Tall Ships Races logo
dager igjen til Tall Ships Races Fredrikstad starter
Tall Ships Races Fredrikstad 2019 - Velkommen om bord!

I 2019 kommer The Tall Ships Races for tredje gang tilbake til Fredrikstad. Elva og byen skal igjen fylles av de stolte skutene med sine majestetiske rigger og ungdommelige mannskap.

Nyhet
Vil fortelle de spennende historiene i forkant, underveis og i etterkant av skutefesten

-Det skader ikke at arrangementet foregår i juli – alle vet jo at Fredrikstad er Norges beste sommerby, sier Daglig leder og filmprodusent i Lucky View, Christoffer Pettersen.

Lucky View er et produksjonsselskap som tilbyr tjenester innen film og konsepter, selskapet har utviklet videoer og materiale for blant annet NRK, difi, Spotify og Tine.

- Vi produserer filmer, oftest for publisering på nett - hvor idé, konsept og innhold har som mål å skape engasjement hos målgruppen. Vi ser at gode idéer til innhold er helt utslagsgivende i en hverdag der man blir overøst av inntrykk. Derfor baseres alle filmkonsepter vi utvikler og produserer seg på at de skal skape et engasjement og en følelse hos seeren, forteller Christoffer.

Sponser Tall Ships Races i hjembyen

Lucky View har i år valgt å stille som sponsor av Tall Ships Races i Fredrikstad når de store skutene kommer til byen mellom 11.-14. juli:

- Vi startet opp i Fredrikstad, men har nå flyttet kontorene våre til Oslo. Vi ønsker å beholde en sterk tilknytning til Fredrikstad og bidra der vi kan, derfor er det viktig for oss å hjelpe til når et så stort arrangement gjennomføres i hjembyen vår, sier Christoffer.

- Flere av oss jobbet med å dokumentere Tall Ships Races forrige gang det ble arrangert i Fredrikstad, og vi sitter igjen med utrolig mange gode minner og opplevelser. Vi kan ikke huske å ha opplevd Fredrikstad på en finere måte. Nå gleder vi oss til å være enda mer delaktig, og ikke minst få muligheten til å produsere innhold som foreviger alt det spennende som skal skje. Det skader ikke at arrangementet foregår i juli – alle vet jo at Fredrikstad er Norges beste sommerby!

Lucky View skal hjelpe til med å dokumentere Tall Ships Races når de store seilskutene kommer til byen mellom 11.-14. juli:

- Vi skal hjelpe til med å promotere Tall Ships Races via levende bilder, dokumentere selve arrangementet og bidra til å fortelle spennende historier i forkant, underveis og i etterkant av skutefesten. Vi vil nå ut til «folket» via sosiale medier, hvor vi har rettet oss spesielt mot ungdom mellom 18 til 25 for å friste de til å bli med som medseilere. Dette har vi blant annet gjort ved å fokusere på sosiale medier, og ved å produsere vlogger (videoblogger) fra tidligere seilaser der ungdommen selv deler sine erfaringer og opplevelser, avslutter Christoffer.

 

Har du eventyrlyst og er du mellom 15 og 25 år? Bli med som medseiler da vel!

Klikk her for å se alle sponsorene av Tall Ships Races Fredrikstad 2019

Har du lyst til å sponse Tall Ships Races Fredrikstad 2019? Se hvordan her

Nyhet
Eline utlyser medseiler-stipend

Eline Kristiansen (23) har et brennende ønske om at flere ungdommer skal få muligheten til å oppleve livet på sjøen. Derfor utlyser hun to stipend for ungdom som vil teste ut livet som medseiler.

Eline utlyser stipendet gjennom sitt prosjekt Vitamin Sea Sail som har som hovedmål å gi ungdom muligheten til å oppleve livet på sjøen, samt å spre ordet om seiling og seiltrening. Stipendene dekker en seiltur med Statsraad Lehmkuhl fra Fredrikstad til Bergen, i tillegg til reisen til og fra havnene. Turen har en varighet på ti dager, fra 13-23 juli, og er en del av The Tall Ships Races.

