Tall Ships Races logo
dager igjen til Tall Ships Races Fredrikstad starter
Tall Ships Races Fredrikstad 2019 - Velkommen om bord!

I 2019 kommer The Tall Ships Races for tredje gang tilbake til Fredrikstad. Elva og byen skal igjen fylles av de stolte skutene med sine majestetiske rigger og ungdommelige mannskap.

Nyhet
Unge talenter får spilletid under skutefesten


The Tall Ships Races Fredrikstad plukker ut to Jypling-finalister som får spille under The Tall Ships Races Fredrikstad. Frist for påmelding til Jypling er 16. mars!

Artister fra Jypling i 2018


Jypling er Østfolds egen talentkonkurranse i samarbeid med UKM Østfold, Idyllfestivalen, Universal Music og SpareBank 1 Østfold Akershus.


– Jypling kårer sine egne vinnere, men vi ønsker i tillegg å gi to av finalistene, som ikke nødvendigvis er vinnerne, til å spille foran publikum under The Tall Ships Races Fredrikstad. Tall Ships er en regatta for ungdom, der alle skutene som er med må ha unge i alderen 15-25 år om bord. Det vil skje masse spennende for unge og vi ønsker derfor å gi lokale talenter en ekstra mulighet til å vise seg frem denne helgen, forteller Ingar Guttormsen, prosjektleder for The Tall Ships Races Fredrikstad.


– Vi har ikke lagt den endelige planen for hvor og når disse skal få spille ennå, men vi er ganske sikre på at det blir en gratis konsert for ungdom på Isegran. Det er gode muligheter for at en av Jypling-artistene får plass på samme scene, sier Åshild van Nuys, delprosjektleder for kulturprogrammet under The Tall Ships Races Fredrikstad.
Det er to måter å komme til Jypling-finalen på. Man kan enten være med i UKM og vinne «gullbillett» derfra, eller melde seg på Jypling direkte.


Alle ungdommer som melder seg på UKM vil bli vurdert for en «gullbillett» av det lokale fagpanelet. Da får du en unik mulighet til å gå direkte til Jypling-finalen på St. Croix-huset i Fredrikstad 6. april 2019. I tillegg har du muligheten for å gå videre til den regionale UKM-festivalen i Østfold som dette året holdes i Moss. Fristen for å melde seg på til UKM gikk ut i januar.


Artister kan også melde seg på JYPLING direkte. Artister som ønsker det kan også sende video eller lydfil med sin opptreden og en begrunnelse på hvorfor de skal velges ut til: jypling@idyllfestivalen.no. Fristen for å melde seg på direkte er 16. mars 2019.


I år kåres tre vinnere i Jypling. Førstepremien er singelkontrakt med verdens største plateselskap, Universal Music og spilletid på Idyllfestivalen i Fredrikstad sommeren 2019. Andrepremien er spilletid på Idyllfestivalen. I år kåres i tillegg en Utviklingspris. Denne prisen blir delt ut til en person/gruppe som har et tydelig talent, men som ikke er helt klar for scenen ennå. Premien er studiotid hos en produsent for videre utvikling. En jury plukker i tillegg ut to av finalistene til å få spille under The Tall Ships Races Fredrikstad.


Kravene for å delta i denne konkurransen er at opptreden må være laget og skrevet av deltageren selv. Deltakeren må være mellom 15 og 25 år.  Låten kan heller ikke være utgitt tidligere på noen som helst plattform. På nettsidene til JYPLING kan du lese mer om betingelsene og faktisk også melde deg på UKM!


The Tall Ships Races Fredrikstad er 11.-14. juli.

Nyhet
Enda ei stor skute

Dagen etter at brasilianeren Cisne Branco meldte sin ankomst til Fredrikstad i sommer, kom påmeldingen fra den flotte A-skuta Shabab Oman II.

Fullriggeren fra Oman er hele 80,98 meter lang inkludert baugspyd og har med full seilføring hele 29 seil oppe. Skuta tilhører marinen i Oman og kan med full seilføring komme opp i en  topphastighet på 17 knop.

– Ansvarlig for skuterekruttering Bjørg Johnsrud Western har jobbet hardt for å få denne skuta til byen vår. Den litt mindre forgjengeren Shabab Oman I var her i 2005 og skapte en fantastisk god stemning både i elva og i mannskapsparaden. Skuta vant vennskapstrofeet i 2005, noe som er en ære blant de deltagende skutene. Det var jubel på kontoret da skuta endelig bekreftet sin deltagelse, forteller prosjektleder for The Tall Ships Races Fredrikstad, Ingar Guttormsen.

Med Shabab Oman II er The Tall Ships Races Fredrikstad oppe i 71 påmeldte fartøyer til skutefesten 11.-14. juli.

Se oversikt over alle skutene som kommer

Nyhet
70 skuter påmeldt

Denne uka kom påmeldingen fra klasse A-skuta Cisne Branco fra Brasil

Cisne Branco
Klasse A skuta Cisne Branco kommer til Fredrikstad i sommer, Foto: Sail Training International

– Vi teller med det 70 påmeldte skuter hit til Fredrikstad, sier prosjektleder Ingar Guttormsen.  

Han forteller at det til nå er påmeldte skuter fra 18 forskjellige land, inkludert Norge.

– Mellom torsdag 11. og søndag 14. juli vil elva fylles opp med skuter fra både fjern og nær. Foruten Cisne Branco fra Brasil kommer bl.a. Schtandart fra Russland, Atyla fra Spania, Grossherzogin Elisabeth fra Tyskland, Cuauhtemoc fra Mexico og Kraken fra Frankrike.

mannskapsparade med Cisne Branco
Mannskapet fra Cisco Branco under mannskapsparade i Ålesund i 2015, Foto: Sail Training International

Cisne Branco
betyr «hvit svane» på Portugisisk og skuta er en del av den Brasilianske marinen, som er basert i Rio de Janeiro. A-klasse skuta strekker seg 88,4 meter inkludert baugspyd, og har med seg 67 profesjonelle mannskap om bord.

Cisne Branco er en av to påmeldte skuter fra det amerikanske kontinent så langt, og vi gleder oss til å ta de godt imot når de seiler inn langs Glomma til Fredrikstad, avslutter Ingar.

 

Gå hit for en full liste over alle skutene som kommer til Fredrikstad i sommer.

 

 

Se alle nyheter