021


Kommuneansatt utskrevet fra sykehuset

Den ansatte i Fredrikstad kommune som opplevde alvorlige symptomer kort tid etter koronavaksinering er nå hjemme fra sykehuset.

14. mars 2021


Dette er anbefalingene for påsken 2021

Regjeringen kom fredag 12. mars med anbefalinger for hvordan du bør gjennomføre påskeferien på en smittevernfaglig forsvarlig måte.

12. mars 2021


Ansatt fikk alvorlige symptomer etter vaksinering i Fredrikstad

En ansatt i Fredrikstad kommune har opplevd alvorlige symptomer kort tid etter koronavaksinering med AstraZeneca-vaksinen, onsdag 10. mars.

11. mars 2021


Setter bruk av Astra Zeneca vaksinen på pause

Fredrikstad setter vaksinasjon med Astra Zeneca på pause til ny informasjon foreligger fra helsemyndighetene.

11. mars 2021


Helsestasjon for ungdom er stengt

På grunn av sykdom holder Helsestasjon for ungdom stengt inntil videre.

11. mars 2021


Har fått inn flere tilbud til ny brannstasjonstomt

Fredrikstad brannstasjon skal etter planen stå ferdig i 2025. Nå vurderer kommunen hvilket tomtealternativ som egner seg best.

11. mars 2021


Ber ungdommen være litt kravstore

En engasjert stortingspresident er strålende fornøyd med jobben ungdommene i Fredrikstad ungdomsråd gjør. Hun oppfordrer dem til å stå på kravene og fortelle de voksne hva som er viktig.

09. mars 2021


Regjeringen er forberedt til å innføre strengere tiltak

Dersom ikke smitten går ned vil nye nasjonale tiltak bli innført på kort varsel.

09. mars 2021


Lokal koronaforskrift forbyr idrettsarrangement

Formannskapet i Fredrikstad kommune vedtok torsdag 4. mars en lokal koronaforskrift som er noe strengere enn nasjonale regler for idrettsarrangement.

04. mars 2021


Åpner svømmehaller og strammer inn på arrangementer

Formannskapet vedtok både lettelser og innstramminger i den lokale koronaforskriften.

04. mars 2021


Vil du bli sommervikar i kommunens helsetjenester?

Fredrikstad kommune søker nå etter sykepleiere, vernepleiere, helsefagarbeidere og helsefagstudenter til våre helsetjenester. Vi søker også etter deg som er kokk.

02. mars 2021


Lån en elsykkel

Nå kan du låne elsykler på Fredrikstad bibliotek.

01. mars 2021


Koronasmitte på Rema på Hassingen

Rema 1000 på Hassingen har fått påvist koronasmitte hos ansatte. Etter anbefaling fra kommuneoverlegen stengte butikken dag.

27. februar 2021


Regnskap 2020: Merforbruk i Fredrikstad kommune

Fredrikstad kommune avslutter regnskapet for 2020 med et merforbruk på drøye 25 millioner kroner.

23. februar 2021


Fullvaksinert beboer fikk korona

En beboer på Fjeldberg sykehjem som var fullvaksinert 5. februar, fikk søndag påvist mutert koronavirus.

23. februar 2021


Kun dose to vaksinering i uke 8

I uke 8 (22. – 28. februar) går all vaksine i Fredrikstad til dose to vaksinering.

19. februar 2021


Fredrikstad har blitt friby

Ordfører Jon-Ivar Nygård skrev fredag 19. februar under avtalen med ICORN som gjør Fredrikstad til friby.

19. februar 2021


Hvilke koronaregler gjelder i Fredrikstad nå?

Her får du oversikt over hvilke bestemmelser og anbefalinger som gjelder for Fredrikstad nå (18.02.21).

18. februar 2021


Kommunen innfører eByggesak!

Fredrikstad kommune jobber nå med å innføre eByggesak. Se hva det er og hvordan det vil påvirke deg.

17. februar 2021


Ekstraordinært formannskap torsdag

Torsdag 18. februar er det ekstraordinært møte i Formannskapet kl. 09.00.

16. februar 2021


Har du satt deg i vaksinekø?

I uke 7 får vi 1200 nye vaksiner. Har du satt deg i vaksinekø?

16. februar 2021


Er det trygt å returnere til skole og barnehage etter smitteutbrudd?

Her kan du lese om hvilke vurderinger som blir gjort av kommuneoverlegen og barnehageetat/skoleetat når barn og ansatte skal tilbake til «normalen».

16. februar 2021


Hva skjer i Fredrikstad?

Se hva som skjer i Fredrikstad

16. februar 2021


Utreder mer plass til sykkel i Storgata

Fredrikstad kommune starter nå opp arbeidet med å utrede mulighetene for mer plass til myke trafikanter og byliv i Storgata og tilliggende gater.

15. februar 2021


Letter på lokale anbefalinger

Fredrikstad kommune letter på de strenge anbefalingene om å unngå sosial kontakt og ber nå folk følge nasjonale råd for sosiale sammenkomster og arrangement.

10. februar 2021


Fraråder aktiviteter på tvers av klassekohorter for barn fra Begby og Sagabakken skoler

Kommuneoverlegen i Fredrikstad oppfordrer nå til at alle barn tilhørende Begby skole og Sagabakken skole unngår fritidsaktiviteter på tvers av egen klassekohort ut denne uken.

08. februar 2021


Mutert virus påvist i Fredrikstad

Foreløpige analyser viser at innbyggere med koronasmitte i Fredrikstad, knyttet til utbruddene på Sykehuset Østfold og i Hockeyklubben Comet, trolig har vært den britiske muterte varianten av koronaviruset.

05. februar 2021


Vaksinasjonssenteret har åpnet

Vaksinasjonssenteret åpnet onsdag. Nå vaksineres de som er mellom 82 og 85 år.