Eline på brygga i Fredrikstad

Eline deltok selv på sin første seilas i 2011, hvor hun seilte fra Lerwick til Stavanger. Siden den gang har hun deltatt på The Tall Ships Races seks ganger, og går nå inn i sitt åttende år som medseiler. Hun er også Norges ungdomsrepresentant i Sail Training International Youth Council og sitter også som ungdomsrepresentant i NSTA.

For tiden studerer hun veterinærmedisin i Ungarn.

- The Tall Ships Races er et fantastisk arrangement hvor man utvikler seg veldig som person. Man får gjort seg mange gode erfaringer av å bo så tett på mange mennesker ombord på et skip, og dermed er også felleskapet er helt unikt. Jeg har fått venner for livet, og virkelig funnet ut hvor jeg hører til. Min generasjon blir ikke uten grunn kalt generasjon prestasjon, og vi blir utsatt for et stort press utenfra. Når man er på en båt så har man ingen dekning på mobilen, og man er tvunget til å fokusere på det som skjer der og da. Ingen bryr seg om hvilke klær du går i, eller hvor mange følgere du har på instagram. Du får være deg selv, akkurat som du er, forteller Eline.

Fakta om stipendet:

  • Ungdom fra 18 til 25 år kan søke om stipendet
  • Turen starter i Fredrikstad, og ender i Bergen
  • Turen starter 13 juli, og varer frem til 23 juli
  • Stipendet dekker turen med seilskipet Statsraad Lehmkuhl, i tillegg til reisen til og fra vertshavnene
  • Søknadsfrist er 15 mars, 2019

Søknadsskjema og mer info finner du på www.vitaminseasail.com

Du kan også melde deg som medseiler gjennom The Tall Ships Races Fredrikstad. Da betaler du en egenandel på 3500 kroner.

Kultur
Scandic City vil ivareta skipsbyen vår

- Hotellet har tatt del i Fredrikstads historie i over 60 år, og vi er stolte over å være en del av byens identitet. Vi er særskilt opptatte av å kunne bevare den lange skips- og sjøtradisjonen vi har her i byen, sier Salgs- og markedsansvarlig for Scandic City, Rune Solberg.

Scandic City har vært en sentral del av bybildet i Fredrikstad siden de tok imot sine første gjester i 1964, den gang som Hotel City. På den tiden kunne hotellet skryte av 53 hotellrom, i kontrast til de 110 gjesterommene hotellet drifter i dag.

Hotel City i 1965
Foto: Hotel City i 1965

- Vi ønsker å bidra til lokal aktivitet, og være et sentralt treffpunkt når byen tar imot besøkende fra hele verden under Tall Ships Races, sier Rune.

Hotellet ble kjøpt opp av Bøckmann Eiendom AS i 2005, et selskap drevet av Bøckmann familien fra Fredrikstad. Hotellet ble i 2006 et partnerhotell til Rica -kjeden som i 2015 ble en del av Scandic-kjeden - dermed Scandic City.

- Vi tror at byen vår hade vært fattigere uten det engasjementet vi får fra lokale eiere slik som Bøckmannfamilien, som bidrar til at byen stadig blir et enda bedre sted å bo og leve i, sier Rune.

Scandic City har gått inn som sølvsponsor av Tall Ships Races 11.-14. juli i Fredrikstad, og fremhever deres engasjement for lokalsamfunnet og byens historie som en del av motivasjonen.

- Vi går inn for å sponse Tall Ships Races fordi vi vil gi noe tilbake til lokalsamfunnet, og vi vil være med videre i utviklingen av byen også i fremtiden. Vi ønsker også å utvide hotellet vårt enda mer, da det stadig kommer flere besøkende til byen, avslutter Rune.

 

Se hele listen over sponsorer av Tall Ships Races Fredrikstad her.

Gå hit for å delta som sponsor av Tall Ships Races Fredrikstad.

 

Toppfoto: Presteløkka ca. år 1900.

Bildene i denne artikkelen er tatt fra Fredrikstad kommunes historiske bildekart - Fredrikstad i tid og rom.

 

Se alle nyheter