Tall Ships Races logo
dager igjen til Tall Ships Races Fredrikstad starter
Tall Ships Races Fredrikstad 2019 - Velkommen om bord!

I 2019 kommer The Tall Ships Races for tredje gang tilbake til Fredrikstad. Elva og byen skal igjen fylles av de stolte skutene med sine majestetiske rigger og ungdommelige mannskap.

Nyhet
Ønsker frivillige!

- Vi trenger masse hjelp når vi skal ta imot tusenvis av medseilere, mannskap, skuter og besøkende. Scener må rigges, mannskapet og medseilerne skal tas vare på, mediene og publikum skal informeres, vi trenger et eget førstehjelpsteam og hjelp til vakthold. Lista er egentlig uendelig lang, sier Helge.

TSR 2014
Foto: Walter Schøffthaler

Helge Hammeren har deltatt tidligere under The Tall Ships Races, og er denne gangen ansvarlig for de frivillige i 2019.

- The Tall Ships Races trenger mange hender og hoder til å hjelpe oss med å arrangere Europas største seilskute-regatta. Sist gang i 2014 fikk vi hjelp av 350 frivillige, og vi trenger minst like mange i år, sier han.

Helge forteller at han tok en ringerunde til noen av de som har deltatt som frivillig tidligere under Tall Ships Races i Fredrikstad, for å høre om de kunne tenke seg å bli med igjen: - Jeg fikk utelukkende positive tilbakemeldinger med ønsker om å delta igjen fra alle 67 jeg kontaktet, sier han og legger til:

- I år har vi også fått på plass en egen frivilligportal i løsningen Mobilise, hvor man enkelt kan få oversikt over vakter og få informasjon om arrangementet.  Du registrerer deg gjennom våre nettsider, hvor du også finner informasjon om de forskjellige oppgavene vi trenger hjelp til.

Jørgen Schrøder Aanonsen har også deltatt som frivillig tidligere, og deler gjerne de gode minnene og erfaringene han fikk:

- Jeg var så heldig å være frivillig i 2014, hvor jeg hjalp skutene i land med trossene på morgenen når de ankom. Vi var en super gjeng som hadde tilhold i tårnet på kråkerøybrua. Vi møttes der tidlig morgen/natt og ble sendt ut til de ulike kaiområdene, sier han, og legger til:

- Vi lærte å håndtere store trosser og ulike teknikker for å få de store skutene trygt til kai. Vi hadde også kommunikasjon med tårnet og med lettbåter ute på elven.

I tillegg til å lære masse, minnes Jørgen om hvor flott det var å se Glomma fylles opp med skuter:

- Det var utrolig gøy å se de store skutene seile inn elva og komme seg på plass. Spesielt det å se området mellom kråkerøybrua og den nye Værstebrua fylle seg opp med store skuter var fantastisk!

Har du lyst på nye erfaringer og opplevelser? Bli frivillig da vel! Meld din interesse i vår frivilligportal, så tar vi kontakt med deg.

 

Julegavetips
Julegavetips til ungdom: Sommerferie på en skute

Lurer du på den perfekte gaven til ungdommen? Hva med å gi bort et vaskekte sjøeventyr?

All ungdom mellom 15 og 25 kan delta som medseilere under The Tall Ships Races. Eventyret foregår i sommerferien og alle som vil er hjertelig velkommen om bord!

– Denne gaven er en helt uforglemmelig reise på det store hav – en presang som gir glede, spenning, vennskap, opplevelser og ikke minst ny kunnskap og erfaring, sier Ingar Guttormsen, prosjektleder for Tall Ships Races Fredrikstad 2019.

Man kan bli med som medseiler fra Aalborg til Fredrikstad, 6.-11. juli 2019, eller Fredrikstad-Bergen 14.-21 juli 2019. Som medseiler blir man en del av mannskapet om bord sammen med massevis av andre unge. Medseilerne får oppleve havet og samholdet om bord, og kommer hjem med nye erfaringer og vennskap.

– Dette eventyret blir desidert årets flotteste julepresang under treet, en gave man kan glede seg til og ha glede av resten av livet, sier Ingar.

En meedseilerplass koster 3.500 kroner. Dette dekker reise til og fra vertshavnene, samt kost og losji om bord på seilskutene.

– Prisen på 3.500 kroner er kun en egenandel, resten av avgiften dekker vi og våre samarbeidspartnere så dette er egentlig en reise og opplevelse verdt veldig mye mer, sier Ingar.

Meld på noen som medseiler

Foto: Sail Training International

Les om Johannes' opplevelse som medseiler

Nyhet
Fornøyde kapteiner med ullsokker fra Fredrikstad

I helgen var det Tall Ships Races-konferanse i Sevilla, og Bjørg Johnsrud Western og Ingar Guttormsen kunne stolt presentere hjemmestrikkede ullsokker til kapteinene.

- De lo godt og ble veldig glade når de fikk flotte hjemmestrikka ullsokker fra den strikkeglade befolkningen i Fredrikstad, forteller Prosjektleder for Tall Ships Races Fredrikstad 2019, Ingar Guttormsen.

Ingar reiste til Sevilla i helgen sammen med Bjørg Johnsrud Western, som er ansvarlig for skuterekruttering. Sammen delte de ut de varme sokkene til kapteinene, innimellom møter, foredrag og presentasjoner.


Foto: Bjørg kunne stolt rekke frem hjemmestrikka ullsokker til kapteinene under konferansen i Sevilla.

- Se hva jeg fikk! Hørte jeg flere kapteiner si stolt mens de viste frem de hjemmestrikka sokkene de hadde fått, sier Ingar med et smil, før han legger til:

- Både kapteinene og flere av de andre som skal være vertsby i 2019 synes hjemmestrikka sokker var et artig påfunn fra oss i Fredrikstad

Lurer du på hvilke skuter som besøker oss i 2019? Se her for oversikt over alle som er påmeldt hittil.

Følg også med i vår adventskalender på Facebook – hvor du får en liten hilsen fra oss eller en av skutene som kommer til Fredrikstad 11.-14. juli.

 

Se alle nyheter