03. februar 2021


Foreslår fortsatt lokal forskrift – vil begrense trening for voksne

Kriseledelsen i Fredrikstad kommune foreslår å videreføre lokal forskrift, i tillegg til de nasjonale reglene som nå gjelder. I forskriften foreslås det å forby innendørs gruppeidrett og fritidsaktiviteter for voksne over 20 år.

03. februar 2021


Justerte koronatiltak fra regjeringen

Regjeringen kunngjorde tirsdag 2. februar justerte koronaregler for kommunene som er berørt av utbruddene i Halden og Nordre Follo. De nye reglene gjelder fra midnatt 2. februar, men kommunen anbefaler innbyggerne å avvente ny lokal forskrift.

03. februar 2021


Kontakter 83-85-åringer for vaksinetime

Kommunen kontakter nå personer i alderen 83-85 år per telefon for vaksinasjonstimer. Vaksinasjonssenteret tas i bruk fra onsdag denne uken.

02. februar 2021


Nytt samarbeid hjelper deg til å velge håndverker

Fredrikstad kommune og Skatteetaten lanserer i dag satsingen tettpå:Fredrikstad.

01. februar 2021


Mutert virus påvist i Sarpsborg og Halden

Det er søndag 31. januar påvist tilfeller av den britiske varianten av koronavirus både i Halden og Sarpsborg. Det muterte viruset er foreløpig ikke påvist i Fredrikstad, men kommunen har tett dialog med sentrale myndigheter.

31. januar 2021


Munnbind i barnehager

I visse tilfeller anbefales det å benytte munnbind ved bringing og henting i barnehagen. Les kommuneoverlegens vurdering her.

29. januar 2021


Vinnere av stipend

Fredrikstad kommune delte onsdag 27. januar ut stipend til to unge talenter.

28. januar 2021


Topplederjobb snart ledig i kommunen

Kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold starter nå jakten på en ny direktør til kommunens ledergruppe. Bente Meinert, som i dag er direktør for Seksjon for kultur, miljø og byutvikling, går av med pensjon våren 2021

27. januar 2021


Status for vaksinering i Fredrikstad

Fredrikstad kommune forbereder nå massevaksinering i slutten av februar og søker etter ekstra helsepersonell - gammel som ung.

26. januar 2021


Foreløpig ingen endring i tiltaksnivået i Fredrikstad

Som følge av at det er påvist en mutert variant av koronaviruset i Nordre Follo har regjeringen lørdag 23. januar strammet inn på koronareglene for flere kommuner i Oslo-regionen. Fredrikstad er foreløpig ikke berørt.

25. januar 2021


Tilfeller av mutert virus påvist i Nordre Follo

Fredrikstad kommune følger situasjonen, er i dialog med nasjonale myndigheter og vurderer tiltak.

22. januar 2021


Barn og unge kan trene - alkoholservering til kl. 21

Formannskapet vedtok ikke innskjerpinger om at ungdom over ungdomsskolealder ikke skal kunne drive sine fritidsaktiviteter. Dermed kan alle barn og unge i Fredrikstad drive fullt ut med sine fritidsaktiviteter fra nå av.

22. januar 2021


Feil om skjenking i Fredriksstad Blads papirutgave 22. januar

I Fredriksstad Blads artikkel om nye koronaregler og skjenkestopp i papirutgave 22. januar siteres kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold på at kommuneoverlegene og kriseledelsen ønsket å videreføre skjenkestopp i Fredrikstad. Dette er ikke riktig gjengitt.

22. januar 2021


Regjeringen viderefører de fleste nasjonale tiltakene

Regjeringen viderefører i hovedsak de strenge smitteverntiltakene for å stoppe en ny smittebølge, men gir noen lettelser for barn og unge.

18. januar 2021


Dokka 1 blir vaksinasjonssenter

Det nye vaksinasjonssenteret får en kapasitet på 4000 vaksiner i uken. Les om vaksinestatusen her.

15. januar 2021


Millioner til næringslivet

Fredrikstad kommune skal fordele 9,33 millioner i kompensasjon til bedrifter i Fredrikstad.

15. januar 2021


Jakter tomt til ny brannstasjon

Etter 60 års tjeneste tilfredsstiller ikke lenger Fredrikstad brannstasjon kravene som stilles til en moderne brannstasjon.

14. januar 2021


Hvilke koronaregler gjelder for Fredrikstad nå?

Her får du oversikt hvilke bestemmelser og anbefalinger som gjelder for Fredrikstad nå.

11. januar 2021


Siste nytt om vaksinering

Her får du siste nytt i status for koronavaksineringen i Fredrikstad.

08. januar 2021


Lite hyggelig dagsrekord i Fredrikstad

Det er meldt om hele 42 nye koronatilfeller onsdag. Det er det høyeste dagstallet siden koronaen kom til byen i mars 2020.

06. januar 2021


Ny koronaforskrift vedtatt i Fredrikstad

Formannskapet i Fredrikstad kommune vedtok onsdag 6. januar ny lokal koronaforskrift for Fredrikstad. Forskriften er et supplement til de skjerpede nasjonale tiltakene fra regjeringen.

06. januar 2021


Fastlegene starter vaksinering denne uken

Fredrikstad kommune venter ny leveranse av vaksiner tirsdag. Denne uken starter vaksinering av eldre over 85 år hos fastlegene.

05. januar 2021


Nye koronatiltak i Fredrikstad 4. til 18. januar

For å beholde kontrollen på smittespredningen og begrense ny økning i smitte, iverksetter regjeringen forsterkede nasjonale smitteverntiltak i to uker, fra 4. til 18. januar. Fredrikstad kommune følger opp anbefalingene.

