Tall Ships Races logo
dager igjen til Tall Ships Races Fredrikstad starter
Tall Ships Races Fredrikstad 2019 - Velkommen om bord!

I 2019 kommer The Tall Ships Races for tredje gang tilbake til Fredrikstad. Elva og byen skal igjen fylles av de stolte skutene med sine majestetiske rigger og ungdommelige mannskap.

Nyhet
PwC skal måle ringvirkningene av Tall Ships Races Fredrikstad 2019

 

Fredrikstad-patriotene Linda Arvesen og Hege Solgård fra PwC vil undersøke hvordan Tall Ships Races påvirker Fredrikstad kommune og Østfold.


Linda og Hege
Foto: Linda Arvesen og Hege Solgård fra PwC

PwC er sølvsponsor av Tall Ships Races Fredrikstad 2019 og kommer til å utføre en ringvirkningsanalyse av arrangementet i sommer mellom 11.-14. juli.

Å få en ekstern, objektiv aktør til å evaluere oss var en av de første oppgavene vi satt på arbeidslisten, forteller prosjektleder Ingar Guttormsen, og fortsetter, - at vi fikk PwC til å ta oppdraget er vi veldig fornøyd med, da de har god erfaring fra tilsvarende evalueringer fra en rekke tidligere vertskapsbyer av TheTall Ships Races.

I samarbeid med Innovasjon Norge har PwC utviklet en arrangementskalkulator som de benytter seg av under en ringvirkningsanalyse. Verktøyet har blant annet blitt benyttet under tidligere Tall Ships Races i både Bergen, Kristiansand og Stavanger.

– En ringvirkningsanalyse innebærer blant annet å finne ut av hvor publikum kommer fra, hvor mye penger de legger igjen og hvilken effekt det har på næringslivet i byen. For å finne ut av disse opplysningene kreves det flere operasjoner; foruten å innhente omsetningsdata for næringsdrivende, besøkstall og lignende, kommer vi til å intervjue opp mot tusen besøkende under Tall Ships Races Fredrikstad, sier Linda Arvesen, Partner i PriceWaterhouseCoopers AS.

Intervjuene vil gjennomføres under arrangementet med hjelp av studenter fra bl.a. Høgskolen i Østfold.

–Intervjuspørsmålene dreier seg rundt tema som hvor man bor mens man er i Fredrikstad (hytte, hotell, sove hos venner etc.), hvor mye penger man har brukt under arrangementet, om man hadde dratt til Fredrikstad hvis det ikke var for Tall Ships Races, og eventuelt om Fredrikstadbeboere hadde blitt hjemme i Fredrikstad i ferien om det ikke hadde vært for Tall Ships Races, sier Linda.

Fredrikstad-patrioter

Fredrikstad-damene Linda Arvesen og Hege Solgård kommer fra PricewaterhouseCoopers sitt Østfoldkontor og har ansvaret for PwC sin ringvirkningsanalyse av Tall Ships Races, samt for en egen PwC-stand under arrangementet.


Linda og Hege "vil litt mer"
Foto: Linda og Hege "vil litt mer" når skutene kommer til byen vår

 

–Vi planlegger å stille oss til disposisjon så folk kan stille oss spørsmål og bli bedre kjent med PwC, i tillegg vil vi ha det moro med konkurranser og lignende forteller Linda, og legger til at de kommer til å være godt synlige med tanke på at firmafargene til PwC er rød, gul, oransje og rosa.

–Både jeg og Hege er veldig glad i plankebyen, og vi gleder oss til å ta tempen på stemninga under Tall Ships Races, avslutter Linda.

 

Se listen over alle sponsorer av Tall Ships Races Fredrikstad 2019

Ønsker du å bli sponsor? Se hvordan her

 

Nyhet
Varmer opp for Kjartan Lauritzen

To lokale Jypling-finalister skal varme opp for Balestrand-rapperen Kjartan Lauritzen under The Tall Ships Races Fredrikstad i sommer.