03. januar 2021


Nye koronatiltak fra nasjonalt hold

Regjeringen varsler søndag 3. januar nye tiltak for å begrense økningen koronasmitte. Nye forsterkede nasjonale smitteverntiltak iverksettes foreløpig to uker fra 4. januar.

03. januar 2021


Forslag til luftetur

03. januar 2021


Nye fyrverkeriregler

En ny forskrift om lokale forbudssoner betyr at det er forbudt å bruke fyrverkeri i flere områder i Fredrikstad. Du får også gode tips om trygg bruk av fyrverkeri.

30. desember 2020


– Planlegg koronasikker nyttårsfeiring

I Fredrikstad er det i dag bekreftet 21 nye tilfeller av covid-19 etter mandagens testing. I tillegg er det så langt bekreftet åtte positive blant dagens testede. Ordføreren minner om den lokale koronaforskriften, og anmoder nå alle om å tenke smittevern i planleggingen av nyttårsaften.

30. desember 2020


Fortsatt høyt smittetrykk

Mandag ble første vaksine satt i Fredrikstad. Men smittetrykket er høyt og vi må fortsatt følge smittevernreglene nøye.

30. desember 2020


Endringer i kommunens helsetilbud

På grunn av koronaepidemien blir kommunens helsetilbud endret. Alle skal få nødvendig helsehjelp.

30. desember 2020


Julehilsen fra ordføreren

Det kan høres dramatisk ut, men jeg tror jeg har mine ord i behold når jeg sier at 2020 vil gå over i historien som et av de mest krevende årene i vår levetid.

23. desember 2020


Fredrikstad starter vaksinering i romjulen

Fredrikstad er blant de syv prioriterte kommunene som får covid-19 vaksinen først.

22. desember 2020


Lokal forskrift – nye koronaregler fra 18. desember til 7. januar

Her får du oversikt over de forskriftsfestede tiltakene som gjelder i Fredrikstad fra og med fredag 18. desember.

18. desember 2020


Foreslår å stramme inn koronareglene i Fredrikstad

Etter snart to uker med den nye koronaforskriften er smittetrykket fortsatt høyt i Fredrikstad. Kommunen ser nå behov for å stramme ytterligere inn.

16. desember 2020


Kumbuka kunawa mikono!

Forstår du ikke overskriften? Se video med viktige smittevernråd på syv andre språk.

15. desember 2020


Koronasenteret uke 50

Flere testet seg i uke 50.

15. desember 2020


Uke 49 på Koronasenteret

Det var færre som testet seg i uke 49 sammenlignet med uke 46 til 48. Pågangen på koronasenteret er imidlertid fortsatt stor.

07. desember 2020


Derfor går ungdomsskolene fra "rødt til gult nivå"

Kommuneoverlegen forklarer her hvorfor ungdomsskolene går tilbake til gult nivå, samtidig som vi strammer inn andre steder i Fredrikstad-samfunnet. Bakgrunn og valg av videre tiltak kan du lese om her.

06. desember 2020


Oppdatert koronastatus for skoler i Fredrikstad

Tilbake til gult på ungdomsskolene, fortsatt rødt i videregående opplæring. Oppdatert status gjelder fra og med lørdag 05.12.2020 til og med fredag 18.12.2020.

04. desember 2020


Fredrikstad og Sarpsborg ønsker felles forskrift

Fredrikstad og Sarpsborg har i løpet av høsten iverksatt lokale tiltak for å dempe smittetrykket. De siste ukene har ikke tiltakene hatt ønsket effekt. Derfor foreslår de to kommunene nå en felles koronaforskrift.

01. desember 2020


Pressekonferanse om koronasituasjonen

Fredrikstad kommune og Sarpsborg kommune holder digital pressekonferanse kl. 13.00 tirsdag 1. desember.

01. desember 2020


1. desember er Røykvarslerdagen

Husk å teste røykvarslerne og bytte batteri ved behov på Røykvarslerdagen 1. desember. Brannvesenet tilbyr gratis batteribytte til eldre og funksjonshemmede.

01. desember 2020


Smitte og dødsfall på Fjeldberg sykehjem

Fredag 27. november døde en pasient på Fjeldberg sykehjem, med covid-19. Lørdag 28. november har en annen pasient og to ansatte ved avdelingen fått påvist smitte.

28. november 2020


Fredrikstad kommune innfører munnbind på sykehjem

Som et føre var-tiltak skal ansatte på sykehjem i Fredrikstad nå bruke munnbind, når det ikke er mulig å holde én meters avstand.

24. november 2020


Uke 47 på Koronasenteret

Det har vært nok en travel uke på Koronasenteret. Les mer om antall testede etc. her.

23. november 2020


Informasjon til deg som skal i karantene eller isolasjon

De fleste som utvikler sykdommen Covid-19 får bare milde plager, men noen kan bli svært syke. Derfor prøver vi å bremse spredningen av smitte i samfunnet.

23. november 2020


Unngå prateskyen

Har du tenkt på at vi alle har en pratesky? En sky av spyttpartikler som kan inneholde koronasmitte. En noen minutters prat med en avstand på under én meter kan føre til smittespredning.

22. november 2020


Mindre kontroll på smitten – nye tiltak i Fredrikstad

Andelen smittede med ukjent smittevei øker. Fredrikstad kommune setter derfor rødt nivå i videregående skoler og ungdomsskoler. Kommunen anbefaler også at breddeidrett og fritidsaktiviteter for alle innbyggere fra og med 13 år settes på pause, fra 21. november til 4. desember.

22. november 2020


Nettmøte om korona i Fredriksstad Blad

Her svarte ordføreren, kommunedirektøren og kommuneoverlegen på lesernes spørsmål rundt koronasituasjonen.

19. november 2020


Fredrikstad vant Plastutfordringen 2020

Fredrikstad kommune gikk helt til topps i Framtiden i våre henders konkurranse.

17. november 2020


Flytter fritidsklubber utendørs og til nett

Fredrikstad kommune flytter deler av aktiviteten på flere av fritidsklubbene – Fritid i Fredrikstad – ut i friluft og over til digitale løsninger i to uker framover. Dette for å kunne ivareta smittevernet.

14. november 2020


Fjernundervisning ved Borge barneskole

Fravær og mangel på vikarer gjør at Borge barneskole må utvide bruken av fjernundervisning kommende uke.

13. november 2020


30 nye koronatilfeller i Fredrikstad

Det er registrert 30 nye smittetilfeller i Fredrikstad torsdag 12. november.

12. november 2020


Anbefaler avlysning av kamper, cuper og stevner

Fredrikstad kommune anbefaler breddeidrettslag i Fredrikstad å avlyse alle planlagte kamper, cuper, stevner og treningskamper de neste 14 dagene.

12. november 2020


Stenger Haldenveien og Borgeveien

I forbindelse med veilomlegging ved Borge kapell, vil fv. 130 Haldenveien og fv. 113 Borgeveien stenges fra kl. 18.00 torsdag 12. november, melder Viken fylkeskommune.

12. november 2020


Best kvalitet på levering av glass- og metallemballasje

Tusen takk til innbyggere og renovatører! Fredrikstad kommune er kåret til kvartalets leverandør av glass- og metallemballasje.

09. november 2020


Fredrikstad kommune setter kriseledelse

Fredrikstad kommune har i dag, mandag 9. november, satt kriseledelse.

09. november 2020


Koronasenteret uke 45

Det har vært stor aktivitet på senteret denne uken.

09. november 2020


Smittetilfelle på utestedet Alibi – ber folk teste seg

Etter et privat arrangement på utestedet Alibi, lørdag 31. oktober, er det påvist smitte hos én gjest.

06. november 2020


Anbefaler munnbind på kollektivreiser

Fredrikstad kommune oppfordrer nå til bruk av munnbind på buss og ferge i Fredrikstad og Hvaler, når det ikke er mulig å holde en meters avstand.

05. november 2020


16 nye koronatilfeller i Fredrikstad tirsdag 3. november

Det er nå registrert 53 nye koronasmittetilfeller i Fredrikstad i løpet av sju dager. 18 av disse kan knyttes til smitteutbruddet ved Gudeberg skole. Med hjemmel i smittevernloven, ble Gudeberg skole stengt fra 2. november, og i første omgang ut uka.

03. november 2020


St.Croix gate, Brønneløkkveien og Lislebyveien stenges for gjennomkjøring fra 9. november

Det betyr også omkjøring for busslinje 110, 120, 162 og 185 frem til jul.

03. november 2020


Nye koronarestriksjoner på Kongsten

Svømmehallen på Kongsten har åpent som normalt, men har fra denne uken innført flere koronarestriksjoner.

03. november 2020


Gudeberg skole 1. – 10.trinn og SFO er stengt ut uka

Det er de siste dagene registrert til sammen 12 smittetilfeller ved Gudeberg skole. Kommuneoverlegen har nå besluttet å stenge skolen ut uka.

02. november 2020


Markerer dobbeltjubileum

Kulturskolen i Fredrikstad markerer denne uka at Fredrikstad-komponisten Trygve Madsen er 80 år, samtidig som kulturskolen selv feirer 40 års jubileum.

02. november 2020


Boring til overvannstunnel i Pettersand og Labråten

Arbeidene starter 2. november i Labråten og 9. november i Pettersand. Det blir stengt for biltrafikk ved anleggsområdet. Det betyr omkjøring for busslinje 7 fra 9. november.

02. november 2020


Halloween?

Halloween og 31. oktober nærmer seg med stormskritt. Foreløpig er smitterisikoen i Fredrikstad relativt lav, men vi opplever at smittepresset er økende.

30. oktober 2020


Smittetilfelle ved Haugåsen ungdomsskole

Ett trinn ved skolen er satt i karantene

29. oktober 2020


Smittetilfelle ved Gudeberg skole

Det er påvist koronasmitte ved ett trinn på Gudeberg skole

29. oktober 2020


Regjeringen med nye koronatiltak

Regjeringen presenterte mandag endringer i nasjonale koronatiltak, som også gjelder for Fredrikstad. Tiltakene trer i kraft fra onsdag 28. oktober og vil vare til tidlig desember.

27. oktober 2020


Råd til barne- og ungdomsforeldre

Korona: Kommuneoverlegen kommer her med råd til foreldre som har barn og ungdom i huset. Informasjonen er oversatt.

27. oktober 2020


Økt koronasmitte i Fredrikstad – viktige anbefalinger

Det har de siste par ukene vært økende koronasmittepress i Fredrikstad. Kommuneoverlegen minner om smittevernrådene, og kommer med nye anbefalinger til innbyggerne for å begrense smittespredningen.

23. oktober 2020


Nye kunstverk til utlånsordning

Du kan snart låne med deg verk av Tommi Sarkapalo og Tor Magnus Lundeby hjem fra biblioteket. Kommunen har kjøpt inn seks nye bilder til Artoteket etter en ekstra koronabevilgning i Kultur- og miljøutvalget.

21. oktober 2020


Safe City Tour

Fredrikstad er en av 20 nordiske byer som er med i Nordic Safe Cities. Denne uken skal Fredrikstad presentere seg.

19. oktober 2020


Lyngbrenning på Lyngholmen

Mandag 19. oktober gjennomfører Fredrikstad kommune brenning av kystlynghei på Lyngholmen i Fredrikstad.

16. oktober 2020


Koronasenteret uke 40

Smitte- og testtallene er på vei tilbake til nivået før utbruddet i august/september. Her kan du se de siste tallene fra koronasenteret.