Jypling-finalistene som skal spille før Kjartan

Celine Johannessen (16) og bandet Vrengt er plukket ut til å spille på Isegran under skutefesten. Celine Johannessen stakk av med førstepremien i musikkonkurransen Jypling og fikk med det singelkontrakt med Universal Music. Vrengt var også med i finalen og skal, i tillegg til å spille under The Tall Ships Races, stå på scene under Idyll.

– Vi forventer tusenvis av mennesker til byen under The Tall Ships Races Fredrikstad og synes det er en flott mulighet til å vise frem noen av de unge talentene i området, sier Åshild van Nuys, kulturutvikler i Fredrikstad kommune.

Hun sier Celine og Vrengt skal på scenen før Kjartan Lauritzen.

– Vi har booket Kjartan til konserten vår for ungdom. Han har vært nominert til både P3 Gull og Spellemannsprisen 2017 og er kjent for å lage skikkelig show når han har konsert. Vrengt leverer også på feel-good og masse energi og sjarm, mens Celine treffer publikum med sine egenskrevne låter og følsomme uttrykk.  Vi tror det blir en perfekt match å få Celine og Vrengt på scenen i forkant av Kjartan, fortsetter hun.

Celine kommer fra Fredrikstad. Hun skriver egne sanger og er blant annet inspirert av Louis Armstrong og jazz.

Vrengt kommer fra Moss og består av Magnus Vold Rygge (gitar og vokal), Jakob Palmer Kværndokk (gitar), Eskil Roos Mangrud (keyboard), Truls August Ulriksen (bass) og Simon Lee (trommer). De møttes på skolen og har spilt sammen i to år.

Kjartan Lauritzen skal spille på Isegran i amfiet torsdag 11. juli. Konserten er gratis og det er fri aldersgrense.

 

Nyhet
Ta bussen for 10 kroner til TSRF19

– Du kan reise til den store skutefesten i Fredrikstad i sommer fra alle kroker av Østfold for bare ti kroner, sier markedssjef i Østfold kollektivtrafikk Kjetil Gaulen.

Østfold kollektivtrafikk, Bypakke Nedre Glomma og The Tall Ships Races Fredrikstad går sammen om å tilby bussreisende i Østfold billetter for en tier under The Tall Ships Races Fredrikstad 11.-14. juli.


– Vi som jobber med skutefesten er veldig bevisste på at valgene vi gjør på land, får store konsekvenser for livet i havet. Et ganske enkelt valg er å nyte skutefesten i sommer uten bil. Vi er veldig glade for at Østfold kollektivtrafikk gjør det enda enklere for folk ved å sette ned prisen på bussbilletter under arrangementet, sier prosjektleder for The Tall Ships Races Fredrikstad, Ingar Guttormsen.

Illustrasjonsfoto av buss

(Foto: Østfold fylkeskommune / Fredrik Norland)


Bypakke Nedre Glomma sier dette også er et helt naturlig samarbeid for dem.


– Vårt mål hele året er å få folk til å velge miljøvennlige reisemåter. Fredrikstad har gratis ferge og mange gode sykkelveier. Billig buss er et godt tilskudd under skutefesten, sier Eileén Bergstrøm, markedsansvarlig i Bypakke Nedre Glomma.


The Tall Ships Races samler over 70 skuter fra hele verden i Fredrikstad. Skuter som allerede har bekreftet at de kommer er blant annet Christian Radich, Sørlandet, Statsraad Lehmkuhl, Cisne Branco fra Brasil og Cuauhtemoc fra Mexico.


– Det blir et flott skue å vandre opp og ned elva i Fredrikstad. I tillegg til de fantastiske skutene, legger vi opp til masse deilig mat og et spennende kulturprogram, forteller Guttormsen.


Han sier at arrangementet vil ha to eller tre scener, og en egen maritim opplevelsespark på Isegran spesielt for familier.


–  Ti kroner for buss så kan man gå rundt og nyte alt dette. Det tenker jeg er sommerens feriekupp! sier Guttormsen.


TSRF19-billetten vil bli tilgjengelig i Østfold kollektivtrafikks billettapp og på bussene under arrangementet.

Se alle nyheter