05. oktober 2020


Uke 38 på koronasenteret

Her får du ukentlige statusoppdateringer fra koronasenteret.

21. september 2020


Teknisk feil på postlista

Manuelle lister tilgjengelig inntil postlista er tilbake.

18. september 2020


Karantene på Trosvik skole

En elev på Trosvik skole har testet positivt på korona.

16. september 2020


Brann i Gamlebyen

Nødetater på plass. Brannvesenet jobber med å hindre spredning.

16. september 2020


Fredrikstad best i Østfold i Kommune-NM

Kommune-NM måler landets 422 kommuner mot hverandre, på områder som kompetanse, arbeidsmarked, næringsliv og kommuneøkonomi, og viser blant annet hvilke kommuner som er mest attraktive for næringslivet.

15. september 2020


Brannvernuka er i gang

Brannbamsen Bjørnis sprer i disse dager glede i ca. 50 barnehager i Fredrikstad og på Hvaler. Lørdag 19. september blir det digital åpen brannstasjon for alle barn. Brannvesenet understreker også viktigheten av at folk engasjerer seg og tar brannsikkerhet på alvor hjemme i egen bolig. Bli med på brannøvelse hjemme!

15. september 2020


Tar du Plastutfordringen 2020?

Framtiden i våre hender søker deltagere til nasjonalt prosjekt om å redusere plastforbruk og plastforsøpling. Kanskje du og din husstand vil delta?

15. september 2020


Karantene på Haugeåsen skole

En elev på Haugeåsen skole har testet positivt på korona. 53 i karantene.

13. september 2020


Fem nye smittetilfeller i Fredrikstad fredag 11. september

Det er dermed registrert 177 nye smittetilfeller i Fredrikstad siden fredag 28. august.

11. september 2020


Åtte nye smittetilfeller i Fredrikstad torsdag 10. september

Det er dermed registrert 172 nye smittetilfeller i Fredrikstad siden fredag 28. august.

10. september 2020


Hjemmeundervisning på Borge ungdomsskole ut uke 38

Borge ungdomsskole har besluttet å gå fra klasseromsundervisning til hjemmeundervisning fra og med torsdag 10. til og med fredag 18. september. Skolen håper å være tilbake i normaldrift i uke 39.

09. september 2020


Færre i karantene i Fredrikstad

Antall personer tilknyttet kommunens skole-, barnehage- og helsetjenester i karantene, har falt kraftig de siste dagene.

09. september 2020


Koronasenteret flytter og tredobler testkapasiteten

I løpet av et par uker flytter Koronasenteret inn i nabolokalene for å øke testkapasiteten.

08. september 2020


Foreløpig smittestatus mandag 7. september

På grunn av tekniske problemer på laboratoriet ved Sykehuset Østfold Kalnes, er dagens smittetall noe forsinket.

07. september 2020


Innspill til arbeidsstipend for kunstnere

Kulturetaten jobber med å etablere et midlertidig arbeidsstipend for kunstnere og ønsker innspill.

07. september 2020


Oppsummering smittestatus skoler, barnehager og institusjoner 6.september

Siden fredag 29. august er det registrert 139 nye smittetilfeller i Fredrikstad. Flere institusjoner i kommunen er berørt.

06. september 2020


Oppdaterte smittetall for Fredrikstad 05.09.20

Lørdag ble 20 nye personer bekreftet smittet med korona i Fredrikstad.

05. september 2020


Smittetilfelle på Østsiden sykehjem i Fredrikstad

En ansatt ved Østsiden sykehjem fikk onsdag 03.09.20 påvist koronasmitte.

04. september 2020


Oppdaterte smittetall for Fredrikstad 030920

Torsdag ble 16 nye personer bekreftet smittet med korona i Fredrikstad.

03. september 2020


Råkollen avdeling Fredenlund i karantene

Alle elever ved Råkollen avdeling Fredenlund er satt i karantene etter sterk mistanke om koronasmitte hos en av elevene.

03. september 2020


Råd uendret i Fredrikstad

Fredrikstad kommune ser per 3/9 kl. 1200 ikke behov for egne koronatiltak i byen. Rådene til kultur, idrett, arrangører og øvrig befolkning er derfor uendret.

03. september 2020


Flere koronasmittede i Sarpsborg og Fredrikstad

Det er bekreftet 38 nye smittetilfeller med koronavirus i Sarpsborg og Fredrikstad onsdag, etter rekordstor testing. Smitten er fortsatt begrenset til det samme miljøet.

02. september 2020


Smittetilfelle på Gudeberg skole i Fredrikstad

Et barn som er elev på 6. trinn ved Gudeberg skole i Fredrikstad har onsdag 2. september fått påvist koronasmitte.

02. september 2020


Kommunen vant i lagmannsretten

Fredrikstad kommune vant ankesaken i søksmålet fra 19 private barnehager.

01. september 2020


Uke 35 på koronasenteret

Her får du ukentlige statusoppdateringer fra koronasenteret.

31. august 2020


Bemanning av koronasenteret i Fredrikstad

Det har de siste dagene vært saker i både nasjonale og lokale medier om hvordan kommuner benytter helsesykepleiere fra skolene for å få tilstrekkelig bemanning i koronasentrene.

27. august 2020


Uke 34: Kortere ventetid og bedre kapasitet på koronasenteret

Her får du ukentlige statusoppdateringer fra koronasenteret.

24. august 2020


Forbedret testkapasitet og kortere ventetid for koronatest

Økt bemanning og nye arbeidsmetoder har gitt god testkapasitet og kortere ventetiden på telefonen på Koronasenteret.

21. august 2020


Helsedirektoratet: Svindel korona

Helsedirektoratet melder på sin Twitter-konto at noen ringer privatpersoner med beskjed om at de kan være smittet.

19. august 2020


Nye sykkelhoteller i Fredrikstad

Fredrikstad kommune og Bypakke Nedre Glomma åpnet i dag tre nye sykkelhoteller. De håper det gjør at flere velger sykkel framfor bil.

18. august 2020


Ordføreren: Dette klarer vi sammen!

Vi står foran en ny høst, med blant annet skolestart. Ordfører Jon-Ivar Nygård ber oss friske opp de gode vanene fra tidligere i år.

17. august 2020


Endrer rutinene for å korte ned ventetiden på koronatelefonen

Det er for tiden mange som ringer koronatelefonen med spørsmål om koronatesting, karantene, reiseregler, osv. Det er flott. Skal vi unngå en uhåndterlig smittesituasjon er det viktig at befolkningen nå tar korona på det høyeste alvor.

17. august 2020


Bruk av munnbind ved kollektivreiser

FHI anbefaler ikke munnbind i den kommende 14-dagersperioden, for kollektivreiser i Fredrikstad.

14. august 2020


Kommuneoverlegen oppfordrer

Kommuneoverlegen oppfordrer Fredrikstads innbyggere å børste støv av de gode vanene fra i våres.

14. august 2020


Kulturskolen åpner med koronatiltak

Kulturskolen i Fredrikstad starter opp undervisningen i slutten av august. Rektor mener kunst og kultur kanskje er viktigere enn noen gang for de unge nå.

12. august 2020


Markerer nytt barnehageår med utstilling

I anledning nytt barnehageår åpner utstillingen «Barn og barndom, refleksjoner illustrert» i Byhallen på Rådhuset.

11. august 2020


Slutt på å ettersende papirpost til næringsliv/organisasjoner

Fredrikstad kommune ekspederer i hovedsak post til innbyggere og næringsliv/organisasjoner elektronisk.

11. august 2020


Alkoholservering stenger ved midnatt fra og med lørdag 8. august

Regjeringen innfører nasjonalt forbud mot å servere alkohol etter midnatt fra lørdag 8. august.

08. august 2020


Stigende smittetrend i Fredrikstad

Det har de siste ukene vært en økning i antall personer i Fredrikstad som er bekreftet smittet av koronaviruset. Kommuneoverlegen minner om smittevernrådene.

04. august 2020


Folkehelseinstituttets råd om bruk av munnbind

I dagens smittesituasjon anser Folkehelseinstituttet at effekten av generell bruk av ansiktsmasker i befolkningen vil være svært liten.

31. juli 2020


Oppdatert informasjon til skjenke- og serveringsbransjen i Fredrikstad kommune

Viktige informasjon når det gjelder drift i serverings- og utelivsbransjen for å hindre økt smittespredningsfare i Fredrikstad

31. juli 2020


Drømmer du om din egen parsellhage?

Fredrikstad kommune ønsker å gjennomføre en kartlegging av interessen for parsellhager i lokalsamfunnene våre.

30. juli 2020


SFO informerer

SFO åpner mandag 3. august. Husk matpakke!

30. juli 2020


Fredrikstad rykker opp på Kommunebarometeret

Fredrikstad kommune er nå nummer 72 blant alle landets 422 kommuner. Kommunen rykker dermed opp 83 plasser, fra en 155. plass i 2019.

14. juli 2020


Vil fylle kommunale bygg med solenergi

Etat for bygg og eiendom kartlegger om vi kan bygge solcelleanlegg på kommunale tak for å produsere miljøvennlig og billig strøm.

14. juli 2020


Papircontainere utplassert i juli

På grunn av ferieavvikling er det ikke tømming av papir og plastemballasje fra husstandene i perioden 6.-31. juli (uke 28, 29, 30, 31).

08. juli 2020


Nytt miljøfyrtårn

Den Kråkerøy-baserte bedriften Landstreff for russ på Fredriksten (LTF) er blitt miljøfyrtårn.

06. juli 2020


Dyr i skolehverdagen

Ole, Dole og Doffen er tre av dyrene «ansatt» i Fredrikstad kommune. I tillegg til de tre geitene, har kommunen hunder, høner og kaniner. Dyrene blir brukt i opplæringen og gir både læring, ro og mestring.

02. juli 2020


Utvider koronatilskudd til kulturfeltet

Kultur- og miljøutvalget i Fredrikstad kommune vedtok denne uka å videreføre den ekstraordinære tilskuddsordningen til kunst- og kultur under koronapandemien. Retningslinjene er revidert og det er to friske millioner i potten.

26. juni 2020


Utlån av sport- og friluftsutstyr

Barn og unge under 18 år kan låne utstyr til en aktiv ferie fra Kirkens Bymisjons Skattkammeret.

26. juni 2020


Vanntemperaturer på utvalgte badestrender i Fredrikstad er nå tilgjengelig som åpne data

Som en del av Smart Fredrikstad-programmet har Fredrikstad kommune tatt i bruk sensorteknologi. Nå deler vi funnene.

23. juni 2020


30 nye sykepleiere til hjemmesykepleien

Å sikre tilstrekkelig sykepleierdekning gjennom året er krevende. At etat hjemmesykepleie har klart å rekruttere 30 nyutdannede sykepleiere før årets sommer, er derfor en gladnyhet.

22. juni 2020


Flått (!) forskning av fastlege i Fredrikstad

Snart er det igjen tid for flått, både i naturen og mediene. Fredrikstad kommune kan nå skilte med å ha en flåttforsker i fastlegekorpset.

17. juni 2020


Slik håndterer du hageavfallet ditt

Sommer’n er herlig i Fredrikstad – og vi har mange flotte hager i kommunen vår! Når du steller plantene og blomstene dine er det noen ting du bør være klar over.

15. juni 2020


Vil bygge sykkelvei med fossilfrie maskiner

Fredrikstad kommune ønsker at elektriske gravemaskiner og lastebiler på biogass skal bygge den nye sykkelveien med fortau i Lisleby allé. De er villige til å fikse gravemaskin-lading.

08. juni 2020


Sommerens kuleste lesekampanje

Bli med på sommerens kuleste lesekampanje! Sommerles er for alle barn på mellom 1. – 7. klasse.

04. juni 2020


Vi ønsker deg velkommen tilbake som besøkende

Her finner du nye retningslinjer for besøk ved sykehjem og særskilt tilrettelagte boliger. Disse gjelder fra 28. mai og gjelder blant annet avtalte besøk og besøkskontroll.

28. mai 2020


Kommunens utvidede renholdsplaner

Det er utarbeidet egne renholdsplaner for de ulike byggene i kommunen under koronapandemien.

28. mai 2020


Nye veiledere for skoler og barnehager

Fredag kommer det nye, nasjonale veiledere for skoler og barnehager.

28. mai 2020


Meld fra om plastpellets

Kystverket ønsker å få en oversikt over mengder pellets som er ryddet av privatpersoner. Ring eller meld fra i kartløsningen.

22. mai 2020


Mann hjemmehørende i Fredrikstad død av Covid-19

Sykehuset Østfold har meldt at en mann hjemmehørende i Fredrikstad er død som følge av covid-19 infeksjon, onsdag 20. mai.

21. mai 2020


Hedrer ansatte i helsevesenet

De tre eliteklubbene i byen har gått sammen og vil kaste glans over helsearbeidere som har stått på under pandemien med en egen drakt.

20. mai 2020


Ber om forståelse fra kultur og idrett

Fredrikstad kommune jobber for å finne løsninger slik at lag og foreninger skal få treningstider i kommunens lokaler igjen.

15. mai 2020


Eldre mann død av covid-19 i Fredrikstad

En eldre mann hjemmehørende i Fredrikstad kommune gikk onsdag 14. mai bort som følge av covid-19 infeksjon.

15. mai 2020


Byggestart for første fossilfrie byggeplass

Byggingen av nye Rolvsøy barnehage er snart i gang. Dette blir det første fossilfrie byggeprosjektet i Fredrikstad kommune.

15. mai 2020


Første dødsfall som følge av covid-19 registrert i Fredrikstad

Fredrikstad kommune fikk mandag 11. mai melding fra Sykehuset Østfold om at en eldre kvinne hjemmehørende i Fredrikstad har gått bort som følge av covid-19 infeksjon

11. mai 2020


Åpner kultur og idrett igjen

Regjeringens lemping på koronatiltak betyr at flere kultur- og idrettstilbud nå kan gjenåpne, innenfor rammene av godt smittevern.

11. mai 2020


Får støtte fra Sparebankstiftelsen DNB

Både Østsiden bibliotek og Kulturskolen i Fredrikstad fikk i dag hyggelige nyheter fra Sparebankstiftelsen DNB.

08. mai 2020


Redusert leie ved publikumsbegrensning

Bystyret vedtok torsdag 7. mai halv pris på leie av lokaler for øving og framvisning av kulturaktiviteter så lenge det er begrensninger i antall publikum på arrangement.

08. mai 2020


Redusert egenbetaling på kulturskolen ved lav inntekt

Elever ved Kulturskolen i Fredrikstad fra husstander med lav inntekt kan fra høsten søke om redusert egenbetaling.

06. mai 2020


17. mai på FBTV

Årets 17. mai blir en feiring utenom det vanlige. I stedet for barnetog og flagg i gatene, blir det flahskorps, taler og storslått feiring av dagen. Innbyggerne kan følge det hele på Fredriksstad Blads TV-sending.

06. mai 2020


Vis koronavett – følg smittevernrådene

Ordfører Jon-Ivar Nygård og kommuneoverlege Sofie Lund Danielsen oppfordrer alle til å følge smittevernrådene.

04. mai 2020


Husk smitteverntiltakene!

Når samfunnet nå gradvis gjenåpnes, er det viktigere enn noen gang at vi holder hardt ved de grunnleggende smitteverntiltakene.

04. mai 2020


Koronavirus påvist hos en beboer på sykehjem i Fredrikstad

En beboer ved en avdeling på Glemmen sykehjem fikk lørdag 2. mai påvist koronavirus.

02. mai 2020


Åpner for å koronateste flere

Folkehelseinstituttet (FHI) åpner nå for testing av flere personer med symptomer på koronavirus enn tidligere.

30. april 2020


Haug-Seut: Bane NOR anbefaler korridor vest

Bane NOR anbefaler den vestligste korridoren mellom Råde og Fredrikstad. Dette alternativet er best for miljøet og samfunnet, og har lavest investeringskostnad.

30. april 2020


Husk ferdselsforbudet på vernede sjøfuglholmer

Fredrikstad og Hvaler er kystkommuner med mange friluftsinteresser i strandsonen og ute på sjøen. I perioder kan det være mye ulik ferdsel og dette kan skape forstyrrelser for vilt og livet i havet.

30. april 2020


Renholdsheltene

Jobbene deres har alltid vært viktige, men så tydelig som under Korona-krisen har det kanskje aldri vært.

29. april 2020


Første laks fra Øra-bedrift

Fredrikstad Seafood har slaktet sin første laks i det landbaserte oppdrettsanlegget på Øra. Fredrikstad kommune har støttet prosjektet.

28. april 2020


Foreldrebetaling for SFO og barnehage under koronapandemien

Foreldre skal ikke betale for plass i barnehage og SFO når disse tilbudene er stengt, men alle med plass må igjen betale når disse gjenåpner.

27. april 2020


Fredrikstad kommune lanserer digitalt besøk på sykehjem

Status 27.april: Helsedirektoratet opprettholder besøksforbudet på sykehjem og i andre heldøgns plasser. Fredrikstad kommune har tilbud om videokommunikasjon mellom beboere og pårørende på alle sykehjem i kommunen.

27. april 2020


Ikke åpent for arrangementer på kommunens p-plasser

Fredrikstad kommune tillater ikke arrangementer, treff eller lignende på parkeringsplasser, uteområder eller andre steder i kommunen, uten at dette er søkt om.

24. april 2020


Sosial avstand og hygiene viktigere enn noen gang

– At vi gjenåpner samfunnet litt, betyr ikke fullt frislipp. Det er nå viktig at alle fortsetter å gjennomføre smitteverntiltakene som å holde avstand, vaske hendene grundig, og bli hjemme når vi er syke, sier Anne Kristine Nitter, kommuneoverlege i Fredrikstad kommune.

24. april 2020


Lyttemøter med kultur- og næringsaktører

Ordfører Jon-Ivar Nygård møter de neste dagene kultur- og næringsaktøren i byen for å lære mer om deres hverdag og utfordringer under koronapandemien.

23. april 2020


Unge om korona

Hva tenker barn og unge i Fredrikstad om korona? Fredrikstad ungdomsråd gjennomførte i april en miniworkshop digitalt der ungdommene delte sine tanker.

22. april 2020


Slik åpnes de kommunale barnehagene gradvis

De kommunale barnehagene åpner gradvis med tilbud til de yngste barna fra mandag 20. april.

20. april 2020


Kommuneoverlegen om gjenåpning av barnehager

I denne videoen svarer kommuneoverlege Berit Løkken Finess på spørsmål rundt gjenåpning av barnehager.

20. april 2020


Forbud mot åpen ild

Fra 15. april til 15. september er det forbudt å gjøre opp ild i eller i nærheten av skog og annen utmark.

17. april 2020


Lurer du på noe rundt åpning av barnehage og skole?

Her har vi svart på noen av spørsmålene vi får oftest.

17. april 2020


Hvor skal du på tur i helga? #aktivelivifredrikstad

I Fredrikstad er det mange fine turstier, og i en tid hvor mange bruker mye tid på hjemmekontor, er det et godt tidspunkt å gå på oppdagelsesferd i nærområdene. Bruk gjerne kommunens turkart til inspirasjon.

27. mars 2020


Derfor stinker det fra jordene

Snart sprer bøndene husdyrgjødsel på jordene sine. Det stinker, men våronna er viktig for matproduksjonen vår.

27. mars 2020


Lørdag slukker vi lyset for klimaet

På lørdag er det nok en gang tid for Earth Hour, hvor vi skrur av lyset i én time for klimaet

26. mars 2020


Barnefamiliers boligpreferanser i Fredrikstad

Opinionen har på oppdrag fra Fredrikstad kommune gjennomført en undersøkelse om barnefamiliers boligpreferanser.

10. mars 2020


Bekker ny direktør for Utdanning og oppvekst

Marianne Bekker (52) er tilsatt som direktør for utdanning og oppvekst i Fredrikstad kommune fra 1. mars 2020. Hun har vært konstituert i stillingen siden høsten 2018.

04. mars 2020


Sykkelskur og opplyst sykkelvei på Kråkerøy

Noen små biter av det store puslespillet som skal bli det fremtidige hovedsykkelveinettet, er nå lagt på Kråkerøy.

02. mars 2020


Fredrikstad kommune vant Klima Østfold-prisen

Elektrisk og gratis ferge, innkjøp av grønn taxiservice, samt fjerning av parkeringsplasser og gratis parkering for el- og hydrogenbiler sikret Fredrikstad kommune Klima Østfold-prisen 2020.

28. februar 2020


Miljø- og byutviklingsetaten styrker laget

Fredrikstad vokser og vi trenger dyktige folk til å være med og utvikle byen. Miljø- og byutviklingsetaten i Fredrikstad kommune har nå ti ledige stillinger.

20. februar 2020


Utbedrer Glommastien etter uværet

Høyvannet det siste døgnet har gått hardt utover Glommastien.

18. februar 2020


Økte skatteinntekter og finansposter sikret balanse

Sammen med god finansavkastning, sikret økte skatteinntekter mot slutten av året at Fredrikstad kommunes regnskap for 2019 nok en gang endte i balanse.

18. februar 2020


Når tømmes dunken?

Det er enkelt å få en oversikt over tømming på din adresse, men hva når tømmekalenderen ikke finner adressen din?

20. januar 2020


Disse fikk kommunens idretts- og kulturpriser

Fredrikstad kultur- og idrettsliv ble hedret under Frederikprisen lørdag kveld. Kommunen delte ut tre egne priser: idrettsstipend, kulturstipend og Kong Frederiks Hederspris.

12. januar 2020


Leie Strandstua?

Strandstua i Engelsviken ligger flott til i vannkanten med badeplass. Strandstua har 29 sengeplasser, er møblert og har fullt utstyrt kjøkken. Søknadsfrist 1. februar.

10. januar 2020


Trener på endring i Fredrikstad kommune

Skal kommunen henge med i utviklingen må vi sikre at de ansatte både har kunnskap om, og forståelse for endringsprosesser. Prekesjappe er et av verktøyene vi benytter oss for å nå dette målet.

08. januar 2020


Utdanning og oppvekst oppretter ny etat

Fra 1. januar 2020 består Seksjon utdanning og oppvekst av tre etater: Skoleetaten, barnehageetaten og Etat tjenester til barn og familier.

02. januar 2020


Unngå rottebesøk og tette avløp

Heller du ribbefettet og stekefettet i vasken? Slutt med det! Dette er rottemat og kan føre til tette rør.

20. desember 2019


Sist oppdatert: 22. november 2020